Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.
17 Апр 2011, 22:27
Ivaylo написа:И да добавя - за главоболие Аулин ми действа, но Аналгин никак не ми действа!
Никъде по света не се лекува главоболие с аулин. Това е препарат със страшно много странични ефекти, затова е и по лекарско предписание, но за съжаление в България се злоупотребява масово с него. А също така тук се приема и в много завишени дозировки...
17 Апр 2011, 22:44
komarita написа:Ivaylo написа:И да добавя - за главоболие Аулин ми действа, но Аналгин никак не ми действа!
Никъде по света не се лекува главоболие с аулин. Това е препарат със страшно много странични ефекти, затова е и по лекарско предписание, но за съжаление в България се злоупотребява масово с него. А също така тук се приема и в много завишени дозировки...
Наистина ли? Какви?
26 Апр 2011, 11:32
Съгласна съм с komarita наистина има хора, които злоупотребяват с Аулина аз лично познавам такива хора, които пият по 3-4 аулина на ден. Смятам, че
Аналгин ще бъде също така ефикасен.
28 Сеп 2011, 18:06
Ivaylo написа:Преди години имаше и кодеин без рецепта. Що болки бе облекчил този кодеин, ех...

Между другото вмомента Aцефеин се продава вече без рецепта, а той е с кодейн , много добро обезболяващо според мен , аз имам доста тежка мигрена и само той ме спасява , а иначе моя приятелка се беше повлияла добре от него при силен зъбобол ...
29 Сеп 2011, 10:06
lisa_ivanova написа:Ivaylo написа:Преди години имаше и кодеин без рецепта. Що болки бе облекчил този кодеин, ех...

Между другото вмомента Aцефеин се продава вече без рецепта, а той е с кодейн , много добро обезболяващо според мен , аз имам доста тежка мигрена и само той ме спасява , а иначе моя приятелка се беше повлияла добре от него при силен зъбобол ...

Аз пък си мислех, че е с кофеин. От Аналгин ми пада много кръвното, а Ацефеин ми действа добре.
04 Окт 2011, 16:25
Bella написа:Аз пък си мислех, че е с кофеин. От Аналгин ми пада много кръвното, а Ацефеин ми действа добре.
Да, Ацефеин освен кодеин съдържа и кофеин . И на мен не ми пада кръвното от него
18 Окт 2011, 13:36
Относно Аулина съм си го купувала от аптеката и без рецепта. Просто зависи на какъв аптекар ще попаднеш. Същото е и като с цигарите и алкохола - зависи на колко меркантилен търговец ще попадне. За съжаление здравето ни се превърна в търговия...
18 Окт 2011, 14:13
Аулина го дават в повечето аптеки, но някъде се правят на много стриктни и искат рецепта. Аз веднъж си купих 10 броя и ми беше нужно доста време да убедя жената на щанда, че няма да прекалявам с него.
18 Окт 2011, 16:07
Здравейте,
да си призная получавала съм и без рецепта Аулин - зависи на какъв фармацефт ще се паднеш. Някъде ми правят физиономии, че не може, трябва рецепта, но последния път си взех 3 прахчета свободно. Чувала съм, че има разлика между този който е на таблетки и този на прахчета. Дали има значение и за начина на изписване на лекарството? т.е. с рецепта или не.
18 Окт 2011, 17:47
valiart написа:Здравейте,
да си призная получавала съм и без рецепта Аулин - зависи на какъв фармацефт ще се паднеш. Някъде ми правят физиономии, че не може, трябва рецепта, но последния път си взех 3 прахчета свободно. Чувала съм, че има разлика между този който е на таблетки и този на прахчета. Дали има значение и за начина на изписване на лекарството? т.е. с рецепта или не.
Май няма никаква разлика, но прекаляването с него очевидно вреди.