Да отглеждаме деца в България - обща тема за всичко и всички

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Да отглеждаме деца в България - обща тема за всичко и всички

Мнениеот ogi-smile » 18 Яну 2012, 12:20

Отглеждането на деца в България е процес, който се променя с времето и отразява както традиционните ценности, така и съвременните тенденции в обществото. Въпреки че класическото българско семейство традиционно се състои от двама родители и техните деца, през последните десетилетия се наблюдава увеличение на броя на семействата, отглеждани от един родител.

Съвременната динамика на живота в България включва различни подходи към отглеждането на деца. Например, все повече семейства разчитат на детски градини и училища за образователните и социалните нужди на своите деца, докато други предпочитат по-традиционния подход, където възпитанието и грижите се осъществяват предимно в домашна среда.

Държавната подкрепа за семействата също играе важна роля. В България се предоставят различни видове финансова помощ за семействата с деца, като размерът на помощта зависи от броя на децата и доходите на семейството. Освен това, има и програми за подкрепа на приемните семейства, които осигуряват грижи за деца без родители или такива, които по различни причини не могат да живеят с биологичните си родители.

Образованието и здравеопазването са сред основните приоритети в отглеждането на деца в България. Държавата предоставя безплатно основно и средно образование, а здравната система осигурява основни медицински грижи. Въпреки това, много родители търсят допълнителни възможности за развитие на своите деца, като частни уроци, спортни дейности и изкуства.

Социалните медии и технологиите също оказват влияние върху начина, по който се отглеждат децата в България. Родителите често споделят своите опити и съвети онлайн, създавайки общности, които подкрепят един друг в отглеждането на децата.

В крайна сметка, отглеждането на деца в България е многостранен процес, който се адаптира към нуждите на семейството и обществото. Въпреки предизвикателствата, които могат да възникнат, любовта и грижата за децата остават в основата на всичко.

Когато не всичко е гладко, винаги можете да пишете в тази тема и да си излеете душата. Помага. :cheerleadersmileygirl:
Аватар
ogi-smile

Re: Женени с деца в България - опит за ситком по Нова Телеви

Мнениеот mary jane » 26 Мар 2012, 21:45

Много харесвам американската версия и винаги съм го гледала с интерес. Българската версия е много скучна и отново все едно сме в театъра, а не пред екраните. Пълна боза!
Аватар
mary jane

Мнениеот miki » 27 Мар 2012, 08:32

Опитах се да го гледам, но издържах точно 10-тина минути. С нищо не ме грабна, а и е много глупаво да копираме всичко 1:1 - интериора същия, ролите... само където на актьорска игра не го докарваме. Опитваме се да правим американски сериали, но не разбирам защо? Толкова хубави български филми има, а ние копираме американците при това неуспешно.
Хора, правете българско кино, не копирайте!
miki

Мнениеот Изабел » 27 Мар 2012, 22:10

Изгледах го с удоволствие,сега чакам с нетърпение втора серия...
направо ви се чудя защо сте толкова невероятно черногледи,то Мисия Лондон бе боза,после Лав нет простотия кеширана за Шменти капели не помня кво се изписа,то бива претенции ама чак толкова,случайно между вас да има родени в Париж, Лондон или Ню Йорк...
Carpe diem!
Аватар
Изабел

Мнениеот monito » 28 Мар 2012, 09:40

Изабел написа:Изгледах го с удоволствие,сега чакам с нетърпение втора серия...
направо ви се чудя защо сте толкова невероятно черногледи,то Мисия Лондон бе боза,после Лав нет простотия кеширана за Шменти капели не помня кво се изписа,то бива претенции ама чак толкова,случайно между вас да има родени в Париж, Лондон или Ню Йорк...

Въпрос на вкус :) На мен също не ми хареса, не можах да догледам първата серия. Както не ми харесват и филмите, които си изброила - много шум за нищо... Харесват ми Стъклен дом, Столичани в повече, 7часа разлика, а сега мисля да гледам Чужденецът, вече са го пуснали в кината. Не са го рекламирали толкова, но се надявам да е хубав :)
monito

Мнениеот Камелия » 28 Мар 2012, 12:07

Не съм го гледала все още този сериал, последно време българите започнаха да правят добри филми,което ме радва. Може да е хубав пък сериала. И какво означава "опит за ситком", как може да превъзнасяме американското кино, а да плюем родното?
Камелия

Мнениеот Изабел » 31 Мар 2012, 17:51

Чужденецът много ми хареса.За мен Стъклен дом и 7 часа разлика се изчерпиха и не ги гледам вече.
Carpe diem!
Аватар
Изабел

Мнениеот Ivaylo » 01 Апр 2012, 00:39

Камелия написа:И какво означава "опит за ситком", как може да превъзнасяме американското кино, а да плюем родното?

Ситком идва от "sitauation comedy" или комедия на ситуациите. Но като ситуациите не струват, какво да правим?
Аватар
Ivaylo

Мнениеот SunFlower » 02 Апр 2012, 13:56

Честно казано, българското кино е трудно смилаемо. Що се отнася до ситкома- не смятам, че има човек, който не знае какво означава думата, макар да е тъпо да се използва чуждици при условие, че си имаме чудесни български такива. От първите български ситком сериали харесвам " Клиника на третия етаж" и " Тя и Той" където за пръв път видяхме актьорите, Стефания Колева, Христо Гърбов, Юлиан Вергов извън театралната сцена. Грешката на българското кино е в това, че театрали играят филмови роли. Иначе браво! Киното в България започва да се вдига от пепелта!
Аватар
SunFlower

Младежта на България - настояще и бъдеще.

Мнениеот naydenoff » 14 Юни 2012, 09:40

Според вас на къде е устремено подрастващото поколение в България? Останали ли са морални ценности във младежта? Имат ли перспектива за развитие? Правилно ли са подредени приоритетите на едно момиче или момче, което е на 18 годишна възраст?

Пиша тази тема, защото по този въпрос започва да се коментира все по-силно и по-силно във медийните среди, социалните мрежи, както и във всеки семеен дом.
Моето лично мнение е, че в днешно време се наблюдава един огромен интелектуален спад в българските ученици и студенти.
Разбира се не говоря за всички, но смея да кажа, че един доста висок процент от младите са си вирнали с главата напред към деградация. Не е нужен експерт за да се види тази картина. Оставени, като че ли, на произвола на съдбата, деца, все едно, без родители, живеят ден за ден, интересуващи се от абсолютно нищо.
Едно разхождане по улицата би било напълно достатъчно на човек да разбере, че единствените неща, които вълнуват една доста голяма част от младежите са предимно секс, алкохол, фейсбук, дискотеки, чалга и т.н.
Нормално ли е това? Нормално ли е да е стигнато до едно такова ниво, където да се хвалиш, че си се напил/а, а след това си повръщал/а в някоя тоалетна на някакво пропаднало заведение да те прави герой и да те издига в очите на приятелите ти?
Какво е вашето мнение? Има ли родители, които са имали/имат такъв проблем със своето дете?
naydenoff

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси