14 Апр 2011, 00:20
blue_bouble написа:за ме бълшебното хапче е трахизан - таблетките за смучане.След 4-тата почувствах облекчение и за един ден болките в гърлото ми спряха.

Чак пък след 4 хапчета да има облекчение нещо не ми се вярва след една опаковка
трахизан коже и да има ефект
14 Апр 2011, 17:33
Всички у дома ползваме Трахизан при болки в гърлото, а напоследък тези оплаквания са все по - чести.
14 Апр 2011, 17:37
Аз вкъщи съм с Ефизол-че

като имам болки в гърлото ... и ми действа доста добре да не говорим за вкуса

направо си умирам за тва какао
14 Апр 2011, 17:57
lisa_ivanova написа:Аз вкъщи съм с Ефизол-че

като имам болки в гърлото ... и ми действа доста добре да не говорим за вкуса

направо си умирам за тва какао

Ефизола е като бонбони не мисля че помага при болки в гърлото, за
трахизан съм по склонна да кажа че помага.
15 Апр 2011, 10:30
Според мен
Нео Ангина ще е най-ефикасен. Аз пък харесвам вкуса на ментол,евкалипт и лимон.
15 Апр 2011, 13:23
Хмм от всички съм пробвала

. Като малка майка ми ми правеше обтривка с хлябна сода за налепи

ужасна работа, аз за това и не казвах когато ме боли, а сега толкова вкусни бонбончета има
15 Апр 2011, 23:32
bubulina написа:Хмм от всички съм пробвала

. Като малка майка ми ми правеше обтривка с хлябна сода за налепи

ужасна работа, аз за това и не казвах когато ме боли, а сега толкова вкусни бонбончета има

И на мен са ми го прилагали този "докторски метод " ужасия голяма
16 Апр 2011, 11:31
От съществуващата на пазара гама за локално приложение на средства срещу възпалено гърло, аз лично не препоръчвам употребата на препарати като Трахизан, Орофар, Хексоралетен и др., предвид факта, че те съдържат локални анестетици, на които се дължи и преминаването на болката в гърлото, но ефекта е краткотраен от една страна и от друга ако пациентът има алергия към анестетици (по-известни като "упойки") резултатът би могъл да е с неблагоприятен край и за съжаление има описани такива случаи.
Със същата ефикасност, но без този риск са препарати като Тантум верде спрей или таблетки, Стрепсилс, Исла-минт, Исла-мус и др.
Все пак, за да могат да окажат ефекта си не е желателно известно време след приложението им пациента да приема течности, храна или да пуши.
16 Апр 2011, 20:08
А ако има стафилококова инфекция с какво да лекуваме гърлото?
17 Апр 2011, 15:51
southernsun написа:А ако има стафилококова инфекция с какво да лекуваме гърлото?
Най-добре се консултирайте със специалист. Избора на лечение зависи от активността на заболяването, както и от чувствителността на причинителя (определя се с микробиологично изследване).