Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.
Правила на форума
Добави отговор

Капки при конюктивит - препоръчайте ми

19 Май 2012, 14:58

Вчера бяхме на детски кът и сутринта се събудихме с гурлички на едното оченце :? Цяла зима не съм водила малката и вчера сглупих, защото валеше... Веднъж като бебе се беше заразила от дядо си и сега пак. Чудя се какви капки да купувам, но да са по-ефикасни. С какво да й промивам очичките и кърмата дали е подходяща? Помагайте, моля ви!

Re: Капки при конюктивит

19 Май 2012, 15:43

Много е неприятно това с конюктивита, но ако лечението започне навреме би трябвало бързичко да се оправи оченцето. И моята щерка веднъж имаше конюктивит и очичките й направо бяха залепнали... Педиатърката ни изписа Макситрол 5 мл и смея да твърдя, че още с първите капвания имаше подобрение. Вие ходихте ли на лекар? Не те съветвам да купуваш капки на своя глава, защото нашите специално се продават единствено с рецепта. А може и нещо да се е замърсило, знаеш ли. Правила съм промивки с преварена водичка и памучен тампон за грим. Ако имаш физиологичен разтвор, също можеш да го използваш. Успех и да оздравявате бързо :)

21 Май 2012, 09:47

teddy написа:Много е неприятно това с конюктивита, но ако лечението започне навреме би трябвало бързичко да се оправи оченцето. И моята щерка веднъж имаше конюктивит и очичките й направо бяха залепнали... Педиатърката ни изписа Макситрол 5 мл и смея да твърдя, че още с първите капвания имаше подобрение. Вие ходихте ли на лекар? Не те съветвам да купуваш капки на своя глава, защото нашите специално се продават единствено с рецепта. А може и нещо да се е замърсило, знаеш ли. Правила съм промивки с преварена водичка и памучен тампон за грим. Ако имаш физиологичен разтвор, също можеш да го използваш. Успех и да оздравявате бързо :)

Да, хубави са капките Макситрол, но не ги капете без да ви е прегледал лекар :idea: Много често самолечението ни докарва главоболия, а когато се отнася за малки деца е просто недопустимо.
И ние сме имали конюктивит, но при нас беше свързан с никнене на зъбките и беше придружен с хрема... Не с всяко зъбче, разбира се, но и в трите случая нещата съвпаднаха. Сестра ми ме беше казала да промивам очичките с лайка, но педиатърката ми обясни, че може да причини алергична реакция и ги промивах със сребърна вода. Капките за очи ни бяха Тобрадекс.

21 Май 2012, 14:33

Това заболяване е доста неприятно за децата, понякога дори възрастните страдат, но да ти кажа не зная капки за очи срещу конюнктивит, преди когато съм имала подобни проблеми съм си промивала очите с преварена или борова вода, но не ми се случва често да страдам от конюнктивит.

27 Май 2012, 09:49

Конюктивита може да бъде доста упорит и е силно заразен. Задължително трябва да се използват отделни хавлии и ръчичките често да се мият.
Веднъж бяхме оставили малката при баба й и дядо й, а той с конюктивит... Обадил се на личната си лекарка, която му казала, че не е заразно и няма проблем детето да остане при тях :x Колко са звъняли те си знаят, но ние на другата сутрин вече бяхме с гурлички. Също съм промивала с преварена водичка и памучен тампон /от моите, с които си почиствам грима/ и съм капала капки - 3 х 1 във всяко оченце. Нашите капки бяха Фуситалмик - капки за очи, суспензия и много ни помогнаха.

30 Май 2012, 07:24

Bella написа:Това заболяване е доста неприятно за децата, понякога дори възрастните страдат, но да ти кажа не зная капки за очи срещу конюнктивит, преди когато съм имала подобни проблеми съм си промивала очите с преварена или борова вода, но не ми се случва често да страдам от конюнктивит.

Оооо, задължително се слагат капки, защото конюктивита е много упорит. Дори се слагат два дена, след като очите вече са чисти, поради опасност от повторно заразяване. Аз миналата година го лепнах от племенника и се влачих близо две седмици с него :shock:

18 Юни 2012, 11:52

marto написа:
Bella написа:Това заболяване е доста неприятно за децата, понякога дори възрастните страдат, но да ти кажа не зная капки за очи срещу конюнктивит, преди когато съм имала подобни проблеми съм си промивала очите с преварена или борова вода, но не ми се случва често да страдам от конюнктивит.

Оооо, задължително се слагат капки, защото конюктивита е много упорит. Дори се слагат два дена, след като очите вече са чисти, поради опасност от повторно заразяване. Аз миналата година го лепнах от племенника и се влачих близо две седмици с него :shock:

През лятото като че ли най-много деца, а и възрастни се заразяват с конюктивит. Знам, че детските пясъчници са много опасни в това отношение, но няма как да ограничим децата и да не играят в тях. Затова винаги нося със себе си мокри кърпи и антибактериален гел за ръце. Хигиената е от изключително значение.
Фуситалмик е суспензия, която и аз съм прилагала и е много ефикасна. Трябва да се използват различни хавлиени кърпи и да се избягва контакт с очите, които се почистват единствено с памучен тампон и преварена вода.

26 Юни 2012, 10:12

При конюктивит съм почиствала очичките с отвара от лайка, а капките ни бяха Офталмо-Септонекс - такива ни предписа тогава педиатърката. Някой използвал ли ги е, защото виждам, че все за други капки сте писали? На нас ни помогнаха и не ми се е налагало да ги сменям.

Oftalmoseptonex.jpeg
Oftalmoseptonex.jpeg (4.84 KiB) Прегледано 9518 пъти

09 Юли 2012, 22:06

За конюктивита са ефикасни Тобрадекс капки и Тобрекс очна маз, само че са по лекарско предписание.В комбинация доста добра работа вършат.Пак повтарям по лекарско предписание.Мисля че курса на лечение беше около седем дни.
Добави отговор
Отиди на страница: