31 Авг 2011, 11:34
здравейте,
ситуацията е следната:
постоянен прием на плановите контрацептиви, 7те дни планова 'почивка' и реално на първият ден в който е трябвало да започне приемането на новите планови контрацептиви е правено секс /няколко пъти, със свършване/ без да е взето хапчето... изпито е по-късно, след секса. няколко часа по-късно е приет и спешен контрацептив /ескапеле/, за да сме сигурни.
Въпросът е - как и кога трябва да се продължи с плановата контрацепция?
в листовката на ескапеле е написано, че ' Ако вече използвате редовен метод за контрацепция като контрацептивни таблетки, може да продължите приема им в обичайното време. ' ... това аз го тълкувам като продължава се с плановата ...ок, но след какво време? не ми става изобщо ясно как и кога трябва да се продължи с нея?
благодарности предварително!
поздрави!
31 Авг 2011, 11:49
tortini111 написа:здравейте,
ситуацията е следната:
постоянен прием на плановите контрацептиви, 7те дни планова 'почивка' и реално на първият ден в който е трябвало да започне приемането на новите планови контрацептиви е правено секс /няколко пъти, със свършване/ без да е взето хапчето... изпито е по-късно, след секса. няколко часа по-късно е приет и спешен контрацептив /ескапеле/, за да сме сигурни.
Въпросът е - как и кога трябва да се продължи с плановата контрацепция?
в листовката на ескапеле е написано, че ' Ако вече използвате редовен метод за контрацепция като контрацептивни таблетки, може да продължите приема им в обичайното време. ' ... това аз го тълкувам като продължава се с плановата ...ок, но след какво време? не ми става изобщо ясно как и кога трябва да се продължи с нея?
благодарности предварително!
поздрави!
Продължаваш по схемата, след почивката от 7 дена си изпила първото хапче от следващата опаковка? След, което продължаваш с второто! Само не разбрах защо ти е Ескапел след като пиеш противозачатъчни, през паузата от 7 дена действието на контрацептивите продължава да действа, през този период просто тялото си почива.
31 Авг 2011, 12:10
в първият ден, в който трябваше да се пие първото ново хапче от новият блистер (след почивката) - хапчето не е изпито, но е правено секс. т.е. изпито е след секса. тъй като това не е 7ми, а вече 8ми ден и е изпито след секса, решихме да се подсигурим. грешка ли е това?
т.е. днес продължавам нормално приема на плановата контрацепция?
31 Авг 2011, 12:19
Да моят съвет е да продължиш плановата контрацепция, ако през периода на следващите 21 дена забележиш отклонения от нормалното ти състояние-прокървяване, закъснение след датата на цикъла или по ранно идване преди датата, се консултирай с лекар.
31 Авг 2011, 12:25
благодаря много за мнението
ще ми е интересно да чуя и други мнения - дали е това, че е приет спешен контрацептив е грешка?
07 Сеп 2011, 14:29
Преди да изкажа мнението си по темата искам да попитам, лекар ли ви изписа хапчетата или на своя глава го взехте? От колко месеца пиете противозачатъчните?
06 Фев 2012, 00:01
Може ли да се забременее ако в матката или изван нея е попаднала малка част сперматозоиди ?
06 Фев 2012, 11:16
marioluiz написа:Може ли да се забременее ако в матката или изван нея е попаднала малка част сперматозоиди ?
Вероятно, не си слушал/а в часовете по биология в 8 клас. Не се притеснявай сперматозоиди и в матката да попаднат когато няма яйцеклетка няма от какво да се тревожиш. Добре е да конкретизираш къде точно е попаднала спермата за да се притесняваш от забременяване.
06 Фев 2012, 11:38
Да, определено трябва да уточни какъв е точно случая, че не става много ясно?!?!
06 Фев 2012, 15:46
Ами аз сварших ван но тя беше изцапана много малко в страни и затова се притеснявам