Слънцезащитни продукти за коса

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Слънцезащитни продукти за коса

Мнениеот yoanna » 20 Мар 2012, 15:17

Знаете ли, че не само кожата ни има нужда от защита през горещите летни дни? Слънцето, високите температури и горещия вятър влияят неблагоприятно, и върху нашата коса. Необходимо е да защитим и нея от агресивните фактори на околната среда, от солта в морската вода и от хлорираната вода в басейните, които често посещаваме, за да се спасим от летните жеги. Шапките и кърпите за глава са полезна, но не и постоянна мярка. Има широка гама от козметични продукти, които са разработени точно в тази насока, а именно да защитават косата ни от прегряване, прекомерно изсушаване и дехидратация. Нанесени върху нея, те образуват тънък защитен слой и благодарение на полезните си съставки я подхранват, запазват блясъка й, правят я мека и лесна за разресване. Може да ги срещнете на пазара под най-различна форма - шампоан, спрей, пяна или маска... вариантите са много, но целта е една - да предпазим косата си от вредните слънчеви лъчи.
Ако искаме да имаме красива и здрава коса, трябва да полагаме грижи за нея целогодишно, защото всеки сезон оказва влияние върху нея по различен начин.
beautiful-hair-framar.jpeg
beautiful-hair-framar.jpeg (7.01 KiB) Прегледано 1830 пъти
yoanna

Re: Слънцезащитни продукти за коса

Мнениеот palechka » 20 Мар 2012, 16:29

Честно да си призная никога не съм използвала слънцезащитни продукти за коса :oops: Сега като чета темичката, се замислям по-сериозно върху този въпрос... Вярно е, че косата ми след едно море, например, е ужасна - по-суха, стърчи навсякъде и няма оправия.
Някой използвал ли е подобни продукти и какви са отзивите?
palechka

Мнениеот aninka » 21 Мар 2012, 11:45

Аз миналото лято си бях купила спрей, който се пръска преди да отидеш на плаж и имаше огромна разлика. Косата ми по принцип става ужасна, когато отидем на море - става много суха, заплита се и просто не е моята. А със спрейчето всичко си беше ок :)
aninka

Мнениеот Silvi » 21 Мар 2012, 12:51

yoanna написа:Знаете ли, че не само кожата ни има нужда от защита през горещите летни дни? Слънцето, високите температури и горещия вятър влияят неблагоприятно, и върху нашата коса. Необходимо е да защитим и нея от агресивните фактори на околната среда, от солта в морската вода и от хлорираната вода в басейните, които често посещаваме, за да се спасим от летните жеги. Шапките и кърпите за глава са полезна, но не и постоянна мярка. Има широка гама от козметични продукти, които са разработени точно в тази насока, а именно да защитават косата ни от прегряване, прекомерно изсушаване и дехидратация. Нанесени върху нея, те образуват тънък защитен слой и благодарение на полезните си съставки я подхранват, запазват блясъка й, правят я мека и лесна за разресване. Може да ги срещнете на пазара под най-различна форма - шампоан, спрей, пяна или маска... вариантите са много, но целта е една - да предпазим косата си от вредните слънчеви лъчи.
Ако искаме да имаме красива и здрава коса, трябва да полагаме грижи за нея целогодишно, защото всеки сезон оказва влияние върху нея по различен начин.
beautiful-hair-framar.jpeg

Олеее нека да споделя, по-миналото лято бях се отдала много на плажуване и в края на лятото не можех да си позная косата, беше толкова суха и изгоряла, че не можех да вкарам нищо в нея. Само подстригване я оправи, нищо друго. Ако бях ползвала нещо слънцезащитно нямаше да е така, макар, че са ми попадали кремове и балсами за коса.
Silvi

Мнениеот eli » 22 Мар 2012, 12:51

Аз също искам да си взема някакъв спрей, който да предпазва косата не само от слънцето, който да го ползвам преди изправяне на косата с преса, защото много изгаря и нацъфтява. А лятото когато съм на море става толкова суха и изтощена от солената вода и слънцето, че заприличва на метла. Има някакви защитни спрейове на които попаднах, например ето този , някой използвал ли го е и дали е доволен? Препоръчват го именно за подобни агресивни въздействия на слънце и морска вода.
Изображение
Аватар
eli

Мнениеот monito » 26 Мар 2012, 13:01

Доволна съм от спрея за коса на Каротен - слънцезащитен, а също предпазва и боядисаната коса. Впръсквам няколко пъти през деня, докато съм на плаж, и разресвам, за да се разнесе по цялата дължина на косата.
monito

Мнениеот VIVI » 30 Мар 2012, 15:21

Допреди няколко години не използвах нищо, но вече си купувам слънцезащитни и за коса, защото след летния сезон ми е много трудно да я възстановя - суха, рошава, не мога да оправя нито с маски, нито с нищо :? Винаги преди и по време на плаж - независимо дали съм на море, планина или басейн, впръсквам от спрей-олиото на Плантерс и разресвам. Има огромна разлика. Олиото образува водоустойчиво покритие на косъма и не позволява на слънцето, и водата да го увредят, а с полезните си съставки дори я подхранва. Предпочитам да дам веднъж малко повече пари, но да си предпазя косата и да не я изтощавам до краен предел.
VIVI

Мнениеот sanya » 08 Апр 2012, 11:06

Използвам продуктите на Лореал - страхотни са, миришат на праскова и запазват цвета на косата ми независимо от слънцето и водата.
sanya

Мнениеот eli » 17 Апр 2012, 11:20

sanya написа:Използвам продуктите на Лореал - страхотни са, миришат на праскова и запазват цвета на косата ми независимо от слънцето и водата.

Че те имат ли такива слънце защитни продукти за коса?
Аватар
eli

Мнениеот Ваня_13 » 22 Юни 2012, 16:00

Много добре знаете, че слънчевите лъчи, солената вода и водата в басейна увреждат косата ви, правят я суха и чупеща се за това е добре да използваме слънцезащитни продукти и за коса. Косата не е по-маловажна от тялото или лицето ви.
За да усещате косата си приятна на допир дори и в летните дни мийте я по-често, избягвайте лакове и пияни, които допълнително я увреждат, използвайте слънцезащитни балсами за коса. Ако косата ви е мазна, изпозвайте хума за миене. Ако скалпа ви боли и е изгорял от слънцето можете да използвате слънцезащитен спрей с UV филтри. За онези, които боядисват косата си трябва да знаят, че слънцето и водата ще я направят по светла и ще отмият боята, така, че за целта си вземете спрей със защитен филтър.
Предимствата на слънцезащитната козметика е, че:
Използвайте слънцезащитната козметика за коса, под формата на спрей, шампоан, балсам или друг продукт,тъй като образува невидим защитен филм около косъма и предпазва косата от вредните атмосферни влияния. Използването на слънцезащитна козметика прави косата ви жизнена и еластична.
Ваня_13

Следваща

Назад към Козметика