Да отглеждаме деца в България - обща тема за всичко и всички

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Младежта на България - настояще и бъдеще.

Мнениеот Снежана » 14 Юни 2012, 10:05

naydenoff написа:Според вас на къде е устремено подрастващото поколение в България? Останали ли са морални ценности във младежта? Имат ли перспектива за развитие? Правилно ли са подредени приоритетите на едно момиче или момче, което е на 18 годишна възраст?

Пиша тази тема, защото по този въпрос започва да се коментира все по-силно и по-силно във медийните среди, социалните мрежи, както и във всеки семеен дом.
Моето лично мнение е, че в днешно време се наблюдава един огромен интелектуален спад в българските ученици и студенти.
Разбира се не говоря за всички, но смея да кажа, че един доста висок процент от младите са си вирнали с главата напред към деградация. Не е нужен експерт за да се види тази картина. Оставени, като че ли, на произвола на съдбата, деца, все едно, без родители, живеят ден за ден, интересуващи се от абсолютно нищо.
Едно разхождане по улицата би било напълно достатъчно на човек да разбере, че единствените неща, които вълнуват една доста голяма част от младежите са предимно секс, алкохол, фейсбук, дискотеки, чалга и т.н.
Нормално ли е това? Нормално ли е да е стигнато до едно такова ниво, където да се хвалиш, че си се напил/а, а след това си повръщал/а в някоя тоалетна на някакво пропаднало заведение да те прави герой и да те издига в очите на приятелите ти?
Какво е вашето мнение? Има ли родители, които са имали/имат такъв проблем със своето дете?

Вероятно за нас когато сме били млади, по-възрастното поколение е мислило по същия начин. Това е един омагьосан кръг, в който се въртим постоянно. Наистина по-младото поколение сега е много по-разкрепостено от нас - по-големите, но това в даден момент ще се възприема като нещо напълно нормално.
Снежана

Мнениеот LUSI123 » 20 Юни 2012, 00:25

Днешно време младежите нямат никакво възпитание не уважават по-възрастните , имат груб език това зависи от възпитанието. Между другото да ви кажа скоро си оправих покрива защото ми течеше и много се чудех от къде да си намеря кадърни майстори, един комшия ми препоръча една бригада, която му оправила покрива и е останал много доволен и се обадих на тези момчета дойдоха видяха покрива и на същия ден се разбрахме за цената, не ми взеха много скъпо започнаха още на същия ден да работят оправиха ми покрива и аз им обещах да ги похваля във форума ако някой има нужда от ремонт на покрива си нека им звънне.Препоръчвам ви ги ето ви тел.: 0898 833 170 Любо
LUSI123

Мнениеот tweety » 20 Юни 2012, 09:51

LUSI123 написа:Днешно време младежите нямат никакво възпитание не уважават по-възрастните , имат груб език това зависи от възпитанието. Между другото да ви кажа скоро си оправих покрива защото ми течеше и много се чудех от къде да си намеря кадърни майстори, един комшия ми препоръча една бригада, която му оправила покрива и е останал много доволен и се обадих на тези момчета дойдоха видяха покрива и на същия ден се разбрахме за цената, не ми взеха много скъпо започнаха още на същия ден да работят оправиха ми покрива и аз им обещах да ги похваля във форума ако някой има нужда от ремонт на покрива си нека им звънне.Препоръчвам ви ги ето ви тел.: 0898 833 170 Любо

Всичкото добре ама не мога да разбера защо в тази тема ; " Младежта на България..." пишеш за ремонта на покрива на къщата си? Искаш да кажеш, че въпреки, че младите като цяло са мързеливи и невъзпитани все още се срещат кадърни момчета ли?
tweety

Мнениеот Genoveva » 16 Юли 2012, 16:13

Е, че какво и е на младежта на България, и ние сме правили бели, и ние сме се противопоставяли на родителите си. Децата ни са прекрасни, но ние стареем, това е истината!
Genoveva

Мнениеот tweety » 16 Авг 2012, 17:20

Не мога да не споделя на какво потресаващо нещо се натъкнах днес :
побойник.jpg
побойник.jpg (25.14 KiB) Прегледано 2222 пъти

Снощи в столицата група 15-16 годишни младежи са пребили възрастен пенсионер и след това са се похвалили за постъпката си в социални мрежи. Ето това е Младежта на България! Надявам се на снимката да се вижда ясно лицето на момчето, което един ден се надявам да лежи на мястото на възрастния човек! Жалко! Много жалко за България! Това ли възпитаваме в къщи бе хора?
tweety

Мнениеот Снежана » 17 Авг 2012, 13:43

След като прочетох написаното започнах да следя темата в медиите. Момчето е заловено, но тъй като е на 15 години не може да бъде повдигнато обвинение срещу него, най-тежката мярка е настаняване в трудово възпитателно училище. Причината за побоя е, че сина на пребития пенсионер заплашвал учениците. Не мога да изразя възмущението си от случилото се! Не стига, че вършат злодеяния ами се и гордеят с тях!
Снежана

Пияна учителка втрещи ученици с култов танц

Мнениеот rossitta » 11 Дек 2012, 11:06

Пиейки сутрешното си кафе бях втрещена от водещата новина в сутрешния новинарски блок: „Пияна учителка пее и танцува Gangnam Style в час”. 48-годишната преподавателка по немски език влязла в час при петокласници с 2,64 промила алкохол. Действието се развило в столичното 130-о СОУ. В средата на занятието разгорещената учителка отишла до съседния кабинет, където колежка преподавала химия на 11-класници . Жената започнала да танцува и пее хитовото парче на южнокорейския рапър Сай Gangnam Style. Веселото и настроение обаче било придружено и с войнствено. Заяла се с учителката по химия и я обвинила, че иска да й вземе децата.
Какво ще кажете!? Не, че парчето е зле, a танцът към него си е култов, но това поведение не ми се вписва в учебните занятия. Нужен ли е дрегер за алкохол преди децата ни да влязат в класните стаи? Въпросът май трябва да бъде обсъден…имайки предвид дереджето на днешната ни образователна система, си мислих докато гледам новините.А историята продължава…Педагози извели учениците и след дълги усилия успели да задържат учителката в кабинета.Най-досетлив се оказал учителят по физическо възпитание, които „успокоил топката” със стихове на Ботев. Почерпената дама винаги си носила в чантата книжка със стихове на любимия поет. В злополучната сутрин, в чантата явно е имало и бутилка водка…
“Когато пристигнах, колежката Илияна Иванова стана и каза: Опа!”, разказа директорката Янка Караджова и допълни, че учителката по немски едва се държала на краката си. Не мислите ли, че учебните занятия в България заприличаха на веселие в таверната?
rossitta

Re: Пияна учителка втрещи ученици с култов танц

Мнениеот ninars » 11 Дек 2012, 14:35

Решението е дрегер в учителската стая. Като се замисля...трябва да го сложат на входа на училището, че в наши дни и учениците често посягат към чашката. А имаше време, когато ни проверяваха за изрядни нокти.
ninars

Re: Пияна учителка втрещи ученици с култов танц

Мнениеот IVRO » 12 Дек 2012, 10:48

Да танцуваш Gangnam Style в час поне е забавно.Имала проблеми, пийнала си, какво пък? Вярно, че не е класната стая поле за изява на танцови способности, но пък не е голямо престъпление...
IVRO

Re: Детски трансплантации в чужбина

Мнениеот boriskarlov » 25 Дек 2012, 14:24

Лицемерието на държавата, която смуче осигуровки и данъци, а не дава нищо в замяна е огромно.
Защо осигурени здравно хора не могат да получат полагаемото им се?
boriskarlov

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси