Да отглеждаме деца в България - обща тема за всичко и всички

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Защо масово раждаме по едно дете?

Мнениеот Pipilota » 06 Мар 2017, 11:28

Yunona, извинявай, ама какво е виновен работника за законите в държавата? Ти знаеш ли на колко мнооого места не се плащат тея 3 дни болничен??? Аз за първи път съм на работа, в която се плаща болничния, иначе си е жив неплатен отпуск... сега никоя жена не е виновна първо, че детето й боледува, второ, че законите са такива, може би е виновна, че е избрала конкретна работа, което да я прави виновна, когато е болничен.
Има си дискриминация и никой не може да ме убеди в обратното, а това, че държавата е измислила такива закони, аз не съм виновна, че с мен да се държат като с втора ръка човек, само защото имам деца!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Yunona » 06 Мар 2017, 13:27

Pipilota написа:Yunona, извинявай, ама какво е виновен работника за законите в държавата? Ти знаеш ли на колко мнооого места не се плащат тея 3 дни болничен??? Аз за първи път съм на работа, в която се плаща болничния, иначе си е жив неплатен отпуск... сега никоя жена не е виновна първо, че детето й боледува, второ, че законите са такива, може би е виновна, че е избрала конкретна работа, което да я прави виновна, когато е болничен.
Има си дискриминация и никой не може да ме убеди в обратното, а това, че държавата е измислила такива закони, аз не съм виновна, че с мен да се държат като с втора ръка човек, само защото имам деца!

Пипи, извинявай и ти, аз просто се опитвам да обясня и другата гледна точка.
Работодателят също не е виновен за законите в държавата, които го задължават да плаща за това, че някой е решил да си има дете. Нито е виновен, че това дете боледува често.
Отговорността за детето първо е на неговите родители, след това е на държавата (защото това дете е бъдещ данъкоплатец и държавата трябва да е заинтересована от него). И в никакъв случай детето не е отговорност на работодателя, за да се налага той да плаща на майката, когато детето е болно.
Много против съм некоректните взаимоотношения, които описваш. При нас законите (добри или лоши) се спазват и се плаща всичко. И на предишното ми работно място беше така.
Когато моите деца бяха много малки, си останах вкъщи няколко години и си ги гледах, като бях намерила начин да работя от дома и да изкарвам някакви пари, защото беше трудно само с една заплата. Но при пълното отсъствие на баби и вечно командирован баща, предпочетох да бъде така, защото не исках да бъда ненадежден служител и да се налага да отсъствам често. Просто аз винаги се опитвам да погледна нещата и от другата гледна точка.
Не твърдя, че дискриминация не съществува. Само казвам, че има причини за нея.
Yunona

Мнениеот Kaya » 06 Мар 2017, 14:58

МНого неща огъват ръцете и на родителите, един час да ти се гледа детето от детегледачка е 5 лева, ако боледува често, смятайте това какви цени са на ден, за по 50 лева на ден става въпрос, ако родителите са редовни смени... - 9 часа на работа, 1 час пътни. Ами.. как да се справят, работодателите и тях ги разбирам, аз затова винаги съм се старала да се връщам рано на работа, все да избягвам болнични и колкото и да са ме мразили другите, да си държа до последно децата болни по градини, защото знам, че нямам друг вариант... на предишната работа шефовете ми бяха ужасни, даваха ни по 3 дена болничен на месец, ако си ги взел, повече не може. Ако искаш, те уволняват, все си намираха причина.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Lollipop » 06 Мар 2017, 15:01

Всеки си има своето право и аз вярвам в това, сега дали държавата е виновна дали работодатели, всичко е и до някъде философия и възприятия, има фирми, в които смятат децата за важни и отдават на майките възможност да се грижат за тях, има други, на които подписваш, че няма да забременяваш скоро. Всичко си има резон да, само че когато си от която и да е страна на потърпевш си браниш своето виждане. Иначе си права Yunona, че не е честно работодателя да плаща за болничния,това задължение трябва да е на 100% от НОИ, само че и държавата иска да спести пари.
Аватар
Lollipop

Re: Бебето на 2017 с майка на 13 години!

Мнениеот asdddwww » 20 Апр 2017, 12:13

Какво значи днешните момичета? Не всяко момиче е лошо, слагат се много грешни етикети на младите хора, не разбирам от къде тая злоба и това настройване, че жените автоматично са лоши. Има страхотни жени,просто излезте от чалготеките и ги намерете.
Аватар
asdddwww

Мнениеот Monika_Spasova » 12 Май 2017, 10:58

Най-лошото е, че се вземат мерки само на думи, ав действителност нищо не се прави, за да се спре практиката на деца, раждащи деца от едно точно определено съсловие...
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Guppy » 12 Май 2017, 14:08

Защото както с всяко нещо, и за това не се спазват никакви закони.
Аватар
Guppy

Мнениеот Pipilota » 14 Май 2017, 12:20

Guppy написа:Защото както с всяко нещо, и за това не се спазват никакви закони.

За което и ние сме виновни, защото нямаме гражданска позиция изобщо. Чакаме на готово, не се различаваме много от тях, освен, че ние сме по-склонни да ни мачкат.
Уж поне, сега когато детето е родено от дете, то се спират майчинските и за детето и за майката.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот silver933 » 15 Май 2017, 12:09

Те май не ограничават достатъчно. :mrgreen: Пак си получават социални помощи, майчинство, само детски не вземат, дето са 35 лева, то с тях без тях - все тая.
Аватар
silver933

Мнениеот Stark » 16 Май 2017, 15:08

Не знам как може тея родители да оставят децата им да се размножават по такъв грозен начин... малки деца, не ги ли е гнус и не ги ли е страх от това, което се случва на децата им?!
Аватар
Stark

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси