Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Могат ли билките да са опасни? Правила за употреба!

21 Дек 2014, 19:01

Всяко нещо си има полезни дози, така е и с храната и с билките дори :)

05 Яну 2015, 12:07

Всичко е възможно, как да не е, трябва да се внимава много, защото както полезни, така стават и вредни. :)

05 Яну 2015, 15:01

С всичко може да се прекали, затова не прекалявайте. Моя приятелка се беше натровила с джоджен :)

09 Яну 2015, 17:34

Могат разбира се, с всичко полезно може да се отровите!

09 Яну 2015, 18:00

Andrey написа:Могат разбира се, с всичко полезно може да се отровите!
Така е всичко трябва да е в норми.

28 Яну 2015, 12:32

Кой може да твърди, че не могат да са опасни, много от тях съдържат вещества, които в големи дози могат да бъдат отровни и да си навлечете страшни проблеми.

28 Мар 2015, 12:10

Аз да си призная много се страхувам от билките, защото когато си купуваш едно лекарство ... обикновено там пише " 1 таблетка, 1 лъжичка", а иначе четеш :направи си чай от мащерка и пий", ама по колко как защо никой не казва и се осланяш само на вътрешния си страх :)

30 Мар 2015, 10:33

kauda написа:Аз да си призная много се страхувам от билките, защото когато си купуваш едно лекарство ... обикновено там пише " 1 таблетка, 1 лъжичка", а иначе четеш :направи си чай от мащерка и пий", ама по колко как защо никой не казва и се осланяш само на вътрешния си страх :)

Права си! И аз ги избягвам, защото никога не знаеш колко е правилната мярка. Има някои рецепти, в които е упоменато, но за много билки не се казва могат или не могат да се ползват при деца, а обикновено отговора от някой, който ги е виждал :mrgreen: е "Що пък да не може?!" :roll: Е как да рискуваш?!

26 Ное 2015, 12:43

И аз не мисля, че е много ок да се пият каквото се намери без да се мисли.

26 Ное 2015, 14:09

Е то трябва да си луд, че да се надрусаш с билки, по по-малко и по-внимателно. затова трябва да се чете какво пише по пакетчетата по колко може да се приема и не трябва да се смесват много неща.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3