Какво използвате при разширени вени - съвети, препоръки, операция

Re: Как да разбера дали това да разширени вени и как да спра появяването им по-нататък?

Мнениеот Mon_ton » 22 Мар 2015, 12:11

Разширените вени нали се вижда от далече, знам че са опасни и когато раждат жените, затова трябва да им обръщате внимание на краката си, защото може да си навредите без да искате.
Аватар
Mon_ton

Re: Как да разбера дали това да разширени вени и как да спра появяването им по-нататък?

Мнениеот Lollipop » 22 Мар 2015, 13:07

Не вярвам да има няккаъв начин да се справите с тях, освен да внимавате да не ги натоварите. За щастие, поне от разширени вени не страдам и не съм много запозната как точно се процедира. Но баба ми Бог да я прости, имашеш страншно разширени вени, лятото много я боляха краката, може би жегата увеличава отока. :(
Аватар
Lollipop

Мнениеот rabotnata pchela » 22 Мар 2015, 21:50

А ако разширените вени се появяват от стоене постоянно прав, стоенето за по 5 минути на 1 час биха ли дали някакъв резултат положителен, и изобщо, на стоенето протидействаме с движение, а на стоенето прав?? :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Pacienti » 23 Мар 2015, 13:37

Консултация със съдов хирург е задължителна. Чувала съм, че операцията е болезнена, но има ефект.
Pacienti

Мнениеот Elica » 23 Мар 2015, 13:43

Наистина е много важно да се консултирате със съдов хирург, но дори и при операция, каква е гаранцията, че няма пак да ви се появят разширени вени?!
Аватар
Elica

Мнениеот Локумът » 23 Мар 2015, 14:49

Не знам как изглеждат първите разширени вени, но знам, че е много гадно. Все пак при съдов хирург е добре да се мине още при появяването им, за да може да се стопира развитието им, ако е възможно. :)
Аватар
Локумът

Мнениеот miron » 23 Мар 2015, 17:26

Локумът написа:Не знам как изглеждат първите разширени вени, но знам, че е много гадно. Все пак при съдов хирург е добре да се мине още при появяването им, за да може да се стопира развитието им, ако е възможно. :)

Май е невъзможно, освен с коренна промяна на начина на живот, но в много случаи хората нямат тази възможност, не можеш да кажеш на шефа си виж ся шефе, аз трябва на всеки 2 часа да се разхождам и да си посядам!
miron

Мнениеот rose_92 » 24 Юли 2015, 18:08

На мен вече ми се появиха, а съм само на 23 години...Не мога да си обясня защо, единствената причина за мен е наследствеността. Майка ми има, баща ми, дядо ми, баба ми...От 1-2 години забелязах как ми се появиха спукани капиляри по стъпалата, бедрата и подбедриците - според мен това е първият признак, че ще се появят разширени вени...После забелязах, че вените по краката ми някакси се виждат повече от преди, не бяха изпъкнали, но се виждаха повече. И сега преди 2-3 седмици се разхождах няколко часа навън и като се прибрах от вътрешната страна на стъпалата, където имам спукани капиляри, вече имаше много тъмни видими изпъкнали вени....а после се появиха и отгоре по стъпалата..огледах се хубаво и видях, че имам леко изпъкнали и отзад на коляното и отпред на прасците върху пищяла.....Освен това откакто стана жега усещах някаква необяснима и много неприятна тежест в краката..Сега пия таблетки Детралекс и това усещане изчезна. Мажа се и с разни гелове, но по-скоро хапчетата разкараха неприятното усещане, а не геловете.
Това, което ме притеснява е, че вените започват да се виждат и с времето ще стана по-зле понеже личната лекарка каза, че развитието им не може да се спре...Не искам на 20+ да ме е срам да се съблека на морето заради вените ми, защото гледката наистина не е приятна...Кой е най-ефикасния начин за премахването им и дали след операция, инжекции или други процедури, те се появяват отново?
rose_92

Мнениеот Pipilota » 26 Юли 2015, 07:44

Много неприятно. Мисля че няма ндщо което да гарантира че няма са се появят пак дори и след операция.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Monika_Spasova » 26 Юли 2015, 08:20

Не знаех, че спуканите капилярчета са предвестник на разширените вени. Тези са едни ситни лилави чертички, нали? А те изчезват ли от само себе си?
Иначе за разширени вени мисля, че е от голямо значение удобството на краката, ако по цял ден си седнала, шансът да се появят по-рано е голям. Просто си измисли нещо, на което да вдигаш краката си, за да няма толкова голямо налягане в тях. Разбира се, няма да спре разширените вени, но ще ти бъде по-комфортно и неприятното чувство на тежест ще се махне. :)
Аватар
Monika_Spasova

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кръвоносните съдове