Видин: Координационен механизъм за деца в риск

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Видин: Координационен механизъм за деца в риск

Мнениеот Finger » 26 Яну 2012, 13:50

По инициатива на заместник-областният управител Елка Георгиева бe проведена поредна среща за представяне на Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертви или в риск от насилие

Picture 048.jpg
Picture 048.jpg (73.01 KiB) Прегледано 476 пъти

По инициатива на заместник-областният управител на област Видин Елка Георгиева в заседателната зала на Общински съвет – Видин се проведе среща, на която бе представен Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертви или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна интервенция. Срещата бе организирана със съдействието и подкрепата на заместник-кметът по „Хуманитарни дейности и социална политика” в община Видин Цветан Ценков, директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – гр. Видин Венци Пасков, председателят на Комисията по образование в община Видин Венци Станев и главният експерт в отдел „Закрила на детето” Емилия Николова. В нея участваха директори и учители от учебни заведения, представители на детски градини, педиатри и психолози.

Picture 044.jpg
Picture 044.jpg (71.62 KiB) Прегледано 476 пъти

„Това е една от поредните срещи, в които представители на институции, включени в Координационния механизъм провеждат диалог с с хората, които ежедневно са обвързани с живота и здравето на децата”, заяви в приветственото си слово г-жа Елка Георгиева. По думите й именно те имат ясна представа за това как живее едно дете и какво се случва в неговото семейство. Заместник-областният управител подчерта, че именно директори и учители, ясно могат да сформират една оценка за това - кризисно ли е семейството, кризисни ли са начините и методите, по които се отглежда и възпитава едно дете. „Съществена роля в Координационния механизъм имат общините, но ръководна роля по закон, в областта на закрилата на детето и принципите за зачитане на най-добрия интерес за детето, са отделите „Закрила на детето”, подчерта г-жа Георгиева.

Picture 059.jpg
Picture 059.jpg (74.06 KiB) Прегледано 476 пъти

Главният експерт в отдел „Закрила на детето” – гр. Видин Емилия Николова представи основните акценти и работата по Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертви или в риск от насилие. Експертът посочи, че през миналата година 2 деца, които са били в риск, са настанени в Комплекса за социални услуги в гр. Видин. В област Видин през миналата година инспекторите от Детска педагогическа стая са предоставили на деца 21 полицейски закрили.
Възможностите за допълнително финансиране на общините, училищата и детските градини чрез националните кампании „Красива България” на Министерството на труда и социалната политика и „Обичам природата - и аз участвам!” на Министерството на околната среда и водите, представи Пролет Георгиева, главен експерт в Областна администрация – Видин.
Finger
 
Мнения: 138
Регистриран на: 07 Дек 2011, 11:48

Re: Видин: Координационен механизъм за деца в риск

Мнениеот Adhoc » 04 Сеп 2019, 16:20

Видин е град в риск, ама кой да му помогне.
Adhoc
 
Мнения: 60
Регистриран на: 26 Фев 2018, 14:07

Re: Видин: Координационен механизъм за деца в риск

Мнениеот Паулу Коелюв » 05 Сеп 2019, 15:12

Adhoc написа:Видин е град в риск, ама кой да му помогне.


Всички сме в риск в тая държава и никой не може да ни помогне, освен ние самите, ама като гледам това ще стане на куково лято!
Паулу Коелюв
 
Мнения: 117
Регистриран на: 05 Сеп 2019, 11:09


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта