Пиене и шофиране - алкохолните навици на българина

Пълна свобода за силния пол - всички теми, които вълнуват истинския мъж, без табута и критични женски коментари.

Re: Истина ли е, че българите пият алкохол всеки ден?

Мнениеот Anka » 29 Дек 2014, 15:59

Истина е особено за по-възрастните, имам приятелка, чиито родители едвам свързват двата края, но всяка вечер пият.. това не е нормално според мен, да не си вземеш храна или да си платиш сметките, а да седнеш да пиеш..
Аватар
Anka

Мнениеот Slavena » 29 Дек 2014, 16:44

Пият, в моето семейство баща ми пие абсолютно всеки ден и това, което казахте за топенето на пръстчето се прави едва ли не по задължение - т.е. трябва да си топне пръста детето, защото нещо си.. ужасно е и не можеш да се справиш с капризите на пияните!
Slavena

Мнениеот mix_twix » 29 Дек 2014, 16:54

Българинът за да не пие трябва да е болен и то често се твърди, че от болест, която пречи на пиенето рядко боледуваме :lol:
Аватар
mix_twix

Мнениеот Kaya » 29 Дек 2014, 17:02

Slavena написа:Пият, в моето семейство баща ми пие абсолютно всеки ден и това, което казахте за топенето на пръстчето се прави едва ли не по задължение - т.е. трябва да си топне пръста детето, защото нещо си.. ужасно е и не можеш да се справиш с капризите на пияните!

Това е отвратително с пръстчето в чашата, карат 6-7 месечни бебета да опитват ракия, подигравка е това, а после се чудим защо децата ни пият като за последно, та ние ги учим от бебета на алкохол!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Pipilota » 30 Дек 2014, 16:55

Аз почти не познавам хора, които да не пият всеки ден или то поне единия, не знам какво да ви кажа, не е нормално. Децата им растат сред мирис на цигари и алкохол, жалка гледка.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Burborino » 30 Дек 2014, 18:02

За съжаление много хора пият всеки ден. Не е нормално според мен. :roll: Особено пък твърд алкохол...
Аз много се дразня като идем някъде на гости и ми предложат алкохол и аз поискам просто вода как ми казват, че съм щяла да ръждясам... кой пиел вода... А сега де!
Не съм пълен въздържател, но пия само когато ми се прииска, което е много рядко. Просто не обичам вкуса на алкохола. Обичам коктейлчета и ликьори, но сигурно пия 10 пъти в годината и то съвсем малко.
А има хора които пият всеки ден по 200-300 ракия... :shock:
И дето казва Анка... те пари нямат за храна и живеят в мизерия, но не си пропускат твърдото гориво. И аз познавам такива хора за съжаление.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Malina » 04 Яну 2015, 13:15

Ооо, да Бърборино! За ръждясването и аз съм го чувала! Сякаш е лошо, като не пиеш, видиш ли ти си олигофрен, а те са много умни, за дето се наливат всеки ден! Количества от 300грама пиене (уж седмично и по малко) за мен са количества, с които посрещаш новата година или пък раждането на детето ти :Р
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Lollipop » 04 Яну 2015, 14:58

Аз наистина не спирам да си мисля за всички, които пият всеки ден, честно да ви кажа на мен това ми се вижда като съзнателно убийство на собсвтвения ти живот, вярно е, че е приятно да си пийнеш във весела компания, не си мислете, че аз като съм пуснала темата съм някакъв въздържател, но като цяло се ограничавам до празници и когато ми се допие - далеч не е всеки ден, може би е веднъж седмично. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Andrey » 07 Яну 2015, 12:21

Lollipop написа:Аз наистина не спирам да си мисля за всички, които пият всеки ден, честно да ви кажа на мен това ми се вижда като съзнателно убийство на собсвтвения ти живот, вярно е, че е приятно да си пийнеш във весела компания, не си мислете, че аз като съм пуснала темата съм някакъв въздържател, но като цяло се ограничавам до празници и когато ми се допие - далеч не е всеки ден, може би е веднъж седмично. :roll:

То това си е нормално, не е нормално да се пие всеки ден, тоя черен дроб да не е намерен на пътя :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Lollipop » 07 Яну 2015, 13:57

Andrey написа:То това си е нормално, не е нормално да се пие всеки ден, тоя черен дроб да не е намерен на пътя :)

Кой ти мисли за здравето, удоволствието е важно, трябва да се пие и да се бие жената и децата после. :geek:
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Зона за мъже