Разводът - решение на проблема или нов проблем?

Re: Разводът решение ли е, за да бъда щастлив

Мнениеот Ваня Стойчева » 08 Дек 2015, 16:48

exotic написа:
Ваня Стойчева написа:Имаме доста познати приятелски двойки, които още не са разведени, заради децата, а децата им са на по 15 години, ми не е много приятно за никой в семейството.

А колкото повече време минава и се свиква с мисълта, че е нещо нормално - толкова по-зле!
Така е, но всеки си знае. Някои хора не могат да си представят как биха се справили сами, но наистина е потискащо за всички.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот donni » 08 Дек 2015, 18:04

Ваня Стойчева написа:
exotic написа:А колкото повече време минава и се свиква с мисълта, че е нещо нормално - толкова по-зле!
Така е, но всеки си знае. Някои хора не могат да си представят как биха се справили сами, но наистина е потискащо за всички.

Е, хайде сега, за някои е освобождаващо, особено за страната, която е поискала развода :grin:
donni

Мнениеот Malina » 22 Дек 2015, 14:41

donni написа:
Ваня Стойчева написа:
exotic написа:А колкото повече време минава и се свиква с мисълта, че е нещо нормално - толкова по-зле!

Е, хайде сега, за някои е освобождаващо, особено за страната, която е поискала развода :grin:

Много често и за двете страни,мен ако питаш. Стигне ли се до развод, до и двете страни не са щастливи.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот lini_leni » 22 Дек 2015, 17:30

Malina написа:
donni написа:
Ваня Стойчева написа:Така е, но всеки си знае. Някои хора не могат да си представят как биха се справили сами, но наистина е потискащо за всички.

Много често и за двете страни,мен ако питаш. Стигне ли се до развод, до и двете страни не са щастливи.

Рабира се, но на единия пак не му се иска много, било то заради несигурност или нещо друго, но просто му се налага...
lini_leni

Мнениеот Snejna » 07 Яну 2016, 15:48

Някои хора не могат да приемат да се разведат, дори и да живеят в истински кошмар, пак са съгласни, може би заради това, че така са научени, знам ли.
Аватар
Snejna

Мнениеот Kremiliya » 13 Яну 2016, 17:32

Snejna написа:Някои хора не могат да приемат да се разведат, дори и да живеят в истински кошмар, пак са съгласни, може би заради това, че така са научени, знам ли.

Абсолютно е въпрос на държание и на възприятие на света. Това е истината. :roll: За хубаво или за лошо, то положението е такова. Но не бива да се държи човек на това положение и да страда, ама понякога има хора, които самите те не искат да бъдат "спасени".
Аватар
Kremiliya

Мнениеот pavleta » 09 Фев 2016, 14:26

Kremiliya написа:
Snejna написа:Някои хора не могат да приемат да се разведат, дори и да живеят в истински кошмар, пак са съгласни, може би заради това, че така са научени, знам ли.

Абсолютно е въпрос на държание и на възприятие на света. Това е истината. :roll: За хубаво или за лошо, то положението е такова. Но не бива да се държи човек на това положение и да страда, ама понякога има хора, които самите те не искат да бъдат "спасени".

Да, не можеш насила да спасиш някой, защото всеки преценява кое е най-доброто за него.
pavleta

Мнениеот rabotnata pchela » 09 Фев 2016, 16:50

Дори и да не е гаранция да си щастлив, трябва да можеш да прецениш кога ще ти е по-добре - даи с някой, който не понасяш или да си сам със себе си и собствените си мисли :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот tinkerbell » 09 Фев 2016, 22:28

Някои хора наистина така са възпитани. Че брака трябва да се сключи преди определена възраст и че любов може да има в началото, но после е компромиси до дупка - и те точно това правят. Други пък може да са финансово зависими от съпруга и да не смеят да се разделят от страх, че сами няма да могат да се справят. Особено ако има деца, които трябва да са осигурени. Но според мен е факт, че много пъти разводът е по-добро решение и дава шанс за щастие с друг човек.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот balsam » 11 Фев 2016, 13:08

tinkerbell написа:

Някои хора наистина така са възпитани. Че брака трябва да се сключи преди определена възраст и че любов може да има в началото, но после е компромиси до дупка - и те точно това правят. Други пък може да са финансово зависими от съпруга и да не смеят да се разделят от страх, че сами няма да могат да се справят. Особено ако има деца, които трябва да са осигурени. Но според мен е факт, че много пъти разводът е по-добро решение и дава шанс за щастие с друг човек.

И аз мисля така и много се дразня на тези, които казват, че тръгнеш ли втори, трети път да правиш семейство едва ли не не става нищо от тебе вече :mad:
balsam

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски