Посещение на Стив Уокър в ТО "Феникс"

Светът на здравето в дати.

Посещение на Стив Уокър в ТО "Феникс"

Мнениеот FramarMedia » 16 Фев 2012, 11:39

Институт за екология на мисленето и Терапевтична общност „Феникс“ имат удоволствието и честта да ви представят едно изключително за България посещение.
От 20.02 до 23.02. наш гост ще бъде световно известният в областта на рехабилитацията на зависимости и клиничен директор на терапевтичната общност Ley Community (Лий Комюнити) Стив Уокър.
Уокър е бивш зависим, който успешно се е преборил със своето заболяване именно в Ley Community в Оксфорд, след което е продължил връзката си с общността. Изкачвайки се по характерната за ТО йерархия, след съответните специализации той е достигнал най- високото ниво в общността, което заема и до днес.
Стив Уокър работи в полето на зависимостите вече над 30 години и продължава успешно традицията на терапевтичните общности, известни с изключително високия и устойчив процент на трайно възстановени клиенти.
ТО “Феникс” (с. Бракьовци, общ. Годеч) е член на Асоциацията на Терапевтичните Общности, UK, (АТC) и пълноправен член на Европейската Федерация на Терапевтичните Общности (EFTC).
От 2003г. ТО “Феникс” участва в изследователски проект към Royal College of Psychiatrists, UK, наречен “Community of Communities”.
ТО “Феникс” сътрудничи с ТО “Лий” Великобритания чрез обмен и обучение на персонал и резиденти. 6 членове на персонала и 3 бивши резиденти на ТО “Феникс” са били на посещение и обучение в ТО “Лий”. Предшественикът на г-н Уокър - Пол Гудман и Джейн Броган, Асистент на Директор Програма, са реализирали работни посещения в ТО “Феникс”. Това сътрудничество с ТО “Лий” е залог за добрата практика на ТО “Феникс”.
ТО “Феникс” си сътрудничи, също така, с ТО “Феникс” Хага, Норвегия, програма КЕТЕА, Гърция, и ТО “Тремполин”, Белгия. В рамките на гостуването си Стив Уокър ще посети резидентите на Къща „Феникс“.
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: Посещение на Стив Уокър в ТО "Феникс"

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 04 Сеп 2019, 09:20

Добре е опитът в тази сфера да се споделя и да имаме все повече специалисти в България, които да помагат на хората със зависимости да се излекуват.
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 394
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48

Re: Посещение на Стив Уокър в ТО "Феникс"

Мнениеот marchinko73 » 13 Яну 2020, 16:28

Лош Холестерол 007 написа:Добре е опитът в тази сфера да се споделя и да имаме все повече специалисти в България, които да помагат на хората със зависимости да се излекуват.


Зависимостите са гадна работа... и много трудно се лекуват.
Аватар
marchinko73
 
Мнения: 440
Регистриран на: 22 Авг 2019, 10:00


Назад към Здравен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта