Ухапване от въшки - полезни съвети и превенция

Re: Как да избегнем маската газ, мас и оцет, има ли нещо също толкова ефективно, но с по-малко фрапиращ аромат?

Мнениеот Pipilota » 16 Ное 2014, 16:55

Като дете и аз минах през тази процедура, през рязането на дългата коса и т.н., беше кошмарно-ефект никакъв! После ветеринарна лекарка ми каза пудра за кучета :lol: напудрих се и след 2 часа само със сресване въшките изпадаха!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Ухапване от въшка

Мнениеот Krum » 01 Дек 2014, 14:40

То човек като прочете първосигнално ухапване от въшка му става смешно, но като прочетох подробно и разгледах снимките хич не ми стана весело :)
Аватар
Krum

Re: Как да избегнем маската газ, мас и оцет, има ли нещо също толкова ефективно, но с по-малко фрапиращ аромат?

Мнениеот Mon_ton » 05 Дек 2014, 16:37

Pipilota написа:Като дете и аз минах през тази процедура, през рязането на дългата коса и т.н., беше кошмарно-ефект никакъв! После ветеринарна лекарка ми каза пудра за кучета :lol: напудрих се и след 2 часа само със сресване въшките изпадаха!

Странно малко, но след като помага! Когато бяхме малки, всички май сме минали под секирата на газ мас и оцет! Но си мисля, че в наши дни вече ще има човешки препарати, които ще са ефикасни :)
Аватар
Mon_ton

Re: Ухапване от въшка

Мнениеот S_Milenska » 09 Дек 2014, 11:56

Особено въшките по интимните части хич не са шега работа, айде по главата ще се почешеш и ще ти мине.... ама иначе положението може да стане доста сериозно.
Аватар
S_Milenska

Re: Внимание - въшки!

Мнениеот S_Milenska » 18 Дек 2014, 13:03

shushito написа:Гас, мас и оцет - това е най-изпитаната рецепта ;) И след това започва голямото пощене... Ни гребени помагат, ни нищо, издърпваш въшката или гнидата с ръка и пукаш, защото мазнината само ги задушава и обездвижва за известно време, но не ги убива. Общо взето са голяма напаст и дано скоро да не ни навестяват :mrgreen:

Изпитана рецепта без никакъв резултат, представи си една дълга коса колко въшки имаш да изчистиш. Аз съм ползвала препарат за кучета, сресваш и падат за 30 минути. :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Kremiliya » 19 Дек 2014, 16:23

Тази газ и мас как я мразих!!! А тези въшки са ужасни гадини, добре че напоследък не се срещат толкова често.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот M.Tasheva » 19 Дек 2014, 16:31

Kremiliya написа:Тази газ и мас как я мразих!!! А тези въшки са ужасни гадини, добре че напоследък не се срещат толкова често.

В детските градини пак беше пламнало скоро в нашия район, а как по необясним начин хванах лятото от морето въшки, ням да ти разправям, не зная доплаваха ли, долетяха ли, ама ме измъчиха :evil: :evil:
M.Tasheva

Мнениеот rabotnata pchela » 19 Дек 2014, 16:49

M.Tasheva написа:
Kremiliya написа:Тази газ и мас как я мразих!!! А тези въшки са ужасни гадини, добре че напоследък не се срещат толкова често.

В детските градини пак беше пламнало скоро в нашия район, а как по необясним начин хванах лятото от морето въшки, ням да ти разправям, не зная доплаваха ли, долетяха ли, ама ме измъчиха :evil: :evil:
И как се справи с тях?
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Anka » 19 Дек 2014, 17:28

А, още си спомням като малка като ми отрязаха косата заради тези въшки, ужас направо! Тази газ и мас не помагат за нищо!
Аватар
Anka

Мнениеот pavleta » 01 Фев 2016, 12:43

Бяха се позагубили от няколко години тези гадинки, но сега пак изпъплиха. Май нарочно ги пускат, даже учениците търговия въртят с тях :grin: . Три седмици подред не можахме да се отървем, мазах с един препарат Виприн, сега май сме чисти :grin:
pavleta

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести