Разводът - решение на проблема или нов проблем?

Re: Разводът решение ли е, за да бъда щастлив

Мнениеот sofi_black » 03 Окт 2016, 15:25

За зрели и помъдрели се считат тези, които се разделят по ужасен начин, но после съумяват поне да си говорят нормално :mrgreen: .
sofi_black

Re: Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

Мнениеот уморена » 19 Окт 2016, 14:34

analizatorka написа:Най-лесно е да се обвинява другият за всичко. Не казвам, че ситуацията ти е лесна или че не трябва да изискваш от мъжа си, но имай смелостта да погледнеш и вътре в себе си. В повечето случаи там се коренят нещата и само от теб зависи дали ще се промени нещо.

Сигурно имаш право, но когато нещо ме дразни толкова много, направо нямам сили да погледна вътре в себе си и да търся моите грешки, след като смятам, че ги нямам, дори. Ядосвам се, че аз съм смелия "мъж" в нашето семейство, вместо да е обратно.
уморена

Мнениеот mamina » 19 Окт 2016, 14:59

Преди години и аз имах такъв приятел. Все чакаше аз да взема решение дори за най-дребни неща. Страшно много се дразнех и аз. Виках си защо все аз трябва да мисля и да върша всичко, толкова ли не може поне веднъж да поеме някаква инициатива. Не издържах и се разделихме. Мъжът ми е почти същият :lol: , явно ги привличам. Но като след поредното тормозене защо все ми се случва и все на такива попадам, изведнъж ми просветна, че просто не му оставям възможност да се прояви и от моята припряност всичко да се свърши бързо и на момента накрая аз страдам. Проблемът ми е, че не моля за помощ и един човек като не го молиш или подканяш, той свиква, че ти всичко си оправяш сама и си решаваш нещата и после забравя и да те пита даже дали искаш помощ и дали имаш нужда. Сега пак съм бърза, но се опитвам да се спирам и да не се товаря с всичко. Моля да ми помогне, дори за вечерята и той откликва. Няма сръдни, няма натякване. Цаката е да не се вторачваш и да знаеш как да искаш помощ и да го караш да мисли, че е нужен.
mamina

Мнениеот suzii » 19 Окт 2016, 15:51

Трудно е да се даде еднозначен отговор, защото само ти можеш да вземеш правилното решение.
Няма от какво да се страхуваш.
Пробвай да разговаряш с съпруга си и открии своите крайни намерения пред него.
Ако нещата не се задействат и не се променят, ти сама вече си си отговорила на въпроса, че няма да дундуркаш всички.
Вземи нещата в твои ръце и смело действай.
Не позволявай да те превърнат в крепостна селянка още в началото! Не искам да те обидя и не го приемай лично последното определение. :wink:
suzii

Мнениеот Lollipop » 20 Окт 2016, 08:49

На такива, само с рогата напред. Постъпи по-смело, и се изнеси. Не може да им ставаш прислуга и да искат от теб, да забрави мъжа ти за какво си там, не си там, да му слугуваш, това време и това разбиране мина преди години, там си за да споделите любовта си, тревогите, хубавите моменти, живота си, не да миеш чинии.
Аватар
Lollipop

Мнениеот franky » 20 Окт 2016, 09:50

Чиниите все някой трябва да ги мие :smile: . Все се вторачваме в чиниите и другите битовизми, които няма как да се избегнат, и затова не виждаме основните неща.
franky

Мнениеот vanusha » 14 Фев 2017, 14:47

sofi_black написа:За зрели и помъдрели се считат тези, които се разделят по ужасен начин, но после съумяват поне да си говорят нормално :mrgreen: .

:) Ееее, сега се чувствам незряла и непомъдряла, щото нашия и развод беше цивилизован и не сме правили панаири.... освен да му предложа сега да се скараме, за даможем да влезем в класациите. :mrgreen:
vanusha

Мнениеот Rali_hr » 21 Мар 2017, 16:33

Има си хора и хора, някои се развеждат с големи циркове, скандали и простотии, други човешки се разбират, че нещата им не вървят и са се изчерпали вече. По-добре втория вариант, особено, ако има деца, които да могат да се травмират, но често спокойните бащи, невземащи участие в отглеждането на децата полудяват ако им се поиска развод и той се превръща в кошмар.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот уморена » 23 Мар 2017, 12:23

За какво подканване говорите, всички чакат на мен, случвало се е с дни да стоят мръсни чиниите или да няма примерно от тавичките, които ползваме редовно, тогава се обръщат всички шкафове, за да се търси някоя чиста, само и само да не се измие. Нарочно оставям нещо неподредено, да им видя реакцията, не изхвърлен кош за боклук , всеки го подминава, а най-култовото е, че баща му дърпа завесата на банята да се вижда добре, че коша е пълен, а нито веднъж не го е почиствал той! Разбирам женска мъжка работа, но това наистина ми тежи. И нито разговори нито нищо не помага, баща му живее сам и мъжа ми не иска да го оставя. Мисля, че е време вече аз да се изнасям, почти не говорим и май развода ще е скоро, омръзна ми да си пропилявам младостта, само съм благодарна, че нямам деца, за които да спорим!
уморена

Мнениеот vanessa_ » 23 Мар 2017, 14:56

така като гледа, ти явно не го обичаш, а и май и той не изгаря от любов по теб, след катао толкова предпочита баща си, разбирам, че са семейство и че родителите са много важни, но в един момент трябва да се предпочете един вид щастието под формата на жената, все пак се предполага, че с теб ще остарява...
vanessa_

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски