Споделете вашия опит - маски за лице, коса ...

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Споделете вашия опит - маски за лице, коса ...

Мнениеот Madame » 12 Сеп 2011, 14:00

При такъв огромен избор от козметични продукти ми се струва нелепо да мажа косата си със смес за кейк и лицето с друга храна :lol:
Аватар
Madame

Мнениеот Margo » 12 Сеп 2011, 15:28

Madame написа:При такъв огромен избор от козметични продукти ми се струва нелепо да мажа косата си със смес за кейк и лицето с друга храна :lol:

Истински ме разсмя :lol: :lol: , но понякога повечето жени го правим за разнообразие.
Margo

Мнениеот delinda » 30 Сеп 2011, 12:37

Тази маска скоро ми я казаха. Разбрах, че била мн . ефикасна за косата.
Подхранваща маска за растеж на косата
1 жълтък
1 опаковка рицинова масло
1 ампула витамин С
17-18 капки витамин А
Смесват се всички продукти. Нанася се първо в корените, а след това и по дължината на косата. Завива се с найлон и хавлия и престоява поне 2 часа. Изплаква се с топла вода.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
delinda

Мнениеот d_2 » 30 Сеп 2011, 12:41

И аз да ви споделя една рецепта много е добра. Опитайте!

Маска срещу косопад

1 голям картоф
2с.л сок от алое
20г мед
Картофите се обелват, настъргват се и сокът им се изтисква. Смесват се 2с.л от него със сока от алое и меда. Получената смес се втрива в корените на косата чрез леко масажиране с пръстите. После се слага полиетиленова шапка за баня и главата се завива с хавлиена кърпа. След 2 часа косата се измива с топла вода и подходящ шампоан. Маската се прави 2 пъти седмично, докато настъпи подобрение на косата и тя спря да капе.
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2

Мнениеот delinda » 11 Окт 2011, 09:27

Яйчена овлажняваща маска: разбърквате 2 белтъка с 2 супени лъжици кисело мляко и ги нанасяте върху лицето си. След 10 минути изплакнете с топла вода и избършете внимателно лицето с кърпа.

Ексфолираща маска със захар: 2 супени лъжици захар се разтапят в 3 супени лъжици топла вода. Гледайте гранулите да се разтворят добре, за да не наранят кожата ви. Нанесете внимателно върху лицето и масажирайте, след което изплакнете с топла вода.

Подмладяваща маска с тиква: половин чаена чаша тиква се прави на гъсто пюре, след което към сместа се добавят две сурови яйца. Ако кожата ви е суха, добавете бадемово масло и мед. Ако пък е мазна ги заменете с ябълков оцет или сок от червена боровинка. Разбъркайте добре и нанесете маската, оставяйки я да престои на лицето ви 15-20 минути в зависимост от чувствителността на кожата ви, след което я отмийте с топла вода.

Маска с ягоди за кожа, податлива на акне: 1/4 чаена чаша свежи ягоди се смесват с ¼ чаена чаша кисело мляко или бита сметана. Ако не се поддадете на изкушението да изядете маската, нанесете я върху лицето и измийте след 10-15 минути.

Маска с овесени ядки и кисело мляко: 1 супена лъжица овесени ядки се смесва с 1 супена лъжица кисело мляко, след което се добавят няколко капки топъл мед. Нанасяте кашата на лицето и оставяте за 10 минути, след което го измивате с топла вода.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
delinda

Мнениеот Vanja77 » 11 Окт 2011, 20:09

Здравейте!Ето няколко маски и от мен.

Подхранваща маска за мазна кожа
1 банан
1ч.л. лимонов сок
Бананът се пасира и се смесва с лимоновия сок. Маската се нанася върху лицето и шията. Престоява 10 мин.и се измива с топла вода.

Портокалова маска за суха кожа
Сок от 1/2 портокал
20г овесени ядки
20мл прясно мляко
Всички продукти се смесват. Маската се нанася върху лицето и шията. След 20 мин. се отстранява с хладка вода.

Ябълкова маска за суха кожа
1 ч.л. зехтин
100г ябълки
1 ч.л.прясно мляко
Почистените, обелени и настъргани на пластмасово ренде ябълки се смесват със суровото прясно мляко и зехтина. Маската се нанася върху лицето и шията за 20 мин., след което се отстранява с хладка вода.

Маска за пожяхнала кожа
50г праскови се обелват исе настъргват на пластмасово ренде и се нанасят върху лицето и шията. Отстранява се след 25 мин.с хладка вода. Препоръчва се при кожа, коато е била изложена продължително време на слънце.
Vanja77

Мнениеот Vanja77 » 11 Окт 2011, 21:06

Хранителна маска за мазна кожа
Смесват се равни части хума, кисело мляко, сок от краставица и 1ч.л. мед. Нанася се върху лицето и шията. След 20 мин. се сваля маската с топла вода.

Хранителна маска за суха кожа
Сварява се 1 обелен картофи се намачква на пюре. Добавя се 1 жълтък, 1ч.л. зехтин и 1/2 ч.л. мед. Нанася се върху лицето и шията и след 15 мин. се отмива първо с топла, след това със студена вода.
Vanja77

Мнениеот Bella » 12 Окт 2011, 14:11

Vanja77 написа:Хранителна маска за мазна кожа
Смесват се равни части хума, кисело мляко, сок от краставица и 1ч.л. мед. Нанася се върху лицето и шията. След 20 мин. се сваля маската с топла вода.

Хранителна маска за суха кожа
Сварява се 1 обелен картофи се намачква на пюре. Добавя се 1 жълтък, 1ч.л. зехтин и 1/2 ч.л. мед. Нанася се върху лицето и шията и след 15 мин. се отмива първо с топла, след това със студена вода.

Тия две маски съм ги чувала, но лично аз не съм ги пробвала. Според мен тази с картофа ще е много удачна за зимния сезон.
Аватар
Bella

Мнениеот valiart » 22 Окт 2011, 22:31

За мазна кожа с пори Ви представям една домашна маска от разбит белтък с няколко капки лимонов сок. Намазваме лицето без зоната на очите и оставяме маската до 20 минути. Тя стяга кожата. Изплакваме с хладка вода, а ефекта е страхотен!
Аватар
valiart

Мнениеот qproin » 23 Окт 2011, 13:33

И аз съм на принципа, че храната е за ядене...ама мажа от време на време косата и лицето си с каквото намеря.Любимата ми е следната: в малко розова вода се разтварят няколко аспирина, маже се лицето стои се 20 мин и след това се измива с леки движения като се втрива хубаво в кожата. Има чудесен ексфолиращ ефект.
qproin

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар