Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

Мнениеот aii » 06 Мар 2013, 19:53

Здравейте доктор Петров,
От един месец започна подуване на стомаха с много неприятно оригване,особено след храна или топъл чай. След това започна и една болка малко над пъпа в ляво в една точка (не е постоянна). Но най-много ме притесни факта,че видях и кървави нишки в изхожданията ми.Езикът ми е обложен,нямам никакъв апетит,ям много малко и насила.Личната ми лекарка ми изписа Еманера,но аз се почувствах много зле и тя я спря.Сега ми препоръча да си взема Био Баланс.За кръвта ме убеждава,че било от вътрешни хемороиди.Но аз много се притеснявам от кръвта да не е нещо по-лошо.На 47 години съм.За съжаление съм далеко от София,за да дойда на преглед.
Благодаря предварително за отговора Ви!
aii

Мнениеот Dr Alen Petrov » 07 Мар 2013, 21:57

aii написа:Здравейте доктор Петров,
От един месец започна подуване на стомаха с много неприятно оригване,особено след храна или топъл чай. След това започна и една болка малко над пъпа в ляво в една точка (не е постоянна). Но най-много ме притесни факта,че видях и кървави нишки в изхожданията ми.Езикът ми е обложен,нямам никакъв апетит,ям много малко и насила.Личната ми лекарка ми изписа Еманера,но аз се почувствах много зле и тя я спря.Сега ми препоръча да си взема Био Баланс.За кръвта ме убеждава,че било от вътрешни хемороиди.Но аз много се притеснявам от кръвта да не е нещо по-лошо.На 47 години съм.За съжаление съм далеко от София,за да дойда на преглед.
Благодаря предварително за отговора Ви!

Здравейте,
Първите ви симптоми приличат на тези като при язва или гастрит. За това е необходимо да се извърши гастроскопия. Относно кървавите нишки, възможно е да се дължат на хемороиди, но е необходимо да се направи колоноскопия да се "огледа" дебелото черво.
Тези изследвания могат да се направят навсякъде където има гастроентеролог с необходимата апаратура.
След като направите тези изследвания може да ми пишете пак за да кажете какви за резултатите.
Хубав ден!
Dr Alen Petrov

Мнениеот Kitty » 11 Мар 2013, 15:38

Здравейте д-р Петров,
от години имам проблем с корема, но така и не откриха решение на моя проблем. Имам ужасни и остри болки в областта около пъпа. Понякога са толкова силни, че не мога да стоя на краката си. В повечето случаи отшумяват до минута, но понякога са доста по-дълготрайни. Правиха ми изследвания, гледа ме хирург, но ми казаха, че нищо ми няма. Вече не знам какво да правя, а не мога да живея постоянно с тази болка и в последно време става все по-честа и се засилва. Ако можете да ме посъветвате какво да правя или сте срещали подобен случай ще Ви бъда много благодарна.
Благодаря Ви предварително!
С уважение, Красимира.
Kitty

Мнениеот Dr Alen Petrov » 12 Мар 2013, 21:05

[quote="Kitty"]Здравейте д-р Петров,
от години имам проблем с корема, но така и не откриха решение на моя проблем. Имам ужасни и остри болки в областта около пъпа. Понякога са толкова силни, че не мога да стоя на краката си. В повечето случаи отшумяват до минута, но понякога са доста по-дълготрайни. Правиха ми изследвания, гледа ме хирург, но ми казаха, че нищо ми няма. Вече не знам какво да правя, а не мога да живея постоянно с тази болка и в последно време става все по-честа и се засилва. Ако можете да ме посъветвате какво да правя или сте срещали подобен случай ще Ви бъда много благодарна.
Благодаря Ви предварително!
С уважение, Красимира.[/quot

Здравейте,
Само с тази информация, която ми давате, нищо не мога да ви отговоря. Необходимо е да се запозная с направените ви изследвания, да се прецени дали са необходими допълнителни изследвания и тогава може да се даде по-конкретен отговор.
Хубав ден!
Dr Alen Petrov

Мнениеот ivsito » 22 Мар 2013, 01:01

Изключително много ви моля за съвет!Момиче на 21 съм.Проблемът ми е ,че като ям веднага след това по принцип 30минути изпитвам нужда за дефикация!Не винаги ,но от 4 яденета поне 2 пъти ми се случва.Първо започва с болка срязваща долу в ляво,започвам да се потя и ако не мога да отида по голяма нужда си изпускам малко!Знам ,че звучи ужасно...но просто не мога наистина. :( Притеснявам се да ям ,ако трябва да излизам или съм навън...Моля се!Да не ми се приходи ,когато няма тоалетна наблизо :( Болката и нуждата се увеличава през пролетта и есента ...Фекалиите нямат кръв...Но много често ме напада разстройство и мн рядко запек...От близо 2 години съм така...Просто няма ,как да се консултирам с лекар в близките 2 месеца!Моля ви кажете ми по описаните от мен симптоми ,какво мислете ,че е....Ако има някаква връзка Лопедиум ми действа добре ,но ме е страх да го взимам през 2 дена.Преди се хранех нередовно ,но от половин година имам нормален режим...И се пооправих да чукна на дърво ,но все още ми се случва да не успея да отида до тоалетна сутринта и се почва по-горе историята.

Благодаря ви предварително ще се надявам да ме посъветвате
ivsito

Мнениеот Dr Alen Petrov » 24 Мар 2013, 19:26

ivsito написа:Изключително много ви моля за съвет!Момиче на 21 съм.Проблемът ми е ,че като ям веднага след това по принцип 30минути изпитвам нужда за дефикация!Не винаги ,но от 4 яденета поне 2 пъти ми се случва.Първо започва с болка срязваща долу в ляво,започвам да се потя и ако не мога да отида по голяма нужда си изпускам малко!Знам ,че звучи ужасно...но просто не мога наистина. :( Притеснявам се да ям ,ако трябва да излизам или съм навън...Моля се!Да не ми се приходи ,когато няма тоалетна наблизо :( Болката и нуждата се увеличава през пролетта и есента ...Фекалиите нямат кръв...Но много често ме напада разстройство и мн рядко запек...От близо 2 години съм така...Просто няма ,как да се консултирам с лекар в близките 2 месеца!Моля ви кажете ми по описаните от мен симптоми ,какво мислете ,че е....Ако има някаква връзка Лопедиум ми действа добре ,но ме е страх да го взимам през 2 дена.Преди се хранех нередовно ,но от половин година имам нормален режим...И се пооправих да чукна на дърво ,но все още ми се случва да не успея да отида до тоалетна сутринта и се почва по-горе историята.

Благодаря ви предварително ще се надявам да ме посъветвате

Здравейте,
Не мога да дам категоричен отговор, без преглед и допълнителни изследвания. Трябва да посетите гастроентеролог, а до тогава както сама сте забелязала да се храните редовно, често и по-малко.
Хубав ден!
Dr Alen Petrov

Мнениеот Gami » 01 Апр 2013, 15:21

Искам да попитам,колко време след евентуално заразяване може да се направи изследване за хепатит?
Gami

Мнениеот Dr Alen Petrov » 02 Апр 2013, 21:50

Gami написа:Искам да попитам,колко време след евентуално заразяване може да се направи изследване за хепатит?

Здравейте,
За кой от видовете хепатит става въпрос?
Ако имате съмнение че сте се заразили, трябва да минат около 10-14 дни да направите кръвни изследвания, ако са в нормата е добре след още толкова време да ги повторите.
Хубав ден!
Dr Alen Petrov

Мнениеот albenapopova » 11 Май 2013, 14:30

Dr Alen Petrov написа:Здравейте,
в тази рубрика можете да зададете вашите въпроси относно:

1. Профилактиката и лечение на туморни заболявания на млечните жлези, дебелото черво и др.
2. Профилактика и лечение на жлъчно-каменната болест и заболявания на панкреаса.
3. Лапароскопски (безкръвни) операции.
4. Профилактика и лечение на хернии.
5. Профилактика и лечение на язвената болест.

Повече за мен и моята практика можете да научите от профила ми в Справочник Фрамар.

Надявам се да ви бъда полезен в областта на хирургията и онкологията!
molba sa informazia
albenapopova

Мнениеот albenapopova » 12 Май 2013, 13:20

Здравейте Д–р Ален,
казвам се Албена и бих желала да ви попитам за мнение по отношение на заболяване на баща ми който е на 82г. Диагнозата е Дифузен В–едроклетъчен лимфом , има локализация– ту –формация от корена на езика, качеството на материала –лошо, хистологичното изследване показва: в представените срези се виждат фрагменти от многослоен плосък епител, като в част от тях има масивна инфилтрация на подлежащите меки тъкани от големи по размер неопластични клетки с лек до умерен полиморфизъм, везикулярни ядра и видими нуклеоли. откриват се зони с некроза.
хистохимия и имунохистохимия: СD 20 положителна реакция в значителна част от неопластичните клетки, СD3положителна реакция в малко количество разпръснати лимфоиди, СD10положителна реакция предимно в фибробласти и фиброцити, СD45положителна реакция в значителна част от неопластични клетки,СКположителна реакция в покривният епител,МИМ1положителна реакция в неопластичните клетки, ВСЛ6 положителна реакция в част от неопластичните клетки.
В областа на корена на езика, хипофаринксът и епиглотистните гънки се намират полипоидно–туморовидни разраствания с приблизителни размери на по–горно разположение 27мм и 16мм в лявата половина. В дясната половина е с размер 15мм. размери в аксиална равнина. Външните очертания неинфилтрират около меките ттъкани, лимфни възли на шията и надключично са с гранечни размери–под 10мм.
Субкапсулирани кисти на дения бъбрек–30 и 16мм. Локална перзистенца в основата на езика и хипофаринкса.КТ–изследвание: В момента в описаната зона се виждат най–малко 3 неправилни по форма полипоидни, повърхностно разположени, мекотъканни туморни маси в областа на корена на езика и в зоната на фарингоепиглотичните гънки двустранно. Описаните лезии не напускат границите на фарингиалната стена.Наличие на множество паталогично уголемени предни и латерални югуларни и повърхностни шийни лимфни възли двустранно, както и единични субмандибулярни лимфни възли вляво, субекти за метастатично промени. Заклучение:резидуален тумор, метастатично променени шийни лимфни възли двустранно.
От гастроентерологично отделение– ЕПИКРИЗА– гастритис хронака атрофиканс херния хиаталис дуоденогастрален рефлукс стеатозис хепатис пиелонефритис би.хипертония артериалис гр.II. ибс състояние сле преживяни два ми неходжкинов лимфом–стдий на ремисия атеросклерозис генерализата.
Баща ми започна хемио терапия и до сега има едно преливане венозно от 6 дни. Какво е вашето мнение, не мога да разбера дали има метастази или не. Има толкова мног увреждания, че не мога да разбера нищо, мног ви моля обяснете ми. Каква е опасноста при него?
С уважение!
Албена Попова
molba sa informazia
albenapopova

ПредишнаСледваща

Назад към Архив