Да отглеждаме деца в България - обща тема за всичко и всички

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Пияна учителка втрещи ученици с култов танц

Мнениеот Rali_hr » 04 Дек 2014, 14:14

Какво ли се случва с тази учителка в момента? Аз си мисля, че ако видя някоя пияна да преподава на децата ми ще откача, кой знае колко пъти е ходила там подпийнала, а тя отговаря за нашите деца, каква адекватна реакция може да се очаква? :shock:
Аватар
Rali_hr

Re: Българките с повече от едно дете – рядкост, защо?!

Мнениеот Pipilota » 09 Дек 2014, 09:59

Аз съм с две деца и мога да кажа, че за да имаме 2 деца то се лишаваме от много неща. Ако мисля само от финансова гледна точка и т.н. не бихме имали второ дете.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Пияна учителка втрещи ученици с култов танц

Мнениеот Lollipop » 09 Дек 2014, 10:38

Дали някой е направил видео на въпросния танц? :lol:
Какво ли се случва към днешна дата с тази госпожа?
Аватар
Lollipop

Re: Младежта на България - настояще и бъдеще.

Мнениеот Anka » 20 Яну 2015, 15:12

Не забравяйте, че днешните младежи точно вие сте ги възпитавали - хората, които се възмущавате от тях, това е провалът на родителя, детето е такова, каквото бива научено да бъде. :roll:
Аватар
Anka

Мнениеот mix_twix » 21 Яну 2015, 17:23

Anka написа:Не забравяйте, че днешните младежи точно вие сте ги възпитавали - хората, които се възмущавате от тях, това е провалът на родителя, детето е такова, каквото бива научено да бъде. :roll:

Правилно! Децата стават такива, на каквито ги превърнем ние родителите! Аз нямам деца още но няма да обвинявам някой си за това, че детето ми е изрод...
Аватар
mix_twix

Мнениеот Kaya » 22 Яну 2015, 12:24

И аз съм на същото мнение - родителите са отговорни за това какви деца растат сега, не трябва да прехвърляме вината на децата, а ние отстрани да гледаме и да цъкаме с език, а утре ние да отгледаме някой подобен дивак. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Elica » 22 Яну 2015, 16:51

Модите в момента много влияят на тийновете, сега е модерно да си лош, модерно е да пиеш и да пушиш, а ако друсаш нещо то си супер вървежен и отворен... :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот Rali_hr » 29 Яну 2015, 14:48

Elica написа:Модите в момента много влияят на тийновете, сега е модерно да си лош, модерно е да пиеш и да пушиш, а ако друсаш нещо то си супер вървежен и отворен... :roll:

за съжаление сега лошите момчета и момичета са много вървежни, родителите често не успяваме да се справим с децата си.. :(
Аватар
Rali_hr

Как трябва да се наказват родителите, които пренебрегват грижите към децата си?

Мнениеот qwerryyy » 23 Мар 2015, 16:21

Скоро се разпространи поредния случай, в който се вижда родителска небрежност и как родителите отново пренебрегват грижите към децата си. А именно появи се видео с едно дете на 3-4г., което пуши цигара. :? Това за съжаление не е единичен случай. :|

article-2476468-18F9F7D500000578-519_634x470.jpg
article-2476468-18F9F7D500000578-519_634x470.jpg (39.13 KiB) Прегледано 1437 пъти

Има много други примери, когато родителите забравят грижите, които имат по закон, та дори и законите на природата и оставят малките си деца сами вкъщи, а те претърпяват редица инциденти, или ги поверяват на чужди хора. :!:
Според вас нормално ли е да се оставят децата да правят каквото си поискат, или родителите трябва да бъдат наказвани, когато пренебрегнат грижите към децата си? :?: Особено в малцинствата е ежедневие да видиш 5-6 годишни деца сами на вън, да тичат голи и боси, да не се хранят качествено, а родителите им да ги отглеждат в мизерия. За съжаление, не само етноса е застрашен, защото има случаи, в които и много българи забравят за грижите към децата си и биват наказвани от институциите, когато оставят сами децата си вкъщи или пред блока. :!:
Вие какво мислите, как трябва да се наказват родителите, които пренебрегват грижите към децата си? А какво си обяснявате, като правилна грижа, какви примери за пренебрегване на децата бихте дали? А дали понякога институциите не са твърде строги? :idea:
Аватар
qwerryyy

Re: Как трябва да се наказват родителите, които пренебрегват грижите към децата си?

Мнениеот dinkog » 23 Мар 2015, 17:04

Според мен трябва грижите за детето да започнат още преди раждането, трябва да минат и да огледат социалните работници къде ще бъде отглеждано детето, има ли достатъчен доход за това, ако няма как може да се помогне, да се използват програми за безработни, да се намери работа на бащата, да се намери начин за препитание на жената, а не да ги правят кърлежи, които да раждат само и единствено, за да вземат пари от държавата, без да им дреме как се отглеждат въпросните деца!
Аватар
dinkog

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси