Сок от червено цвекло за възстановяване на черния дроб

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Сок от червено цвекло за възстановяване на черният дроб

Мнениеот vessy » 02 Авг 2013, 11:37

Сокът от червено цвекло е много полезен за бъдещите мами, защото е богат на фолиева киселина...
vessy

Как да помогна на черния си дроб да се възстанови?

Мнениеот Fancy » 12 Авг 2014, 11:44

Баща ми боледува преди време от жълтеница, тогава разбрахме, че след дълги години употреба на Диклак също е допринесло за затормозяване работата на черния дроб и повлияло на състоянието му.
Спазваше диетата, която му бяха казали, колкото време трябва, но все още не се чувства добре, когато яде месо, например.
Cirrhosis of the Liver.jpg
Cirrhosis of the Liver.jpg (33.17 KiB) Прегледано 1551 пъти

Как да постъпим, когато черният ни дроб показва, че е стабилен, но казва - стоп! :?:

Мислих си, че вероятно има хранителен режим, който може да подпомогне възстановяването на черния дроб или билки със същото действие. :?
Ако и това не може да помогне за по-бързото възстановяване, то какво може да се предприеме, имате ли престава?
Fancy

Re: Как да помогна на черния си дроб да се възстанови?

Мнениеот valiopaf » 12 Авг 2014, 11:48

Трябва да бъде особено внимателен, но преди всичко, мисля е добре да продължи с диетата си и мноого вода!
valiopaf

Мнениеот rabotnata pchela » 08 Дек 2014, 18:08

angel 888 написа:На пазара има много продукти за комфорта на черния дроб. Изцяло природен продукт е Хептен ( съдържа т.н. Бял трън) вместо да си варите билка има прекрасно решение. Не е скъп и най-вече не дразни стомаха.

http://apteka.framar.bg/30062969/%D1%85 ... z1nb6Xy4eD

да, обаче е друго когато сам си направиш съставките и знаеш наистина какво слагаш :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Kremiliya » 09 Дек 2014, 16:55

Червеното цвекло е много полезно, обаче аз повече си го харесвам на салата, на сок не съм пробвала, няма ли да има много наситен вкус на пръст :mrgreen:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот ramimni » 09 Дек 2014, 17:10

Kremiliya написа:Червеното цвекло е много полезно, обаче аз повече си го харесвам на салата, на сок не съм пробвала, няма ли да има много наситен вкус на пръст :mrgreen:

Даа и на мен това ми прилича вкуса на цвеклото, но и от ядене и от пиене на сока, предупреждавам, че е възможно да започне да се оцветява урината в червено, бъдете внимателни! :D
ramimni

Мнениеот Lollipop » 09 Дек 2014, 17:44

ramimni написа:
Kremiliya написа:Червеното цвекло е много полезно, обаче аз повече си го харесвам на салата, на сок не съм пробвала, няма ли да има много наситен вкус на пръст :mrgreen:

Даа и на мен това ми прилича вкуса на цвеклото, но и от ядене и от пиене на сока, предупреждавам, че е възможно да започне да се оцветява урината в червено, бъдете внимателни! :D

А колко цвекло може да се пие? Т.е. да се оцветиш чак, трябва доста да сте прекалили :shock:
Аватар
Lollipop

Мнениеот S_Milenska » 05 Яну 2015, 13:10

Не съм си правила такъв сок, но трябва. за съжаление сега нямам сокоизтисквачка и не пия сокове, но много обичам. Чудя се обаче, комбинирате ли ги с други плодове и зеленчуци или сокът е само от цвекло?
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 05 Яну 2015, 14:13

Със сигурност ще е много полезен, но не знам колко ще е вкусен, сигурно с морков и ябълка ще стане добра комбинация, иначе цвеклото е с вкус на пръст. :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Elica » 08 Яну 2015, 17:05

Цвеклото наистина е полезно за черния дроб това не го чувам за първи път, но си мисля, че ако си го хапваме и на салата пак ще е полезно :)
Аватар
Elica

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар