Добави отговор

Спешна и Планова контрацепция - как си взаимодействат?

31 Авг 2011, 11:34

здравейте,
ситуацията е следната:
постоянен прием на плановите контрацептиви, 7те дни планова 'почивка' и реално на първият ден в който е трябвало да започне приемането на новите планови контрацептиви е правено секс /няколко пъти, със свършване/ без да е взето хапчето... изпито е по-късно, след секса. няколко часа по-късно е приет и спешен контрацептив /ескапеле/, за да сме сигурни.

Въпросът е - как и кога трябва да се продължи с плановата контрацепция?
в листовката на ескапеле е написано, че ' Ако вече използвате редовен метод за контрацепция като контрацептивни таблетки, може да продължите приема им в обичайното време. ' ... това аз го тълкувам като продължава се с плановата ...ок, но след какво време? не ми става изобщо ясно как и кога трябва да се продължи с нея?

благодарности предварително!
поздрави!

Re: спешна и планова контрацепция - как си взаимодействат?

31 Авг 2011, 11:49

tortini111 написа:здравейте,
ситуацията е следната:
постоянен прием на плановите контрацептиви, 7те дни планова 'почивка' и реално на първият ден в който е трябвало да започне приемането на новите планови контрацептиви е правено секс /няколко пъти, със свършване/ без да е взето хапчето... изпито е по-късно, след секса. няколко часа по-късно е приет и спешен контрацептив /ескапеле/, за да сме сигурни.

Въпросът е - как и кога трябва да се продължи с плановата контрацепция?
в листовката на ескапеле е написано, че ' Ако вече използвате редовен метод за контрацепция като контрацептивни таблетки, може да продължите приема им в обичайното време. ' ... това аз го тълкувам като продължава се с плановата ...ок, но след какво време? не ми става изобщо ясно как и кога трябва да се продължи с нея?

благодарности предварително!
поздрави!

Продължаваш по схемата, след почивката от 7 дена си изпила първото хапче от следващата опаковка? След, което продължаваш с второто! Само не разбрах защо ти е Ескапел след като пиеш противозачатъчни, през паузата от 7 дена действието на контрацептивите продължава да действа, през този период просто тялото си почива.

31 Авг 2011, 12:10

в първият ден, в който трябваше да се пие първото ново хапче от новият блистер (след почивката) - хапчето не е изпито, но е правено секс. т.е. изпито е след секса. тъй като това не е 7ми, а вече 8ми ден и е изпито след секса, решихме да се подсигурим. грешка ли е това?

т.е. днес продължавам нормално приема на плановата контрацепция?

31 Авг 2011, 12:19

Да моят съвет е да продължиш плановата контрацепция, ако през периода на следващите 21 дена забележиш отклонения от нормалното ти състояние-прокървяване, закъснение след датата на цикъла или по ранно идване преди датата, се консултирай с лекар.

31 Авг 2011, 12:25

благодаря много за мнението

ще ми е интересно да чуя и други мнения - дали е това, че е приет спешен контрацептив е грешка?

07 Сеп 2011, 14:29

Преди да изкажа мнението си по темата искам да попитам, лекар ли ви изписа хапчетата или на своя глава го взехте? От колко месеца пиете противозачатъчните?

Как може да се забременее

06 Фев 2012, 00:01

Може ли да се забременее ако в матката или изван нея е попаднала малка част сперматозоиди ?

Re: Как може да се забременее

06 Фев 2012, 11:16

marioluiz написа:Може ли да се забременее ако в матката или изван нея е попаднала малка част сперматозоиди ?

Вероятно, не си слушал/а в часовете по биология в 8 клас. Не се притеснявай сперматозоиди и в матката да попаднат когато няма яйцеклетка няма от какво да се тревожиш. Добре е да конкретизираш къде точно е попаднала спермата за да се притесняваш от забременяване.

06 Фев 2012, 11:38

Да, определено трябва да уточни какъв е точно случая, че не става много ясно?!?!

06 Фев 2012, 15:46

Ами аз сварших ван но тя беше изцапана много малко в страни и затова се притеснявам
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3