Ескапелe - въпроси, коментари, съвети, мнения

Ескапел - може ли да не е подействал?

Мнениеот mishelem02 » 26 Сеп 2018, 21:28

Здравейте,попринцип цикълът ми е между 31-33 дни. Последният започна на 26.08 и свърши на 01.09.На 12.09 с приятелят ми правихме секс, но презерватива се скъса, не е свършвал в мен,но съм била в овулация. След половин час пих ескапел. А след 4 дена имах зацапване. Такова прокървяване имах и на 19.09 на същия ден направих тест, който беше отрицателен. На 26.09 трябваше да ми дойде но не ми. Имам бяло течение, болки в гърдите и в корема, понякога и главоболие не ми се гади и не повръщам. Та въпроса ми е има ли шанс да съм забременяла и кога горе долу да очаквам следващ цикъл? Благодаря предварително!
mishelem02

Re: Ескапел - може ли да не е подействал?

Мнениеот kikimoraa » 27 Сеп 2018, 09:29

Ти сама казваш, че цикъла ти е на 31-33 дни, как изчисли, че трябва да ти дойде на 26, като най-рано е на 27. :) отделно може да ес забави, да не говорим, че второто прокървяване от хапчето също е дало отражение и аз по-скоро него бих броила за цикъл и бил очаквала около тази дата, а не когато е редовния момент. Все пак, ако имаш големи съмнения, можеш да си направиш един тест, макар че най-вероятно е отрицателен.
kikimoraa

Мнениеот rabotnata pchela » 27 Сеп 2018, 11:12

Азс съм пила ескапел и получих кървене, което си продължи 1-2 дена,с ледващия ми цикъл по-скоро съвпадна с него, според мен ще ти закъснее няколко дни, и ще ти дойде, все пак ако се притесняваш много, направи си тест. :) а гаденето изобщо не е задължително при бременност.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот *Пролет* » 08 Ное 2018, 13:04

Може да не подейства, то и в листовката си го пише. Ето:

"Той предотвратява около 85% от вероятните бременности, когато бъде приет до 72 часа след непротектиран полов акт."
Аватар
*Пролет*

Re: Ескапел

Мнениеот Reni93 » 18 Авг 2019, 12:10

Здравейте, преди 6 дена ми се наложи да пия Ескапел и сега ми дойде цикъла ( подрани с 16 дена). Знам че това може да е странична реакция от приема на хапчето. след приема на хапчето имах полов контакт с приятелят ми, без предпазно средство и въпросът ми е дали е възможно да съм бременна, при положение че имам тази стрнична реакция -кървене? Не е желателно да повторя приема му между два цикъла и затова ми е доста притеснено. Приятелят ми твърди че е успял “да ме предпази” но това не винаги помага . Ще съм благодарна ако някой изрази мнение по въпроса
Reni93

Мнениеот FramarLekari » 19 Авг 2019, 11:37

Reni93 написа:Здравейте, преди 6 дена ми се наложи да пия Ескапел и сега ми дойде цикъла ( подрани с 16 дена). Знам че това може да е странична реакция от приема на хапчето. след приема на хапчето имах полов контакт с приятелят ми, без предпазно средство и въпросът ми е дали е възможно да съм бременна, при положение че имам тази стрнична реакция -кървене? Не е желателно да повторя приема му между два цикъла и затова ми е доста притеснено. Приятелят ми твърди че е успял “да ме предпази” но това не винаги помага . Ще съм благодарна ако някой изрази мнение по въпроса

Здравейте, Reni93!

Има вероятност от забременяване. За в бъдеще, за да не се притеснявате и да не се налага да приемате Ескапел, използвайте контрацептивно средство - противозачатъчни таблетки или презерватив. Прекъснатият полов акт не е сигурен метод за предпазване от забременяване.

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Мнениеот Kiki87 » 20 Юли 2020, 15:56

Здравейте! Наложи ми се да пия Ескапел за четвърти път, като последният беше декември, а предните два януари и март 2019. От последният път са минали седем месеца, но вече взимам за четвърти път и се притеснявам дали няма да ми навреди по някакъв начин, например да имам репрудоктивни проблеми. И колко често може да се приема без да има дълготрайни последици (освен в месеца, в който си го взел) ?
Kiki87

Забавяне на цикъла при употреба на Ескапел

Мнениеот ilieva.nadej » 19 Авг 2021, 14:20

Здравейте! На 48 години съм. До момента цикъла ми е бил редовен, в рамките на 23 до 25 дни, но в момента закъснява (станаха 41 дни от последния). По принцип използвам презерватив, но имах контакт без, на 27 мия ден от началото на последния цикъл, не би трябвало да е попаднала семенна течност във влагалището, но за всеки случай на 10 час след контакта взех Escapelle. Възможно ли е забавяне на цикъла поради действието на хапчето или по-скоро става дума за начало на климакс (нямам други симптоми на климакс). И вторият ми въпрос: възможно ли е да използвам вътрешноматочна спирала, по-скоро хормонолна и би ли тя спомогнала за по-лекото настъпване на климакса, доколкото отделяните от нея хормони биха заменили класическите, които се приемат в този период на предменопауза.
Благодара ви за възможността да пиша!
ilieva.nadej

Противозачатъчни

Мнениеот kiki17 » 21 Фев 2025, 09:47

Здравейте. Пия противозачатъчни от 1 година и 5 месеца, този месец 11 февруари изпуснах едно хапче от таблетките, но на 13 февруари правих секс, като преди се бях усетила, че съм забравила да изпия едно хапче от предния ден и взех две наведнъж, оставаха ми до края на блистера още 3 хапчета, когато с партнорът ми правихме секс на 11 февруари , не е свършвал в мен, но реших да пия на другия ден Ескапел, и от 14-ти февруари, ми беше последното хапче, и сега съм в 7-дневна пауза, и трябва да ми дойде, попринцип ми идва винаги след 4-5 дни, но въпросът ми е ще ми дойде ли след като съм пила и Ескапел, и ще ми дойде ли в 7-дневната пауза до петък.
kiki17

Предишна

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология