БЧК събира помощ за бедстващите хора в Япония

Най - горещите теми от сферата на здравеопазването.

БЧК събира помощ за бедстващите хора в Япония

Мнениеот FramarMedia » 31 Мар 2011, 12:56

Бихте ли подкрепили тази кампания? Със сигурност, аз ще я!
Продължава изпращането на предложения от цял свят за оказване на помощ на Японски Червен кръст (ЯЧК). На 25 март 2011 г. президентът на ЯЧК и на МФЧК/ЧП господин Тадатеру Коное се срещна с Кристалина Георгиева, еврокомисар, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи, която предаде солидарността на Европейския съюз към хората в Япония и подчерта готовността на ЕС за подпомагане.
Японският Червен кръст увеличава усилията си в подкрепа на пострадалите, настанени в евакуационните центрове. Дейността на екипите на ЯЧК е затруднена от лошото време, от прекъснатите транспортни връзки и от големия процент възрастни хора сред оцелелите.
ЯЧК продължава оказването на психосоциална подкрепа. През следващите седмици и месеци психосоциалната подкрепа ще е основното, от което оцелелите ще имат нужда.
В специалния сайт на ЯЧК и МКЧК за възстановяване на семейни връзки http://www.familylinks.icrc.org/eng/familylinks-japan са регистрирани вече 5 103 души.
ЯЧК ще продължи да доставя необходимите продукти и ще полага максимални усилия да осигури по-поносими условия и удобства за хората в евакуационните центрове - като топъл душ и подобряване на санитарните условия.
Червеният кръст на Япония търси начини да помогне на оцелелите, настанени в евакуационните центрове, след като бъдат преместени във временни жилища. Значителни финансови средства ще са необходими за осъществяването на тази тежка операция, която ще помогнат на обществото да възстанови нормалния си живот през следващите месеци и години.
Дружеството на Японски Червен кръст изразява своята благодарност за щедростта, подкрепата и солидарността, проявени от хора от цял свят в това трудно време.
Българският Червен кръст продължава набирането на средства по специално разкритата от организацията банкова сметка (в лева) в подкрепа на пострадалите от земетресението в Япония:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 6609 13;
BIC: UNCRBGSF;
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

(За пострадалите от земетресението в Япония).
До момента по банковата сметка са набрани близо 140 000 лева.
Дарения могат да се направят и on-line на интернет страницата на БЧК – http://www.redcross.bg или на кратък номер 1255 (за трите мобилни оператора) чрез SMS съобщения.
В централата на БЧК и в областните червенокръстки организации непрекъснато постъпват запитвания за актуалните нужди и възможностите за дарения. Националното дружество приема с благодарност финансови средства, които ще бъдат предоставени по специална банкова сметка на Японския Червен кръст за дейностите, свързани с подпомагане на засегнатите от природното бедствие и за възстановителните работи след острата фаза на бедствието.

Официалното видео на БЧК
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 410
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: БЧК събира помощ за бедстващите хора в Япония

Мнениеот penio09 » 07 Апр 2011, 02:28

Не мисля, че България трябва да изпраща финансови средства на Япония или на която и да е друга развита страна. Ние сме много по-зле от Япония и без земетресения, цунамита и други природни бедствия, но кой помага на нуждаещите се българи? Достатъчен жест беше изпращането на консерви и одеала. БЧК помогнете на болните и гладни деца -японците ще се оправят до месеци, но ние кога ще се оправим?
penio09
 
Мнения: 3
Регистриран на: 07 Апр 2011, 02:13

Re: БЧК събира помощ за бедстващите хора в Япония

Мнениеот Ivaylo » 07 Апр 2011, 04:29

Жестът е важен, в това няма съмнение. Но често се оказва така, че в БГ имаме определен проблем, който не сме решили, а напъваме да решаваме чужд подобен.
Абсолютно грозно и ненужно изсилване. :?
Станали сме нация от "пусниесемесковци". От всеки смс от 1лев, каузата получава 30-40 стотинки, останалото лапат операторите. Но нали е хубаво да разцъкваме по новите си телефончета...
Аватар
Ivaylo
 
Мнения: 345
Регистриран на: 14 Мар 2011, 22:21
Местоположение: в нищото

Re: БЧК събира помощ за бедстващите хора в Япония

Мнениеот Violetta » 01 Май 2011, 17:27

Не пуснах нито 1 смс и не съжалявам. Не е наша работа да храним мобилните оператори. От всеки смс повече от половината не стига до целта си. Трябва ли още да давам обяснения?
Violetta
 
Мнения: 445
Регистриран на: 28 Апр 2011, 22:58

Re: БЧК събира помощ за бедстващите хора в Япония

Мнениеот southern_sun » 02 Май 2011, 12:09

Оф това пък с изпращането не смс- и е пълна глупост. Ако БЧК иска да помага не мисля, че им трябва телекомуникационна компания за партньор.
southern_sun
 
Мнения: 1182
Регистриран на: 31 Мар 2011, 21:36

Re: БЧК събира помощ за бедстващите хора в Япония

Мнениеот Violetta » 31 Окт 2011, 01:44

Къде ли отидоха нашите пари, никой ли не ни даде отчет?
Violetta
 
Мнения: 445
Регистриран на: 28 Апр 2011, 22:58

Re: БЧК събира помощ за бедстващите хора в Япония

Мнениеот сиско » 27 Ное 2011, 15:12

Никой няма и да де отговор. Наистина една много благородна кампания, но и аз смятам че българите имат много по-голяма нужда от помощ. Япония е една много добре развита и силна държава и ще се справи с проблема си - а България едва ли.
сиско
 
Мнения: 341
Регистриран на: 18 Окт 2011, 16:03


Назад към Здравна политика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта