Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
06 Фев 2012, 14:48
Заниманията за деца на "градинска възраст" колкото и да са разнообразни са в някакъв смисъл...еднотипни.Но какво ми прави впечатление-всичко е насочено към развитието на логическото мислене, последователнстта, търсенето на връзка и т.н.Пъзели, лабиринти, да намерим на какво съответства картинката и т.н.,знаете.Вярно, че рисуват, пеят, разговарят в градината по различни теми, у дома също, но все ми се струва, че като цяло заниманията са насочени към изграждане на логическо мислене, което е в някаква степен за сметка на нестандартните мисловни и творчески прояви.
Как намирате баланс и как запазвате неподправената ,често уникална детска фантазия?
24 Юли 2014, 16:15
ogi-smile написа:Заниманията за деца на "градинска възраст" колкото и да са разнообразни са в някакъв смисъл...еднотипни.Но какво ми прави впечатление-всичко е насочено към развитието на логическото мислене, последователнстта, търсенето на връзка и т.н.Пъзели, лабиринти, да намерим на какво съответства картинката и т.н.,знаете.Вярно, че рисуват, пеят, разговарят в градината по различни теми, у дома също, но все ми се струва, че като цяло заниманията са насочени към изграждане на логическо мислене, което е в някаква степен за сметка на нестандартните мисловни и творчески прояви.
Как намирате баланс и как запазвате неподправената ,често уникална детска фантазия?
Ох, сега сме още малки, но идва този момент и се плаша, иска ми се да запазя максимално много от това, което има като дете и същевременно да го развия, но мисля, че просто не би трябвало да има достъп до други неща, които биха му отвлекли вниманието от това, което може сам.
27 Ное 2014, 11:39
Не е толкова трудно, но си иска занимание от родителя - особено ако детето е едно. При мен се получи добре с второто ми дете, което е на 6г. и виждам, че има хубави интереси, гледа космоса с детски телескоп, дори филмчетата с извънземни герои върши работата да му работи фантазията, имаме енциклопедии, в които се разказва за миналото и имат опции децата да се пренесат в такъв свят измислен и да си сътворят своя история там
10 Дек 2014, 13:02
Предлагайте на децата си различни неща и интереси. Заведете ги в зоопарк и им кажете да си измислят история за всяко животно. Предложете им да отидете на планетариум
20 Яну 2015, 14:38
мисля, че е доста трудна задача, това изисква постоянно занимание и постоянно поощряване.
20 Яну 2015, 17:32
Мисля си, че за има детето фантазия много зависи това от родителите и какво внимание му отделят, трябва да му се говори за невъзможни неща, за звездите, за измислени истории, да се прави театър с кукли, да фантазира
20 Яну 2015, 23:19
НЕ трябва да забраняваме и мозъккът на децат аим работи достатъчно добре, важното е да забравим и за телевизора! Приказките също са от значение, не е много трудно
23 Яну 2015, 12:04
Трябва да занимаваме децата си с различни неща

)
24 Яну 2015, 11:47
На театър ги водете, четете им книги, водете ги на такива места за деца, където се случват някакви специални неща за тях.
30 Яну 2015, 11:27
Според мен всички упражнения за мозъка като рисуване, пъзели, подреждане на конструктор помагат мозъка да се развива и фантазията да работи.