Секс без презервативи?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Незащитен орален секс

Мнениеот Вангел.Щърбев » 22 Мар 2017, 23:11

Моля Ви за помощ и компетентно мнение.Преди четири дни имах незащитен полов акт с непознато момиче което ми прави фелацио.По принцип никога не си позволявам каквото и да е без предпазни средства но...просто не знам какво ми стана.Това ще бъде за пръв и последен път.Разбира се веднага дойде страха от болести предавани по полов път и по конкретно спин.Колкото повече чета в нета,толкова повече се панирам.Колко е голям риска за предаване на болеста чрез орален секс в сравнение със друг вид такъв ? Има ли значение че все пак се отдръпнах и свърших навън а не в устата и ? Притеснява ме да не би да е имала някакви ранички или кървене в устата.На пръв поглед аз нямам видими наранявания по члена си. Колко трябва да изчакам преди да си пусна някакви изследвания и те да са до някаква степен достоверни ? Ще се побъркам,толкова съм се панирал че не е истина...но не мога да върна времето назад и ще си нося последствията от безрасъдното ми поведение и притесненията ми са малко като след дъжд качулка... !!!
Вангел.Щърбев

Re: Незащитен орален секс

Мнениеот Elica » 23 Мар 2017, 10:30

Според мен е малко вероятно да се заразиш със СПИН по такъв начин, но следващия път бъди по-предпазлив.. какъв е тоя необуздан секс с непознати момичета, то с познати е опасно... А за изследванията, до колкото знам трябва да минат поне 2-3 месеца, за да са реални резултатите.
Аватар
Elica

Мнениеот kalina_216 » 23 Мар 2017, 12:28

След няколко месеца ще можеш да се изследваш и тогава ще разчиташ на резултата да е правилен.
Аватар
kalina_216

Мнениеот FramarLekari » 23 Мар 2017, 13:34

Здравейте, Вангел.Щърбев!

Вероятността от заразяване с ХИВ-вируса зависи от вида на контакта. ХИВ най-лесно се предава при непротектиран анален секс, незащитен вагинален секс, употреба на общи игли и спринцовки, от майка на бебе.

Рискът ХИВ-негативен човек ще се зарази с ХИВ от орален секс с ХИВ-позитивен партньор е изключително нисък. Зависи от вирусния товар на лицето с ХИВ и вида на оралния секс. Предаването на ХИВ при извършване на орален секс на ХИВ-негативен човек от индивид с ХИВ е с много нисък риск и според някои източници е невъзможно.

Въпреки че рискът от предаване на ХИВ чрез орален секс е нисък, няколко фактора могат да увеличат този риск, включително язви (ранички) в устата или върху пениса, кървящи венци, както и наличие на други полово предавани болести.

Ако желаете, може да си направите тест за ХИВ/СПИН в "Кабинети за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС)" – те си остават най-добрата опция, защото само там пациентите могат да получат подходяща консултация от специално обучени специалисти преди и след изследването. Освен това анонимността е гарантирана, а кабинети има на 19 места в България. Ето списък: КАБИНЕТИ ЗА АНОНИМНО И БЕЗПЛАТНО КОНСУЛТИРАНЕ И ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ХИВ/СПИН (КАБКИС) – 19 В ЦЯЛАТА СТРАНА

ХИВ-инфекцията се доказва чрез установяване наличието на специфични антитела в кръвта, насочени срещу ХИВ. Времето за поява на антитела (позитивиране на теста) е средно от около 30 до 90 дни след инфектиране с вируса. Тъй като резултатът от изследването може да не установи наскоро придобита инфекция, при съмнение за рисков контакт е желателно да се изчака 3 месеца, преди да се изследвате. Според някои проучвания, в редки случаи, при налична ХИВ- инфекция тестът може да се позитивира едва след 6 месеца.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Re: Секс без презервативи?

Мнениеот Tinki » 10 Апр 2017, 10:05

Когато двама души имат дългогодишна връзка и са се изследвали за болести и т.н, няма лошо сексът да е без презерватив! Да, усещането наистина е много по-приятно. А и не е казано, че секс трябва да се прави безразборно с много партньори. Хващаш един и с него. :lol:
Tinki

Re: Секс без презервативи?

Мнениеот Ваня Стойчева » 10 Апр 2017, 14:34

Със сигурност, когато имаш постоянен партньор може, но просто на доверие и защото той така казал и щял да пази е друго. Хората трябва да правят секс без никакво предпазване - не само от болести, но и от бременност, когато са готови да приемат последствията от второто, а не да се прави секс без презервативи, с надеждата да няма бременност... и нали "охх, и тоя месец ми дойде!"
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот sparky » 26 Апр 2017, 00:56

Ужас ! Добре , че си я пазил да не забременее :lol: :lol: :lol:
sparky

Re: Трябва ли да сменям презерватива при орален и анален секс?

Мнениеот Paladin » 25 Май 2017, 14:52

Все едно да питаш дали да ядеш от тоалетната чиния, щото се нарича чиния... Постави се на мястото на момичето и си помисли дали трябва да се сменя презерватива... ако на теб не ти пречи, може би трябва да почнеш да обръщаш внимание на хората от твоя пол.
Paladin

Мнениеот Notification » 25 Май 2017, 16:21

Paladin написа:Все едно да питаш дали да ядеш от тоалетната чиния, щото се нарича чиния... Постави се на мястото на момичето и си помисли дали трябва да се сменя презерватива... ако на теб не ти пречи, може би трябва да почнеш да обръщаш внимание на хората от твоя пол.

Добре казано, някой път се учудвам на въпросите... Все пак,ако имаш уважение към партньорката си трябва да мислиш какво да искаш от нея и кое граничи с нормалното и кое с извратеното.
Notification

Мнениеот Paladin » 09 Юни 2017, 12:11

Notification написа:
Paladin написа:Все едно да питаш дали да ядеш от тоалетната чиния, щото се нарича чиния... Постави се на мястото на момичето и си помисли дали трябва да се сменя презерватива... ако на теб не ти пречи, може би трябва да почнеш да обръщаш внимание на хората от твоя пол.

Добре казано, някой път се учудвам на въпросите... Все пак,ако имаш уважение към партньорката си трябва да мислиш какво да искаш от нея и кое граничи с нормалното и кое с извратеното.

МХм! Освен, ако посоката не е орален- анален, въпросът изобщо няма смисъл и направо ме кара да съжалявам жената за това, което й причиняват в кревата.
Paladin

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми