Слънцезащитни продукти за коса

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Re: Слънцезащитни продукти за коса

Мнениеот roxy » 26 Юни 2012, 09:32

За след плаж ви препоръчвам шампоана за коса на Rene Furterer. Проблемът с косата при мен идва след като се изкъпя в басейна или морето. Тогава косата страшно много ми се изсушава и заплита. Хлорираната или солена вода определено не са й приятели, а с този шампоан много лесно се отмиват. Косата ми става по-мекичка и лъскава отпреди.

Rene_Furterer_after sun.jpeg
Rene_Furterer_after sun.jpeg (6.57 KiB) Прегледано 364 пъти
roxy

Мнениеот gora » 25 Юли 2012, 15:04

Аз си правя домашни маски за коса излагана на слънце. :)
1.Чудото наречено зехтин
Зехтинът може да се окаже истински спасител за косата. Можете да затоплите няколко лъжици зехтин и да намажете с тях косата си – само краищата или цялата. След това си сложете маска за баня и изплакнете след около 20-на минути.
Друг вариант е да добавите жълтък към зехтина. След това процедурата е същата.
Зехтин и лимон – смесете сока от един лимон със зехтин. Намажете косата си и измийте след около 20-на минути.
2.Добрата стара рецепта с мед и мляко
Смесете равни количества, например по една супена лъжица - мед, кисело мляко и зехтин. Разбъркайте ги хубаво и намажете косата – суха до леко влажна. Сложете шапка за баня и след около половин час измийте косата.
3.Малко майонеза може да помогне
Звучи малко странно, но майонезата може да подейства много добре върху изтощена коса. Можете да използвате само майонеза или да я смесите с яйце. Намажете косата си, когато е суха и сложете шапка за баня. След 15-20 минути измийте косата си много добре.
:) :) :)
gora

Мнениеот mecana » 29 Юли 2012, 09:37

Не бях използвала слънцезащитни продукти за коса до това лято. Купих си слънцезащитния спрей на Cliven, който се впръсква върху косата преди да се изложи на слънце. Трябва да ви кажа, че разликата е огромна, защото косата остава много мека през цялото време, а спрея й придава блясък без да я омазнява. Сега продължавам да си го използвам, нищо, че не ходя на плаж :)

Cliven-sun-spray-hair.jpg
Cliven-sun-spray-hair.jpg (4.81 KiB) Прегледано 316 пъти
mecana

Мнениеот beautymaniac » 14 Ное 2012, 14:05

Ползвала съм на Кларинс Sun Care Spray Radiant Oil Low Protection For Body & Hair SPF 6 и съм доволна. Нямах проблеми нитос кожата на тялото, нито с косата :D
beautymaniac

Предишна

Назад към Козметика