FramarModStela написа:Основни фактори за появата на разширени вени по краката са на първо място възрастта. Разширени вени се срещат предимно при хора на възраст от 30 до 70 години, като с напредването на възрастта се повишава и риска от разширени вени. Освен стандартната операция на разширените вени е възможно да се приложи и лечение без хирургическа интервенция. Склеротерапията е един от тези методи. Склеротерапия – инжектира се солен/салинов или друг химически разтвор в разширените вени. Вената се втвърдява и после изчезва. Има и по-нови методи за лечение на разширени вени: радиочестотна аблация и ендовенозна лазерна аблация. И двата метода интензивна топлина за лечение на разширените вени.
FramarAdmin2 написа:На 30 години съм, но работата ми е свързана с постоянно стоене права или седнала, от това краката ми отичат и след време ми се появиха разширени вени. Освен това от доста години насам ходя на висок ток, което допълнително допринесе за появата им. Има ли някакъв начин да се избавя от тях, моля помогнете ми!
trayana написа:FramarAdmin2 написа:На 30 години съм, но работата ми е свързана с постоянно стоене права или седнала, от това краката ми отичат и след време ми се появиха разширени вени. Освен това от доста години насам ходя на висок ток, което допълнително допринесе за появата им. Има ли някакъв начин да се избавя от тях, моля помогнете ми!
Може да опитате и с Флебодиа, както и с редуване на топла/студена вода, като завьршите потапянето на краката в студена вода.
рени написа:Аз си правих склерозиране на разширени вени при доц. Княжев във Варна - изключително неуспешно . Сега съм много по - зле от преди . Мислете преди да предприемете нещо , каквото и да е то , съветвайте се с различни съдови хирурзи и най - важното - разширените вени са хронично заболяване и са за цял живот .
Forman написа:рени написа:Аз си правих склерозиране на разширени вени при доц. Княжев във Варна - изключително неуспешно . Сега съм много по - зле от преди . Мислете преди да предприемете нещо , каквото и да е то , съветвайте се с различни съдови хирурзи и най - важното - разширените вени са хронично заболяване и са за цял живот .
Какво означава "по-зле от преди"? Нали уж се подлагаш на операция за да подобриш здравословното си състояние!?
Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кръвоносните съдове
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта