Добави отговор

Re: Врастване на нокътя на крака

27 Май 2013, 17:30

rosentushev написа:
Bella написа:От малка изпадам в ужас когато трябва да си изрежа ноктите на краката.Като порастнат малко повече и ми се врязват в месото и много боли. Понякога ходя на педикюр където ми ги режат с едно като клещички. Една приятелка ми сподели, че може да се обърна към хирург, който може да ми оправи проблема, прави се нещо като малка операция и може да ми се оправят, но малко ме е страх. Има ли някой с подобен на моя проблем и как го е решил?

Здравейте,
врастналият нокът е неприятно заболяване, за съжаление не се постига успех при никакво друго лечение освен хирургично. Извършва се пластика на нокътното ложе, под местна анестезия и забравяте за проблемите. Избягвайте хирурзи които Ви предлагат отстраняване на целия нокът, това е прийом от инквизицията с доказано лоши резултати.
Успех!

Здравейте,

тъй като приятелката ми има този проблем и се налага,според мен спешно да се намеси лекар,искам да попитам тази процедура колко време отнема и колко струва?Можете да ми отговорите и на лично съобщение.

Re: Врастване на нокътя на крака - какво да правя?

11 Юли 2014, 18:55

Вземай цинк - хранителни добавки и ноктите след месец два ще омекнат и няма да е проблем изрязването.

12 Сеп 2014, 14:35

Здравейте! Моят син е с проблемни палци на краката-така се роди.Нокътната плочка е като суха и отстрани е сраснала.Какво да правя? Трябва ли да го заведа на хирург?

12 Сеп 2014, 19:11

Buba_85 написа:Здравейте! Моят син е с проблемни палци на краката-така се роди.Нокътната плочка е като суха и отстрани е сраснала.Какво да правя? Трябва ли да го заведа на хирург?

На мен ми изглежда доста сериозно това положение, ако бях на Ваше място щях да съм го завела най-малко при ДжиПи-то, за да си каже мнението :?

15 Сеп 2014, 08:42

Nightmare написа:
Buba_85 написа:Здравейте! Моят син е с проблемни палци на краката-така се роди.Нокътната плочка е като суха и отстрани е сраснала.Какво да правя? Трябва ли да го заведа на хирург?

На мен ми изглежда доста сериозно това положение, ако бях на Ваше място щях да съм го завела най-малко при ДжиПи-то, за да си каже мнението :?

Говорила съм много пъти с педи.Казва че няма нищо притеснителни,да режа нокъта в права линия и ще се оправи.

14 Окт 2014, 10:20

Имам подобен проблем, но е комбиниран, започна с гъбички по нокътя на палеца, лекувах ги с променлив успех, нокътят стана дебел и неравен, изрязвах максимално дълбоко, за да мога да мажа гнездото. И тогава се появи това врастване, та и досега ме мъчи. Двоумя се дали при хирург, който може да настоява за операция, или при педикюристка /колкото за изрязване-правят го/.

14 Окт 2014, 10:45

didadonka написа:Имам подобен проблем, но е комбиниран, започна с гъбички по нокътя на палеца, лекувах ги с променлив успех, нокътят стана дебел и неравен, изрязвах максимално дълбоко, за да мога да мажа гнездото. И тогава се появи това врастване, та и досега ме мъчи. Двоумя се дали при хирург, който може да настоява за операция, или при педикюристка /колкото за изрязване-правят го/.

Чувала съм за различни народни рецепти, но е важно да не се реже твърде дълбоко и да не се засягат ъгълчетата, а по-права линия да става израстването, та народните рецепти, за които си спомням бяха - налагане с листо от живовляк за 5 дни или става с подпъхване под нокътя на марличка със спирт, от тук научих тозисъвет между другото ;) Иначе чувам, че някои педикюристки слагат нещо като шина, което много помагало, а четох, че при други, дори след отстраняване на нокътната плочка, след израстването на новата, проблема продължава!

01 Дек 2014, 16:37

Много е неприятно, имах такъв проблем преди години, наистина се стигна до хирург за съжаление, но пък от друга страна не съм имала проблеми от тогава!

14 Авг 2015, 08:20

Здравейте! Имам проблем с ноктите на краката. Скоро след като ми беше изваден нокъта на единия крак, научих, че имало друг по - цивилизован начин за справяне с проблема - пластика. Моля, ако знаете добри хирурзи във Варна, които извършват тази манипулация напишете имената им. Благодаря предварително!

18 Авг 2015, 11:20

Eленита написа:Здравейте! Имам проблем с ноктите на краката. Скоро след като ми беше изваден нокъта на единия крак, научих, че имало друг по - цивилизован начин за справяне с проблема - пластика. Моля, ако знаете добри хирурзи във Варна, които извършват тази манипулация напишете имената им. Благодаря предварително!

Ама нали вече нокътят е изваден или искаш на другия крак да решиш проблема с пластика? Относно хирурзите във Варна не съм запозната, ама в сайта имаше такъв списък, дано ти е от полза ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2