от rose_92 » 24 Юли 2015, 18:08
На мен вече ми се появиха, а съм само на 23 години...Не мога да си обясня защо, единствената причина за мен е наследствеността. Майка ми има, баща ми, дядо ми, баба ми...От 1-2 години забелязах как ми се появиха спукани капиляри по стъпалата, бедрата и подбедриците - според мен това е първият признак, че ще се появят разширени вени...После забелязах, че вените по краката ми някакси се виждат повече от преди, не бяха изпъкнали, но се виждаха повече. И сега преди 2-3 седмици се разхождах няколко часа навън и като се прибрах от вътрешната страна на стъпалата, където имам спукани капиляри, вече имаше много тъмни видими изпъкнали вени....а после се появиха и отгоре по стъпалата..огледах се хубаво и видях, че имам леко изпъкнали и отзад на коляното и отпред на прасците върху пищяла.....Освен това откакто стана жега усещах някаква необяснима и много неприятна тежест в краката..Сега пия таблетки Детралекс и това усещане изчезна. Мажа се и с разни гелове, но по-скоро хапчетата разкараха неприятното усещане, а не геловете.
Това, което ме притеснява е, че вените започват да се виждат и с времето ще стана по-зле понеже личната лекарка каза, че развитието им не може да се спре...Не искам на 20+ да ме е срам да се съблека на морето заради вените ми, защото гледката наистина не е приятна...Кой е най-ефикасния начин за премахването им и дали след операция, инжекции или други процедури, те се появяват отново?