За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.
Правила на форума
Добави отговор

Продукти за Масаж вкъщи?

20 Юни 2012, 16:44

Обожавам да ходя на масаж, но за съжаление нямам възможност да посещавам козметичния салон толкова пъти, колкото ми се иска. В този ред на мисли искам да ви питам правите ли си масаж вкъщи, с какви продукти - масажен крем, олио, масло или... Обяснете ми някоя по-простичка техника и да впрягам любимия в това приятно занимание :mrgreen:. Понякога гърбът страшно много ме боли и изпитвам необходимост от масаж, но по-често ми се иска да се поглезя чисто по женски, а не че имам някакви болежки :)

massage_at home.jpeg
massage_at home.jpeg (6.76 KiB) Прегледано 1182 пъти

Re: Масаж вкъщи?

21 Юни 2012, 09:44

Идеята за масаж вкъщи ми допада и на мен :roll: Ходила съм точно веднъж на масаж през живота си - все се каня да отида отново и все не намирам време. Така че се записвам да следя темичката. За масажните продукти - имам масажното олио на Обри Органикс и го използвам, когато кожата ми е прекалено суха. Хрумна ми, че също могат да се използват и етеричните масла, но не съм много сигурна :roll: Ако имате идея - пишете :)

Massage_oil.jpeg
Massage_oil.jpeg (1.1 KiB) Прегледано 1177 пъти

21 Юни 2012, 16:06

Идеята е добра, но не е ли необходима кушетка - къде ще го правите този масаж? Е, може и на пода, ако се постели нещо, но на мен лично няма да ми е никак удобно. Аз предпочитам да отида на масаж при професионалист, защото след това се чувствам много... лека и кипя от енергия. Обожавам масажа с ароматни масла, а най-подходящото масло е от сладък бадем. Не знам доколко е безопасно да се прави масаж вкъщи, защото все пак си има техники, които трябва да се спазват, за да не предизвикаме някакъв проблем. Със сигурност това, което знаем е:
1. В деня на масажа не пийте алкохол
2. Не се хранете минимум два часа преди да се подложите на масаж
3. Ако имате температура, възпалени места или скоро сте оперирани, масажът е абсолютно непрепоръчителен

26 Юни 2012, 09:46

Предпочитам да посетя професионален салон за тази цел. Там атмосферата е съвсем различна - запалени свещи, приятна атмосфера, носят се разни аромати из въздуха... друго си е. Не, че ще откажа и масаж вкъщи, де :mrgreen:
Имам една позната, която прави масажи по домовете и си носи кушетка, то иначе няма как да стане. Сгъваема и олекотена, с дупка за главата.
Аз вкъщи си правя единствено антицелулитни масажи със съответните козметични продукти - това е.

10 Юли 2012, 10:08

Че защо да не си правим масаж вкъщи? Е, няма да е професионален, но какво от това, важното е да се направи с любов, нали така ;) Подгответе романтична обстановка - приглушете светлината, запалете ароматни свещи, наръсете с цветчета и всичко друго, за което се сетите. Ако нямате масажен продукт под ръка, използвайте зехтин или бебешко олио и запрятайте ръкави. Има няколко прости правила, които трябва да се спазват и бъдете сигурни, че ще се представите на ниво :)
1. Правете масажа с бавни и ритмични движения.
2 Притискайте и отпускайте ръцете си по тялото на партньора, но в никакъв случай със сила.
3. Избягвайте натиск върху ставите и костите.
4. Всички знаем, че стъпалата са осеяни с точки на различни органи, така че не ги пропускайте. Правете бавни кръгови движения отвън навътре, минете през пръстите и накрая притиснете палец в средата на стъпалото, като бавно го придвижвате към петата.
5. Бъдете позитивни и вложете цялата си енергия, и любов, в това което правите, защото ще го предадете на любимия си човек.
С масаж вкъщи ви гарантирам едно наистина романтично изживяване ;)

25 Юли 2012, 15:45

Един приятел е професионален масажист и даже работише на коръб и често ми правеше вкъщи. Но нищо не пречи и любимия човек да те помачка.Съветите на aninka много ми допадат. А за СПА процедури у нас. Ето в тази статия има някои интересни идей ;) http://www.ecomedia.bg/be-eco/way-of-life/article/8680

12 Ное 2012, 11:47

Аз използвам масажно олио на Л'Окситан Revitalizing Bath & Massage Oil. Ухае страхотно на лавандула, здравец и чаено дърво. Овлажнява кожата страхотно и успокоява при масажиране, особено след напрегнат ден :D И самата му бутилка е много удобна. :D

19 Ное 2012, 19:53

Темата е страхотна и звучи интересно масаж вкъщи сега ако мога да склоня и мъжът да го прави всеки ден :lol: Също да попитам някой ползвал ли е това масло http://bg.strawberrynet.com/skincare/ju ... new/77730/ дали е хубаво или е ужасно мазно, че да трябва да си миеш тялото с веро след това :lol:
Добави отговор
Отиди на страница: