Кога започва действието на Артизия?

Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.

Кога започва действието на Артизия?

Мнениеот newyork » 18 Апр 2012, 19:37

Здравейте, имам въпрос относно използването на противозачатъчните на Артизия.Ако започна приемът им от първият ден на менструацията, и ги използвам за пръв път, след колко дни мога да правя секс без да се притеснявам.Веднага ли започва действието им или след няколко дни, това питам?
newyork

Re: Артизия

Мнениеот FramarModEli » 21 Апр 2012, 10:47

Започвайки да използвате Артизия в първия ден от цикъла, т.е. първия ден от менструалното кървене, действието на таблетките започва веднага и не е нужно да се прилага друг контрацептивен метод. Можете да започнете да използвате Артизия от втория до петия ден от цикъла, но в този случай трябва да използвате допълнителен контрацептивен метод (бариерен метод) през първите 7 дни от първия цикъл.
FramarMod2
FramarModEli

Мнениеот kristiqna_georgieva » 22 Апр 2012, 13:01

Защо при тези таблетки не е нужно да се използва презерватив, а при другите трябва да се използват и други предпазни мерки първите 7 дни?
kristiqna_georgieva

Мнениеот eli » 28 Май 2012, 11:26

Мисля, че всичко зависи от това кога ще се започне приемът на таблетките. При другите таблетки също не е необходимо да се използва допълнителен контрацептивен метод, ако започнете приема от първият ден от менструацията. Действието при всички противозачатъчни е еднакво.
Аватар
eli

Мнениеот Mariette » 23 Юни 2012, 10:55

Здравейте! Започнах да пия Артизия от първия ден на месечния ми цикъл (от започването на кървенето). На седмия ден ми свърши и с приятеля ми правихме секс без презерватив, като той свърши в мен. Всеки ден си пия хапчето в един и същи час. Има ли възможност да забременея? Гениколожката ми знае, че съм пушач, но въпреки това ми предписа Артизия. Има ли някаква вероятност пушенето да отслаби въздействието на хапчетата? Благодараря предварително!
Mariette

Мнениеот alexandar82 » 25 Юни 2012, 11:47

Mariette написа:Здравейте! Започнах да пия Артизия от първия ден на месечния ми цикъл (от започването на кървенето). На седмия ден ми свърши и с приятеля ми правихме секс без презерватив, като той свърши в мен. Всеки ден си пия хапчето в един и същи час. Има ли възможност да забременея? Гениколожката ми знае, че съм пушач, но въпреки това ми предписа Артизия. Има ли някаква вероятност пушенето да отслаби въздействието на хапчетата? Благодараря предварително!

Моята приятелка също пие Артизия, но не пуши. Въпреки, че пие противозачатъчни я пазя, защото 100%-това защита няма. А що се отнася до пушенето и дали отслабва действието на противозачатъчните таблетки, най-добре се консултирайте с друг специалист, тъй като е неприемлива комбинация, особено за жени над 35 години.
alexandar82

Назад към Лекарства