Градинка на прозореца

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Re: Градинка на прозореца

Мнениеот Margo » 23 Юни 2011, 15:42

градинка.jpg
градинка.jpg (99 KiB) Прегледано 365 пъти
Ето една идея за градинка ;)
Margo

Мнениеот Vampire Kiss » 06 Дек 2011, 13:27

Много красиво хоби, но повечето хора са си вкарали градинките в стаите, защото нямат балкони. Интересно, а получавало ли се е така, че да имате влага в стаята заради цветята?
Vampire Kiss

Мнениеот radowen » 06 Дек 2011, 13:47

Аз също трудно се справям с цветята, но сега съм решила - като новодомка, да разкрася дома си с няколко саксии. Четох, че в дома - за здраве и щастие, е хубаво да има мушкато /от това мъхестото/, здравец, индрише и хлорофитум. Така, че помагайте - какво обичат тези цветя, капризни ли са?
radowen

Мнениеот Даниела Стоянова » 06 Дек 2011, 17:07

radowen написа:Аз също трудно се справям с цветята, но сега съм решила - като новодомка, да разкрася дома си с няколко саксии. Четох, че в дома - за здраве и щастие, е хубаво да има мушкато /от това мъхестото/, здравец, индрише и хлорофитум. Така, че помагайте - какво обичат тези цветя, капризни ли са?

Избрала си най-малко капризните цветя :lol: Мушкатото не иска много топло, умерено вода и южен прозорец, здравеца иска много вода, не много светло, хлорофитум -
hlorofitum.jpg
hlorofitum.jpg (13.25 KiB) Прегледано 359 пъти

Хлорофитумът (известно и като зелена лилия) е изключително непретенциозно цвете, подходящо както за отглеждане като самостоятелно, а така също и като почвопокривно. Растението влиза в групата на така наречените растения спасители, тъй като много добре попълва запасите от кислород и бързо преработва отровни вещества.
Даниела Стоянова

Мнениеот valiart » 06 Дек 2011, 23:01

малеее, аз въобще не мога да гледам цветя. В един филм гледах, как преди да заживеят двама души е добре да си вземат домашен любимец и една саксия с цвете. Ако отселеят, т.е. животното не избяга, а цветето не увехне, двамата са готови за семеен живот. Аз не съм семейна и не отговарям, семейните да кажат вярно ли е :lol:
Аватар
valiart

Мнениеот tweety » 07 Дек 2011, 11:34

valiart написа:малеее, аз въобще не мога да гледам цветя. В един филм гледах, как преди да заживеят двама души е добре да си вземат домашен любимец и една саксия с цвете. Ако отселеят, т.е. животното не избяга, а цветето не увехне, двамата са готови за семеен живот. Аз не съм семейна и не отговарям, семейните да кажат вярно ли е :lol:

Вярно е! Имам страшно много цветя, обожавам екзотичните тропически цветя, имам също така и животни много, които си ги отглеждам с много любов и от години.
tweety

Мнениеот Harmony » 03 Окт 2013, 13:44

eli написа:А за стайни цветя, пак немога да се похваля :( ....имам три от две години ги гледам(само ги поливам, то от работа няма време, не че не съм грижовна ;) )ама и те милите не са мръднали, явно че нещо им липсва, ако някой може да помогне, ще приема съветите му :)

И аз имам същият проблем, последното цвете, което ми подариха беше една малка и сладка Бегонийка, в момента, в който влезна вкъщи започна да вехне, след една седмица просто изгни, не зная къде беше проблема? :oops:
Аватар
Harmony

Предишна

Назад към За дома – съвети и идеи