Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Има ли полза от водата с йод?

12 Май 2012, 21:13

Forman написа:Разгледах листовката, но именно този широк спектър на приложение ме притеснява.То излиза, че предпазва и лекува всичко! От СПИН до хранително натравяне. Аз лично съм скептично настроен към тази вода, за мен е обикновена минерална, но на много висока цена!

Ежедневно постъпващият в организма йод (Йодис) не "лекува всичко", а именно предпазва, защото поддържайки нормалната дейност на щитовидната жлеза, вие поддържате и нормална обмяната на веществата и по такъв начин намалявате натрупването на токсини в кръвта. Колкото по малко токсини в кръвта и клетките, толкова по-силен става имунитетът. Силен клетъчен имунитет - крепко здраве. Йодис - това е висококачествена артезианска вода, обогатена с йони на йод. Половинлитровата бутилка обезпечава месечната дневна доза на йод и цената е еднаква за страните от ЕС.

12 Май 2012, 21:37

eleonora написа:Не знам доколко водата, за която пишете съдържа йод и доколко е само минерална, но знам, че йодния дефицит е причина за много болести в човешкия организъм. Според лекари 1,5 милиарда от населението в света, боледува точно поради тази причина - липсата на йодна профилактика. Когато бях бременна, ми се наложи да приемам йод /беше някакъв концентрат, не си спомням точно/, тъй като стойностите бяха занижени, а в този случай има опасност от аборт или от раждане на дете с умствена изостаналост :idea:

Температурата на тялото е свързана със състоянието на щитовидната жлеза. Има прост домашен тест, който се нарича Базисен Температурен Тест на Барнес (БТТБ). Нормалната температура на тялото в течение на 10 минути се държи между 36.56 - 36.78. По-високата от 36.78 температура говори за повишена дейност на щитовидната жлеза. По-ниската от 36.56 температура говори за понижена дейност на щитовидната жлеза. Воден разтвор, обогатен с йони на биологически активен йод (БАЙ) нормализира йодния статус и дейността на щитовидната жлеза. И всяка бременна жена може сама да контролира своето и на бъдещето дете здраве.

30 Май 2012, 16:08

Смятам, че има полза от пиенето на вода с йод, особено при бременни и подрастващи. Когато бях ученичка, ни раздаваха таблетки с йод за профилактика на ракови заболявания и заболявания на щитовидната жлеза.Смятам да пробвам с тази вода с йод.

12 Юни 2012, 11:20

А знаете ли как бихте могли да си направите бърз и ефикасен тест в домашни условия, за да установите дали организма ви има нужда от допълнително количество йод? Изберете си място, например ръката, където да нанесете йод на пространство от кожата колкото монета от 1 лев. Ако сутринта не си личи къде сте нанесли йода, то вашия организъм непременно се нуждае от допълнителен прием, за да функционира нормално. Вие сами преценете дали има полза от водата с йод, в случай че страдате от йододефицит :idea:

19 Яну 2015, 17:25

Не бих пила ей така за профилактика каквото и да е било,особено пък йод! Както истояита в грипа ли беше, когато всички си мажеха ходилата с йод. :lol:

22 Окт 2016, 19:35

Това за ходилата още е актуално :smile: . На една позната скоро й откриха занижена функция на щитовидната и лекарят й беше казал да спи с намазани с йод ходила. Явно има ефект. За пиене на йод аз също не бих посмяла, макар че едва ли ще продават такъв продукт, ако не става за пиене.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2