Хигиена в интимната зона - как, колко често и защо :) - продукти за интимна хигиена

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Re: Препоръчай продукт за интимна хигиена

Мнениеот djudjanka » 01 Мар 2013, 12:09

Себамед, препоръча ми го гинеколог. ;)

http://apteka.framar.bg/30006178/%D1%81 ... 0%B8-ph3-8
Аватар
djudjanka

Мнениеот lini_leni » 02 Окт 2013, 16:48

По мое мнение, тези гелове са напълно излишни, понеже природата го е измислила да се прочиства мястото само, все едно да тръгваш да си чистиш гърлото с нещо. Иначе за външна употреба, аз ползвам гел на Билка, много харесвам всичките им продукти!
lini_leni

Мнениеот djudjanka » 03 Окт 2013, 11:50

Геловете за интимна хигиена са за външна употреба. Тези, които са за вагинални промивки, според мен трябва да се предписват от гинеколог, тъй като се използват за лечение. Когато жената е здрава, няма нужда от тях, най-много по време на менструация да се ползва качествен продукт за интимна хигиена.
Аватар
djudjanka

Re: Интимна зона

Мнениеот megity_01 » 31 Май 2014, 13:23

kriskiss2001 написа:
valiart написа:Преди време, доста често използвах интимни душ гелове, спрейове и т.н., но май не ми се отразяваха добре. Имах едно подуване, което малко ме попритесни. Прегледах и установих, че прекалената хигиена, т.е. изплзването на разни там истории до положение "чак да кърца", не е много препоръчтелно, защото средата силно се изнежва и предразполага към зарази. Редовното измиване направо с чиста вода си е най-полезното!

Валя, точно така, само с вода и малко душ гел или качествен сапун е идеалната хигиена. А и както си говорихме, друго е да има интимен аромат, поне малко, обожавам това

И двете твърдения са абсолютно грешни, особено това за душ гела и "качествен сапун" е пълна тъпотия. Не трябва да се използват интимни гелове и всякакви сапуни, дори и антибактериални кърпички, защото увеличават PH-то на влагалището и се развиват гъбички, тъй като те живеят в киселинна среда. Интимните душове също не са за предпочитане. Измиването става единствено с чиста вода(редовно) и бельото трябва да се пере на високи градуси, и да се приемат пробиотици :)
megity_01

Re: Интимна зона

Мнениеот pepa1974 » 02 Юни 2014, 16:01

megity_01 написа:И двете твърдения са абсолютно грешни, особено това за душ гела и "качествен сапун" е пълна тъпотия. Не трябва да се използват интимни гелове и всякакви сапуни, дори и антибактериални кърпички, защото увеличават PH-то на влагалището и се развиват гъбички, тъй като те живеят в киселинна среда. Интимните душове също не са за предпочитане. Измиването става единствено с чиста вода(редовно) и бельото трябва да се пере на високи градуси, и да се приемат пробиотици :)

Все едно слушам д-р Василева от Света София!Само дето тогава не повярвах много.
pepa1974

Re: Хигиена в интимната зона - как, колко често и защо :)

Мнениеот frenchbaby » 16 Юни 2014, 14:00

Не всичко е за всеки, аз също намирам тампоните за много удобни, но при мен няма да ви казвам какво си докарах от тях точно, така че когато с един продукт не се чувстваш комфортно, по-добре да се спре!
frenchbaby

Мнениеот mihaella » 19 Юни 2014, 19:03

frenchbaby написа:Не всичко е за всеки, аз също намирам тампоните за много удобни, но при мен няма да ви казвам какво си докарах от тях точно, така че когато с един продукт не се чувстваш комфортно, по-добре да се спре!

Съгласна съм, за тези неща няма правила, всичко е строго индивидуално, аз не мога да си представя да си сложа тампон, чашка или подобна гадост :oops: :oops:
mihaella

Мнениеот maminka » 27 Юни 2014, 11:37

frenchbaby написа:Не всичко е за всеки, аз също намирам тампоните за много удобни, но при мен няма да ви казвам какво си докарах от тях точно, така че когато с един продукт не се чувстваш комфортно, по-добре да се спре!

Стана ми интересно, можеш ли да споделиш какво си си докарала с тампоните, понеже имам слаба имунна система и освен гъбична инфекция и СТШ (което не е малко де) не зная каква друга беля е възможно да стане :roll:
maminka

Мнениеот Anka » 07 Яну 2015, 17:14

Аз лично използвам интимен гел от скоро, харесах си един на Bilka, не беше никак скъп и с много приятен аромат. Не го използвам всеки ден, въпреки че на опаковката му пише, че е подходящ дори за тийнейдъри и все пак предпочитам да се случва поне през ден - два. А и не знам другите как го използват, аз не се заигравам много докато се мия, мия и толкова, не вярвам да си навредя на pH-то :lol: :lol: :lol:
Аватар
Anka

Мнениеот S_Milenska » 19 Яну 2015, 11:51

Не съм ползвала такива гелове - вагинални, за мен това не може да е нещо като да си го пречистваш ей така щото ти е кеф, трябва да има причина от лекар. Аз си ползвам такъв сапун ли душ ли как да го нарека 2 пъти в седмицата и се чувствам супер и освежена, макар че на опаковката пише, че е с много лека формула, подходящ за ежедневна употреба дори и от тинейджъри. :)
Аватар
S_Milenska

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика