Търся подходяща маска за коса

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Търся подходяща маска за коса

Мнениеот roshlata » 03 Апр 2012, 14:07

Момичета, отново имам нужда от съвет :) Досега никога не съм използвала маска за коса, за което търпя сериозна критика :oops: Единствената козметика за коса вкъщи са шампоана и балсама, но е крайно време да започна да полагам по-сериозни грижи... Изключвам фиксиращите продукти, защото такива си имам, но ще ви помоля да ми препоръчате хубава, подхранваща маска, независимо от цената.
roshlata

Re: Подходяща маска за коса

Мнениеот yoanna » 03 Апр 2012, 15:16

roshlata написа:Момичета, отново имам нужда от съвет :) Досега никога не съм използвала маска за коса, за което търпя сериозна критика :oops: Единствената козметика за коса вкъщи са шампоана и балсама, но е крайно време да започна да полагам по-сериозни грижи... Изключвам фиксиращите продукти, защото такива си имам, но ще ви помоля да ми препоръчате хубава, подхранваща маска, независимо от цената.

Използвам маска за коса веднъж седмично или поне се опитвам :mrgreen: Според мен не бива да подценяваме грижата за косата си и е хубаво поне 2 пъти в месеца да я подхранваме допълнително. Преди много често експериментирах с косата си и постоянно сменях цветовете. Естествено резултатът не закъсня и косата ми много се изтощи. Стана много суха и направо започна да се къса - изключително неприятна гледка :? Смених няколко маски за коса, но пападнах на една с мед и коприна и ми подейства много добре. Използва се като балсам - след измиване с шампоан се нанася и след около 5 минути се изплаква. Тя си е точно за суха и много увредена коса.
yoanna

Мнениеот VIVI » 03 Апр 2012, 16:01

Моята коса е нормална и по принцип нямам проблем с нея, но маската за коса винаги е подредена на рафта с козметиката :) Моята маска е на Орзен - подариха ми шампоана и балсама, а като останах доволна от действието им, си купих и маската за коса. Тя е хидратираща, възстановяваща и подхранваща, така пише на стикера :roll:
Твоята коса каква е? Трябва да си избереш маска, която да е подходяща за твоя тип коса :)
VIVI

Мнениеот ivka-86 » 04 Апр 2012, 10:08

roshlata написа:Момичета, отново имам нужда от съвет :) Досега никога не съм използвала маска за коса, за което търпя сериозна критика :oops: Единствената козметика за коса вкъщи са шампоана и балсама, но е крайно време да започна да полагам по-сериозни грижи... Изключвам фиксиращите продукти, защото такива си имам, но ще ви помоля да ми препоръчате хубава, подхранваща маска, независимо от цената.

Наистина търпиш критика, приятелска разбира се ;) Шампоана е измиващ продукт, а балсама не може да подхрани косата така, както ще я подхрани една маска например. Вярно е, че изисква време, но пък трябва да отделяме такова, за да изглеждаме добре.
И аз съм използвала доста маски - и купени, и домашни, в зависимост от това как съм си усещала косата в дадения момент. По едно време започна много да цъфти, въпреки че редовно я подстригвах. И си цъфтеше направо нагоре по косъма - ужас :? Купих си маската на Елсев Нутрисерамид, която е подхранваща и възстановяваща и кристали за коса против цъфтящи краища. Спасих положението, де :mrgreen: И в този ред на мисли исках да кажа, че е хубаво да подбираме козметиката за коса, пък и не само, спрямо нейните нужди, защото в един момент ще е по-суха, в друг ще започне да се омазнява, в трети да цъфти и да се накъсва, и т.н.
ivka-86

Мнениеот roshlata » 05 Апр 2012, 11:33

VIVI написа:Моята коса е нормална и по принцип нямам проблем с нея, но маската за коса винаги е подредена на рафта с козметиката :) Моята маска е на Орзен - подариха ми шампоана и балсама, а като останах доволна от действието им, си купих и маската за коса. Тя е хидратираща, възстановяваща и подхранваща, така пише на стикера :roll:
Твоята коса каква е? Трябва да си избереш маска, която да е подходяща за твоя тип коса :)

Косата ми е много странна - в корените се омазнява, а по дължината си е много суха. Не мога да използвам два различни шампоана за коса и вече се чудя как да се справям с нея :roll:
roshlata

Мнениеот eli » 17 Апр 2012, 11:22

Аз затова нанасям балсам, само по дължината на косъма, не в корените, защото колкото и да е след това краищата не стоят толкова сухи. Но и кристалите вършат страхотна работа.
Аватар
eli

Мнениеот eleonora » 17 Апр 2012, 11:27

Набелязала съм си един фито серум за коса, който се казва "Тайните на нощта" :) Използва се като маска за коса и се нанася вечерта, за да могат активните съставки действайки през нощта да я подхранят и хидратират без да се повлияват от вредните фактори на околната среда. Много ми го похвалиха и мисля да го пробвам, защото ефекта се виждал още на следващия ден - дано да е така. Също се нанася само по дължината на косата, а не в корените. Ще споделя мнение, след като го използвам.
eleonora

Мнениеот teddy » 21 Апр 2012, 09:57

eleonora написа:Набелязала съм си един фито серум за коса, който се казва "Тайните на нощта" :) Използва се като маска за коса и се нанася вечерта, за да могат активните съставки действайки през нощта да я подхранят и хидратират без да се повлияват от вредните фактори на околната среда. Много ми го похвалиха и мисля да го пробвам, защото ефекта се виждал още на следващия ден - дано да е така. Също се нанася само по дължината на косата, а не в корените. Ще споделя мнение, след като го използвам.

Непременно да пишеш после дали си доволна ;) А на каква цена е този серум, скъп ли е?
Преди известно време си купих спрей-маската на Syoss за блясък. Не бях я използвала до вчера :oops: Исках маска, която лесно се използва и не отнема много време, защото съм с малко дете и нямам възможност да отделям по 3-4 часа за косата си. Та вчера си измих косата и реших най-накрая да я използвам - впръсках на влажна коса и след това разресах, за да я разнеса равномерно. Цялата процедура трае по-малко от 10 минути :) Косата ми стана много мекичка и приятна на допир, и дори след това не се наложи да слагам пяна, защото се приглади от самосебе си.
teddy

Мнениеот mecana » 23 Апр 2012, 13:15

Моята маска за коса е на Миосотис с плацента и костен мозък. В една голяма червена кутия, 500 мл е, а цената е около 10 лв. По принцип е за много изтощени коси, но и против косопад е изключително ефективна.
А чували ли сте за маска за коса от костен мозък от телешки джолан :shock: Купуваш си джолан, режеш кокъла и изтеклата течност я мажеш по косата, която после става гъста и красива :mrgreen:
mecana

Мнениеот tweety » 23 Апр 2012, 14:47

Аз ползвам маска за коса с чесън на ЛОрийс.Много съм доволна, първо защото чесъна действа против косопад, друго, че самата маска подхранва косата. Препоръчвам я за силно изтощени коси!
tweety

Следваща

Назад към Козметика