Фитнес мания

Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове

Re: Фитнес мания

Мнениеот Silvi » 02 Фев 2012, 16:54

Memento написа:3-4 Седмично е оптималният вариант за ентусиасти без се прекалява и без кой знае какви върховни спортни цели. Балансирана диета, нормални тежести без кой знае какво напрягане и разбира се малко хранителни добавки вършат чудесна работа за красиво и здраво тяло. Най-важното е дисциплината и постояннството без тях всичко останало губи смисъл.

Виж сега за 3-4 тренировки на ден не съм съвсем съгласна. Хубаво е всичко да бъде системно и постоянно, още повече, че всеки занимавал се с фитнес знае, че всеки ден се правят тренировки за различни групи мускули така, че няма опасност да претовариш организма си и да си докараш стабилна мускулна треска.Та като стана въпрос за добавки, ти какви си вземал(а) да споделим опит.
Silvi

Мнениеот Memento » 03 Фев 2012, 10:53

Silvi написа:
Memento написа:3-4 Седмично е оптималният вариант за ентусиасти без се прекалява и без кой знае какви върховни спортни цели. Балансирана диета, нормални тежести без кой знае какво напрягане и разбира се малко хранителни добавки вършат чудесна работа за красиво и здраво тяло. Най-важното е дисциплината и постояннството без тях всичко останало губи смисъл.

Виж сега за 3-4 тренировки на ден не съм съвсем съгласна. Хубаво е всичко да бъде системно и постоянно, още повече, че всеки занимавал се с фитнес знае, че всеки ден се правят тренировки за различни групи мускули така, че няма опасност да претовариш организма си и да си докараш стабилна мускулна треска.Та като стана въпрос за добавки, ти какви си вземал(а) да споделим опит.

Silvi не си прочела правилно, написал съм 3-4 тренировки седмично а не дневно разбира се :) 3-4 дневно означава да не излизаме от залата цял ден :)

Зависи какво целиш добавките са различни, като бях качил взимах L-carnitine това е за горене на мазнини може да се комбинира с fat burner който сам по-себе си съдържа всичко нужно за изгарянето на излишните мазнини но само и единствено комбиниран с тренировка за изгаряне и много кардио. Иначе за трупане на мускули е креатина дава много сила, от идва увеличаване на тежестите и много мускулна маса. Много популярни са и анимал паковете които имат от всичко по-много и не е нужно да следиш какво кога взимаш и да комбинираш добавки, те си имат всичко.
Аватар
Memento

Мнениеот rositka » 10 Фев 2012, 17:38

Съгласна съм с 3-4 седмичното ходене на зала. Ако разбира се нямате по високи цели освен поддържане на добра форма.Опитвам се да съм редовна ,но понякога мързела надделява.После хиляди пъти съжалявам .Заради 5 мин мързел да се стегна и да отида пропускам цяла тренировка :lol:
rositka

Мнениеот Forman » 20 Фев 2012, 13:50

Днес прочетох нещо интересно в един сайт и не мога да не споделя с фитнес маниаците!
Сайтът medical.bg твърдят, че степента на образование, доходите и брачния статус оказват влияние върху физическата активност на мъжете, с което разбира се не съм съгласен. Според мен няма определена закономерност. Същия този сайт твърдят, че мъжете на средна възраст с доход под линията на бедността са три пъти по-незаинтересувани от спорта и физическата активност, отколкото мъжете с висок годишен доход.
Следващото, което прочетох е,че физическите упражнения са толкова ефикасни, колкото и виаграта, това се дължи на увеличение в кръвообръщението при засегнати участници.

Вашият сексуален живот и физическото натоварване
Изследванията показват, че по отношение на ерективната дисфункция физическите упражнения са толкова ефикасни, колкото и виаграта. Повече от 80% от участниците в тези изследвания с леко до умерено нарушено кръвообращение докладват подобрение в ерективната способност. За сравнение, такова подобрение се наблюдава при 74% от участниците, взимащи виагра. Разбира се не може да не споменем факта, че физическите упражнения влияят много добре на активността на сърцето. Сърцето е най-важният мускул в човешкото тяло, затова трябва да го поддържате в добра форма. Карането на колело, плуването и бързото ходене са най-лесния и евтин начин за укрепване на сърцето. Използвайте пулса си като средство за мониторинг, за да максимизирате ефекта от провежданите упражнения с минимални усилия.Можете да изчислите допустимия за вас сърдечен ритъм като извадите броя на годините ви от числото 220. Допустимият за вас сърдечен ритъм по време на физическа активност трябва да бъде не повече от 70-85% от максимално възможната за вас стойност. Например, ако сте на 40 години, вашият максимален сърдечен ритъм е 180 (220 минус 40), следователно допустимият за вашата възраст сърдечен ритъм по време на тренировки е 126-153 (70-85% от 180).
Редовните тренировки във фитнес залата допринасят за засилване на метаболизма на тялото ви , така,че не се колебайте и не си търсете причина да не отидете на фитнес, просто преценете плюсовете, които ви дава това!
Аватар
Forman

Мнениеот Memento » 20 Фев 2012, 15:59

Forman написа:Днес прочетох нещо интересно в един сайт и не мога да не споделя с фитнес маниаците!
Сайтът medical.bg твърдят, че степента на образование, доходите и брачния статус оказват влияние върху физическата активност на мъжете, с което разбира се не съм съгласен. Според мен няма определена закономерност. Същия този сайт твърдят, че мъжете на средна възраст с доход под линията на бедността са три пъти по-незаинтересувани от спорта и физическата активност, отколкото мъжете с висок годишен доход.
Следващото, което прочетох е,че физическите упражнения са толкова ефикасни, колкото и виаграта, това се дължи на увеличение в кръвообръщението при засегнати участници.

Според мен може и да е вярно, мъжете на средна възраст които живеят под екзистенц минимума едва ли им е до фитнес, а за да стигнат до там сигурно не са били много активни и дейни в каквото и да е :) От друга страна мъжете с много висок доход се предполага, че работят доста повече от останалите и едва ли им остава много време за тренировки.
Аватар
Memento

Мнениеот Margo » 20 Фев 2012, 18:03

Memento написа:
Forman написа:Днес прочетох нещо интересно в един сайт и не мога да не споделя с фитнес маниаците!

Според мен може и да е вярно, мъжете на средна възраст които живеят под екзистенц минимума едва ли им е до фитнес, а за да стигнат до там сигурно не са били много активни и дейни в каквото и да е :) От друга страна мъжете с много висок доход се предполага, че работят доста повече от останалите и едва ли им остава много време за тренировки.

Тогава според теб в каква категория можем да поставим спортуващите? Само искам да уточня, че когато си се заел да се занимаваш със спорт, не е от особено значение с какъв социален статус си. Това, че мъжете с висок социален статус работят повече и нямат време за спорт това е само едно оправдание на мързеливците и обратното - на мъжете с по-ниско заплащане оправданието да не посещават фитнеса като финансово възпрепядстване.
Margo

Мнениеот Memento » 21 Фев 2012, 10:44

Margo написа:Тогава според теб в каква категория можем да поставим спортуващите? Само искам да уточня, че когато си се заел да се занимаваш със спорт, не е от особено значение с какъв социален статус си. Това, че мъжете с висок социален статус работят повече и нямат време за спорт това е само едно оправдание на мързеливците и обратното - на мъжете с по-ниско заплащане оправданието да не посещават фитнеса като финансово възпрепядстване.

Ами в категорията по-скоро на средната класа ако изобщо може да говорим за такава но определено има връзка със финансовото състояние на човек и посещенията му във фитнеса. Ниското заплащане е не просто оправдание а причина да не се ходи на фитнес. Дори и най-евтината тренировка е непосилна за много хора, не се заблуждавайте, че няма връзка между социалният статус и тренировките.
Аватар
Memento

Мнениеот oho-boho » 02 Май 2012, 10:52

Memento написа:
Margo написа:Тогава според теб в каква категория можем да поставим спортуващите? Само искам да уточня, че когато си се заел да се занимаваш със спорт, не е от особено значение с какъв социален статус си. Това, че мъжете с висок социален статус работят повече и нямат време за спорт това е само едно оправдание на мързеливците и обратното - на мъжете с по-ниско заплащане оправданието да не посещават фитнеса като финансово възпрепядстване.

Ами в категорията по-скоро на средната класа ако изобщо може да говорим за такава но определено има връзка със финансовото състояние на човек и посещенията му във фитнеса. Ниското заплащане е не просто оправдание а причина да не се ходи на фитнес. Дори и най-евтината тренировка е непосилна за много хора, не се заблуждавайте, че няма връзка между социалният статус и тренировките.

Разбира се, че няма връзка между социалния статус и тренировките! А това, че мъжете с по-високи доходи нямат време за фитнес е пълен абсурд. Всеки уважаващ себе си човек, независимо дали е мъж или жена, намира време за тренировка. Кой е казал, че фитнес упражненията могат да се правят само във фитнес центрове. Пред блока имаме лостове и много се радвам, когато видя младежите скупчени там. И общо взето навсякъде, където има подобни уреди, винаги има хора. Аз лично си правя упражненията вкъщи - имам си гирички, постелка и т.н. Е, не искам да помпам мускули, а само поддържам форма. Иначе със сигурност ще е необходимо по-специфично оборудване... Наш приятел си направи фитнес в мазето - още едно разрешение на "проблема". Човек има ли желание, винаги ще намери начин ;)
oho-boho

Мнениеот miki » 28 Май 2012, 19:57

Обичам да спортувам, но в никакъв случай не бих се нарекла фитнес маниачка. Не харесвам крайностите, независимо за какво се отнасят. Харесват ми добре сложените и тренирани тела, но не и тези, които са нацепени от мускули... Особено пък за жена - не ми изглежда никак женствено. Но ако има инструктор, който си разбира от работата и ти направи програма специално за теб, това вече е друго нещо. Ходя на фитнес, колкото да поддържам форма - 2 пъти в седмицата са ми напълно достатъчни да се чувствам добре.
miki

Мнениеот ана_й » 04 Юни 2012, 13:38

Тренирам 3- 4 пъти седмично, като в един от тях включвам и кардио . Програмата ми включва силови и аеробни упражнения. Когато си нов, няма нищо срамно да попиташ инструктор. Да имаш правилната информация и да я използваш по-най добрия начин за своето тяло е ключът към успешната тренировка. Разбира се, трябва да се съобразяваш и с хранителния прием. Лично аз се храня по 5-6 пъти на ден, но в по-малки количества. Не се лишавам от нищо.
Спортът култивира в мен дисциплина. И постоянство. Това е изключително важно. Чувствам се добре! Чувствам се жива и пълна с енергия!
ана_й

ПредишнаСледваща

Назад към Фитнес и кардио активност