27 Май 2013, 17:30
rosentushev написа:Bella написа:От малка изпадам в ужас когато трябва да си изрежа ноктите на краката.Като порастнат малко повече и ми се врязват в месото и много боли. Понякога ходя на педикюр където ми ги режат с едно като клещички. Една приятелка ми сподели, че може да се обърна към хирург, който може да ми оправи проблема, прави се нещо като малка операция и може да ми се оправят, но малко ме е страх. Има ли някой с подобен на моя проблем и как го е решил?
Здравейте,
врастналият нокът е неприятно заболяване, за съжаление не се постига успех при никакво друго лечение освен хирургично. Извършва се пластика на нокътното ложе, под местна анестезия и забравяте за проблемите. Избягвайте хирурзи които Ви предлагат отстраняване на целия нокът, това е прийом от инквизицията с доказано лоши резултати.
Успех!
11 Юли 2014, 18:55
12 Сеп 2014, 14:35
12 Сеп 2014, 19:11
Buba_85 написа:Здравейте! Моят син е с проблемни палци на краката-така се роди.Нокътната плочка е като суха и отстрани е сраснала.Какво да правя? Трябва ли да го заведа на хирург?
15 Сеп 2014, 08:42
Nightmare написа:Buba_85 написа:Здравейте! Моят син е с проблемни палци на краката-така се роди.Нокътната плочка е като суха и отстрани е сраснала.Какво да правя? Трябва ли да го заведа на хирург?
На мен ми изглежда доста сериозно това положение, ако бях на Ваше място щях да съм го завела най-малко при ДжиПи-то, за да си каже мнението
14 Окт 2014, 10:20
14 Окт 2014, 10:45
didadonka написа:Имам подобен проблем, но е комбиниран, започна с гъбички по нокътя на палеца, лекувах ги с променлив успех, нокътят стана дебел и неравен, изрязвах максимално дълбоко, за да мога да мажа гнездото. И тогава се появи това врастване, та и досега ме мъчи. Двоумя се дали при хирург, който може да настоява за операция, или при педикюристка /колкото за изрязване-правят го/.
01 Дек 2014, 16:37
14 Авг 2015, 08:20
18 Авг 2015, 11:20
Eленита написа:Здравейте! Имам проблем с ноктите на краката. Скоро след като ми беше изваден нокъта на единия крак, научих, че имало друг по - цивилизован начин за справяне с проблема - пластика. Моля, ако знаете добри хирурзи във Варна, които извършват тази манипулация напишете имената им. Благодаря предварително!