Прогресивно растяща подутина на бута на куче

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Прогресивно растяща подутина на бута на куче

Мнениеот Мирослав.Вачев » 28 Авг 2018, 20:05

Здравейте, на работа имаме куче което не е породисто и е на 12 години. Дворно е и никога не е било вързано, не е напускало двора (около 2 декара) дори когато е било отворено, така че изключваме написаното по долу да е в следствие на удър. Та преди няколко месеца забелязах лека подутина на дясното му бутче, горе към ставата. Не обърнах особено внимание, но пред няколко дни, след отвъствие от 10-на дена забелязах, че кучето много се е влошило и продължава да се влошава.
Подутината е станала още по-голямо, а то вече избягва да става, защото неможе да стъпва на задната лапичка. Подутината е достигнала такава фаза, че гръбнака все едно се е изкривил. Кучето по цял ден лежи и явно доста го боли защото от време на време се чува леко да скимти.
На какво може да се дължи това подъване, като изключим външно въздействие?
Утре смятам да го заведа някак на ветеринар, но искам и вашето мнение.
Както казах, кучето не е породисто, на 12 години, около 40 килограма, цял живот е тичало на воля, дрожелюбно е и не е бито.
Мирослав.Вачев
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Авг 2018, 19:56

Назад към Ветеринарна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron