Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
14 Май 2016, 13:45
klara написа:Страхът за безопасността на бебето ръководи, ветеринарен лекар би могъл най-компетентно да каже дали е наложителна такава промяна или не. Аз не бих отглеждала заедно и двете. Затормозена покрай бебето, да мисля сега и дали няма нещо да стане, да внимавам да не направи животното нещо.
А защо би имала животно, след като мисленето ти е такова? Ако някой взема куче или котка, няма деца и планира да има той трябва да е наясно че това време ще дойде. Ако смята да захвърли животното, по-добре изобщо да не го взема.
16 Май 2016, 11:16
Повечето хора се сещат за тези неща, когато бъдат поставени пред дилемата, а не предварително. Едва ли някой знае как ще се чувства и какво ще мисли, когато се появи нов приоритет в живота му като детето. Други неща надделяват за някои хора. Мисля, че повечето любители на домашните животни не се отказват от любимците си.
16 Май 2016, 13:36
mamina написа:Повечето хора се сещат за тези неща, когато бъдат поставени пред дилемата, а не предварително. Едва ли някой знае как ще се чувства и какво ще мисли, когато се появи нов приоритет в живота му като детето. Други неща надделяват за някои хора. Мисля, че повечето любители на домашните животни не се отказват от любимците си.
Абсолютно, истинските "кучкари" не се отказват, защото са наясно как трябва да се отглеждат животни в такава ситуация. Други, които имат кучета, които избират според цвета на дивана биха хвърлили животното и през терасата.
07 Май 2019, 12:46
Бременна съм, но си имаме от 4-5 години и страхотно куче, кокер шпаньол. Най-важното нещо е здравето на детето, ако въобще има връзка. Обаче и към кучето сме толкова привързани, че не си представям да живеем без него. А няма на кого да го поверим дори и временно, примерно през първата година.
Мислите ли, че има риск за здравето на бебето или едното не пречи на другото? Майка ми мрънка, че не е хигиенично, щяло да буди бебето и прочие. Ние с мъжа ми засега нямаме намерение да се поддаваме, но ми се иска да събера и малко мнения.
07 Май 2019, 12:53
Животните не са предмети, вещи, които да изхвърлим, когато не ни е удобно или изскочи нещо друго. Те са като деца. По никакъв начин не бих си зарязала животинчето, ако ще и вчера да съм го приютила.
Това е проблем за хората с предразсъдъци, които не са достатъчно информирани. Точно като баби, дядовци и тем подобни. Или пък за хора, които не обичат животни.
07 Май 2019, 12:59
На мен това също ми беше проблем като бях бременна. Имахме хъски, което обожавахме. Бабите постоянно мърмореха колко косми щяло да пуска около и върху бебето, едва ли не. Как кучето можело да надере детето и какви ли не измишльотини. Не им се вързах на "съветите" и това, което наистина се промени беше, че чистех през ден с прахосмукачката и не позволявахме на кучето да се качва на леглото, както правехме преди. Целувах и бебето, и кучока. Чувствах хъскито като своето първо дете. )Като нрав беше много непокорен и щур, но с детето е съвсем различен. Внимава, не го закача. Като го чуеше да плаче, почваше да вие
Знам, че рискът е с котките. Докато си бременна и ако котката има токсоплазмоза. Затова се правят и изследвания за токсоплазмоза, да е спокоен човек.
Не слушай други хора, довери се на вътрешния си глас
07 Май 2019, 13:47
Ако следите и си му слагате всички стандартни ваксинации, както и препарати за външно и вътрешно обезпаразитяване, не виждам проблем. Гушкайте си кучето и да не ви пука.
Откакто съм родила вкъщи съжителстваме с декоративен заек. Не ми е минавало през ума да го махаме. Някои наши близки също ни се чудиха, обаче ето вече няколко години всичко е наред.
07 Май 2019, 13:56
Аз доколкото знам от лекаря, през бременността е опасно да се отглеждат котки или хамстери и тем подобни. Точно заради токсоплазмозата. Тя е опасна за плода, но може да протече без симптоми. Ветеринарят каза да не почиствам аз изпражненията, но все пак бяхме решили, докато се роди бебето, да я гледа майка ми. Пуснах си и изследване за токсоплазмоза и така.
След 2-3 години си прибрахме котето пак у дома.
Според мен е достатъчно да сте разумни и да вземете всички мерки, за да е то здраво и обезпаразитено.
07 Май 2019, 14:01
Добре гледаното куче редовно се обезпаразитява, ваксинира, къпе. Едва ли има родител, който ще се прибере вкъщи с мръсното куче и няма да му измие лапите.
Да, ще трябва повече чистене с прахосмукачката, това е. Ама то не е за цял живот, а докато поотрасне детето.
И през ум не ми минава да "махам" любимците, защото ги разглеждам като членове на семейството, а не неодухотворени предмети.
08 Май 2019, 10:23
Не мисля. Ние имаме куче, но проблеми никакви. Кучето много се промени покрай детето. Никога не бих си махнала животинчето.