Психологът В. Б. от Шумен - впечатления.

Болници, медицински центрове, лекарски кабинети, аптеки - полезна информация и мнения на пациенти!

Психологът В. Б. от Шумен - впечатления.

Мнениеот Lotos » 09 Авг 2023, 14:10

Здравейте, уважаеми членове на форума,

Бих искал да споделя свой опит, свързан с психолога В. Б., който, според мен, заслужава внимание и обмисляне. Името й може да бъде познато на много от вас, особено сред хората, търсещи алтернативни методи за подпомагане на психичното и физическото благополучие. Тя представя себе си като специалист по холотропно дишане, семейни констелации, рейки, медитации и други подобни практики.

Тъй като моето лично преживяване с г-жа В. Б. беше изключително негативно, реших да го споделя с вас тук. Въпреки че нейните методи и подходи може да изглеждат обещаващи, трябва да бъдем много внимателни и информирани, преди да се обръщаме към такива специалисти.

Моят опит с г-жа В. Б. показва, че тя използва методи и техники, които не са научно обосновани и не следват етични стандарти. Това включва холотропно дишане, семейни констелации и други алтернативни подходи. Въпреки това, че подобни методи могат да бъдат интересни, те не предоставят доказано добри резултати в сравнение със стандартните и признати психотерапевтични методи.

Моето обстойно мнение е, че когато търсим психологична подкрепа, е много важно да се обърнем към лица с научно доказани компетенции и професионализъм. Алтернативните практики могат да имат рискове и да нанесат вреда на психичното и физическото здраве на човека.

Моля, ако някой от вас има споделен опит с г-жа В. Б. или същият проблем, моля, да го споделите тук. Само като споделяме информацията си, можем да предупредим други хора от потенциалните рискове и последствия от подобни практики.

Благодаря ви, че четете моето съобщение и обмисляте сериозно тези важни въпроси.

Името на психолога е променено.
Lotos
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Авг 2023, 14:06

Назад към Здравни адреси

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron