Стари, неактуални, заключени теми.
16 Фев 2013, 12:22
Нели Минкова написа:Д-р Люцканов установиха ми че имам пъпна херния която трябва да се оперира...Иска ми се да е лапароскопски понеже имам вече 2 коремни операции ...Живея в малък град в североизточна Б-я и нямам възможност да ви посетя колкото и да ми се иска..Можете ли да ме насочите към ваш колега във Варна с когото да се консултирам? Задължително ли е поставянето на платно и има ли значение наличието му за последваща бременност? Благодаря ви предварително.
Потърсете второ мнение във Варна. Възможно е да се отсрочи операция ако се налага и имате желание за бременност и раждане. След това ще се обсъжда "пъпната херния". За съжаление не мога да посоча конкретно име.
15 Мар 2013, 09:48
Здравейте др Люцканов.Въпросът ми е може ли в България да бъде извършена лапароскопса интервенция на дебелото черво при дете на 11год страдащо от наследствена полипоза на дебелото черво?Ако отговорът ви е да в коя болница и в кой град?Благодаря предварително!
16 Мар 2013, 10:51
mirbur написа:Здравейте др Люцканов.Въпросът ми е може ли в България да бъде извършена лапароскопса интервенция на дебелото черво при дете на 11год страдащо от наследствена полипоза на дебелото черво?Ако отговорът ви е да в коя болница и в кой град?Благодаря предварително!
Здраейте,
Това е сериозен проблем. Добре е да дойдете на преглед и да го остдим конкретно. По принцип е възможно да се изпълни.
С уважение
22 Мар 2013, 20:03
Здравейте, имам пъпна херния с големината на бобче. Интересува ме ако се оперирам след колко време ще мога да се занимавам с активен спорт?
23 Мар 2013, 15:10
super_gotina_1 написа:Здравейте, имам пъпна херния с големината на бобче. Интересува ме ако се оперирам след колко време ще мога да се занимавам с активен спорт?
След 5-7 дни разходки, плуване. След 3-4 седмици активен спорт.
04 Апр 2013, 23:35
Здравейте Д-р Люцканов.
Съпругът ми изпитва тежест (почти непрекъснато) в дяно от пъпа, на нивото му. Има лека подутина, почти недолувима с просто око, няма болка, по- скоро дискомфорт. Правени са му доста изследвания, но няма крайна диагноза. Ехографските изследвания и прегледите от гастроентеролог са добри.
Последно преди няколко дни му потвърдиха диагноза "наследствена сфероцитоза", дали това има нещо общо с подутината.
Срещнах информация в интернет за "шпигелова херния"- възможно ли е да е това, има ли по- специфични симптоми при нея?
Предварително Ви благодаря.
Поздрави, З. Иванова
05 Апр 2013, 10:59
zbivanova написа:Здравейте Д-р Люцканов.
Съпругът ми изпитва тежест (почти непрекъснато) в дяно от пъпа, на нивото му. Има лека подутина, почти недолувима с просто око, няма болка, по- скоро дискомфорт. Правени са му доста изследвания, но няма крайна диагноза. Ехографските изследвания и прегледите от гастроентеролог са добри.
Последно преди няколко дни му потвърдиха диагноза "наследствена сфероцитоза", дали това има нещо общо с подутината.
Срещнах информация в интернет за "шпигелова херния"- възможно ли е да е това, има ли по- специфични симптоми при нея?
Предварително Ви благодаря.
Поздрави, З. Иванова
Здравейте,
Съпруга Ви трябва да бъде прегледан.
Възможно е да е пъпна херния и по-малко вероятно да бъде Шпигелова херния.
С уважение
10 Юни 2013, 09:55
Здравейте, д-р Люцканов,
Имам следният въпрос към Вас - занимавете ли се с диагностицирането на спортна херния?
Имам следният проблем - имам известна болка от няколко месеца в лявата част на бедрото, стигаща до слабините, продължаваща по вътрешната част на бедрото. Занимавам се с футбол (аматьорски), но доста често и на високо ниво. Отначало мислех, че е разтежение на адуктор, минах 10 процедури физиотерапия, както и комбинация с противовъзпалитени хапчета. Болката отминава и намалява доста, но при по-голямо натоварване пак се получава. При кихане и кашляне също се появява. След консултация с хирург ми бе казано, че нямам херния, но искам и мнение за спортна такава.
Благодаря Ви.
11 Юни 2013, 12:08
csimeon написа:Здравейте, д-р Люцканов,
Имам следният въпрос към Вас - занимавете ли се с диагностицирането на спортна херния?
Имам следният проблем - имам известна болка от няколко месеца в лявата част на бедрото, стигаща до слабините, продължаваща по вътрешната част на бедрото. Занимавам се с футбол (аматьорски), но доста често и на високо ниво. Отначало мислех, че е разтежение на адуктор, минах 10 процедури физиотерапия, както и комбинация с противовъзпалитени хапчета. Болката отминава и намалява доста, но при по-голямо натоварване пак се получава. При кихане и кашляне също се появява. След консултация с хирург ми бе казано, че нямам херния, но искам и мнение за спортна такава.
Благодаря Ви.
Най-вероятно е разтежение. Мога да Ви видя и да го обсъдим кокретно.
С уважение
15 Юни 2013, 13:54
Здравейте д-р Люцканов, дъщеря ми е на 1.6 месеца. На 6 месеца преди да извади 1-вия си зъб, тя стана много неспокойна и постоянно се изпъваше и плачеше. От тогава ни изпъкна пъпчето и педиатъра ни каза, че е пъпна херния, но е малка и има вероятност да се прибере сама. Не сме правили консултация с хирург, защото реших да се доверя на лекарката, но вече мина 1 година, няма влошаване,но няма и подобрение. Има ли наистина шанс да се прибере сама или трябва да се оперира? Къде се правят такива операции? Има ли някакво изискване за възраст на детето?
Благодаря предварително!