Да отглеждаме деца в България - обща тема за всичко и всички

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Как трябва да се наказват родителите, които пренебрегват грижите към децата си?

Мнениеот Mr.Eko » 23 Мар 2015, 17:18

Мисля, че положението с циганите отдавна е излязло извън контрол, както и с възпитанието и отглеждането на децата! Точно заради това ми е все тая дали дете на 3 години или на 3 месеца ще пуши цигара, те са нечовеци! Не мисля, че има някакъв контрол върху тях, ако им се вземат децата, то те нарочно ще им тикат в ръцете алкохол и цигари, ако им се оставят, пак виждаме какво става, ако се санкционират със спиране на всякакъв вид помощи, то те ще пускат децата си да просят по улиците или да джебчийстват, както и до този момент, просто няма никаква оправия!
Mr.Eko

Re: Как трябва да се наказват родителите, които пренебрегват грижите към децата си?

Мнениеот miron » 23 Мар 2015, 17:21

Отдавна появяването на циганче в някаква ситуация не кара хората да го съжаляват, защото те са сган, раждат и превръщат децата си съзнателно в измет. Разбира се всяко правило има изключение, но това не означава, че ние трябва да обръщаме специално внимание и пак да ги съжаляваме, отдавна не го заслужават.
miron

Мнениеот Mon_ton » 24 Мар 2015, 16:27

За мен е супер нормално да се санкционират родителите, когато не се грижат правилно за децата си и ги оставят да ги гледат някакви странни хора.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Ваня Стойчева » 24 Мар 2015, 17:44

Сега е истина, че има и твърде строги правила за децата, не им е позволено нищо да правят сами и т.н., но някакво немарливо и откачено отношение пък е смешно!
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Lili_pili » 24 Мар 2015, 18:12

Според мен трябва да им отнемат родителските права без да мислят от какъв етнос са, защото вече е прекалено! Децата се отглеждат като животни и като едни "100 лева!"
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот MGB » 31 Мар 2015, 17:14

За тях няма закони и нещо, което да ги трогне, единствено детските, ако спрат детските, ще спрат и да раждат, ще спрат и лошите грижи, е, не е много сигурно за тях, възможно е единствено да се озлобят още повече към българите и да станем наистина на "кайма" :D
MGB

Мнениеот Lili_pili » 31 Мар 2015, 17:17

MGB написа:За тях няма закони и нещо, което да ги трогне, единствено детските, ако спрат детските, ще спрат и да раждат, ще спрат и лошите грижи, е, не е много сигурно за тях, възможно е единствено да се озлобят още повече към българите и да станем наистина на "кайма" :D

То само това остава, но наистина те са толкова организирани и .. приобщени един към друг, че като нищо да пострадаме!
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Локумът » 01 Апр 2015, 08:17

Наказанията трябва да са още преди да се родят децата, като не показваш, че можеш да го гледаш - няма да раждаш. Не да отглеждат мизерници за 100лв. на месец!
Аватар
Локумът

Re: Българките с повече от едно дете – рядкост, защо?!

Мнениеот Локумът » 27 Апр 2015, 15:01

Аз имам 2 деца, щото така се получи ударно, не знам дали бихме се решили да имаме 2 деца в момента, ако трябваше да вземаме това решение.
Аватар
Локумът

Re: Българките с повече от едно дете – рядкост, защо?!

Мнениеот S_Milenska » 27 Апр 2015, 15:08

Много ясно, че следват лишения, ако си позволите повече деца. Но ако ще става едното за сметка на другото, защо изобщо да се раждат много деца?
Аватар
S_Milenska

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси