15 Фев 2012, 16:56
17 Фев 2012, 14:54
17 Фев 2012, 15:17
20 Фев 2012, 11:10
Memento написа:Рискът от информационно пристастяване е особено голям при ученолюбивите и любопитни деца. Интелигентните и умните лесно могат да попаднат в капана на информационното море.
20 Фев 2012, 13:14
ovagimyan написа:Memento написа:Рискът от информационно пристастяване е особено голям при ученолюбивите и любопитни деца. Интелигентните и умните лесно могат да попаднат в капана на информационното море.
Ами как да ги спасим, от това към което всеки един родител се стреми, детето му да бъде ученолюбиво?
14 Май 2012, 12:25
14 Май 2012, 16:15
aninka написа:За съжаление много от съвременните деца предпочитат компютъра пред игрите със своите връстници навънКолко от тях играят на стражари и апаши или пък на шмайзер? Сигурно дори не са ги чували тези игри, но за сметка на това ще ви изброят много други, компютърни игри, за които вие не сте чували.
Лошото е, че в забързаното ежедневие ни остава все по-малко време за децата, а те имат нужда от нашето внимание и грижа. Една приятелка ми разказа за техни познати, чиято дъщеря е в 5-ти клас, а си е сложила снимка по бельо в профила си в SkypeДнес в Skype утре във Facebook, а вдругиден кой знае къде...
Старая се да обръщам повече внимание на детето си и да изкарваме повече време навън, за да си играе, а не да се залепи пред телевизора или на лаптопа. Може да ми е малко поразхвърляно или дрехите ми да стоят от сутринта в пералнята, но детето ми е по-важно. Всичко останало може да почака
05 Юни 2012, 16:54
06 Юни 2012, 14:23
delinda написа:Онзи ден четох интервю с един психолог, който казва, че новото поколение израства в паралелен виртуален свят, различен от нашия. Замислих се и наистина се случва нещо такова. Съвременните деца отдавна вече са започнали да се развиват и израстват чрез интеренет. Много жалко, за което. Така някак идва един момент, в който родителят не може да контролира детето си, защото то е подвластно на един друг свят.
14 Юни 2012, 10:14