Апарати, аксесоари и уреди с медицинска или козметична употреба - задайте своя въпрос и вижте повече мнения.
Правила на форума
Добави отговор

Ефективно ли е да ползвам въздухопречиствател

03 Юли 2012, 13:50

Искам да попитам дали някой е ползвал въздухопречиствателя, тъй като ми го подариха, но малко се съмнявам в ефективността му. Дали наистина има антибактериално действие или всичко е реклама? Ако някой е чувал за този уред за почистване на въздуха или го има в дома си нека а сподели.Благодаря предварително!

Re: Въздухопречиствател

03 Юли 2012, 14:36

Здравейте Niko,
от една година ползвам AIRFREE P125, като искам да отбележа, че имам констатирана алергия към полени и прахови акари от алерголога д-р Михайлов. Още след първия месец непрекъсната работа на уреда забравих за хремата и алергичната кашлица. Късметлия сте, че някой Ви е подарил нещо толкова полезно...

04 Юли 2012, 12:55

geribarakova написа:Здравейте Niko,
от една година ползвам AIRFREE P125, като искам да отбележа, че имам констатирана алергия към полени и прахови акари от алерголога д-р Михайлов. Още след първия месец непрекъсната работа на уреда забравих за хремата и алергичната кашлица. Късметлия сте, че някой Ви е подарил нещо толкова полезно...

Аз също съм с вродена алергия към полени и домашен прах, имам и астма.ПО думите ви разбирам, че само с този уред мога да си осигуря спокойствие в дома!

09 Юли 2012, 11:12

Хм, за пръв път чувам за въздухопречиствател, който се поставя вкъщи :roll: Звучи добре, но на какъв принцип действа и каква му е цената горе-долу? Ако е толкова ефективен, колкото го описва geribarakova и е на достъпна цена, ще го купя, защото и мъжът ми има алергии, а нослето на малката постоянно е запушено.
Ние вкъщи имаме овлажнител за въздуха, защото сме с климатик и определено се усеща разлика. В уреда се поставя вода и когато се включи, тя започва да се върти. Спомням си едно време майка ми как поставяше купичка с вода на акумулиращата печка точно с тази цел - да овлажнява въздуха.

02 Ное 2012, 12:46

от miki » 09 Юли 2012, 10:12

Хм, за пръв път чувам за въздухопречиствател, който се поставя вкъщи Звучи добре, но на какъв принцип действа и каква му е цената горе-долу? Ако е толкова ефективен, колкото го описва geribarakova и е на достъпна цена, ще го купя, защото и мъжът ми има алергии, а нослето на малката постоянно е запушено.
Ние вкъщи имаме овлажнител за въздуха, защото сме с климатик и определено се усеща разлика. В уреда се поставя вода и когато се включи, тя започва да се върти. Спомням си едно време майка ми как поставяше купичка с вода на акумулиращата печка точно с тази цел - да овлажнява въздуха.

Здравей,Мики.Аз доста изчетох по темата преди да си купя,защото и ние имахме проблем с нашия мъник и доколкото разбрах-всички въздухопречистватели се поставят вкъщи.И ние се спряхме на AirFree,но за по-малка площ,тъй като моделите са с различни капацитети и цена ,разбира се.Той е единствения,който не иска смяна на филтри,за разлика от всички останали.Действа наистина,поне при моето дете-откакто го включихме,си спинка спокойно всяка нощ и това вече месец и половина.Просто го поставяш на пода и го включваш и повече нищо не изисква.А действа като всмуква въздуха,който преминава през ядро с 200 градуса температура (обяснявам ти го както е в упътването :) ) и после изпуска охладения и пречистен въздух,затова и няма защо да се плашиш от гореща струя за детенцето ти. А за цената-да не е от най-ниските,но пък какво по-скъпо от здравето и спокойствието на дъщеричката ти :)

03 Ное 2012, 15:16

Имам приятелка, чието дете е с алергия към домашен прах и плесен дали е удачно да използва този въздухопречистител?

04 Ное 2012, 12:07

Georgica написа:Имам приятелка, чието дете е с алергия към домашен прах и плесен дали е удачно да използва този въздухопречистител?

Напълно удачно е,защото и при нас проблема е свързан с домашния прах и акарите и откакто го купихме промяната е коренна.

04 Яну 2013, 19:34

Може ли да кажете от къде да си закупим такъв уред и как да изберем качествен такъв?

25 Окт 2013, 22:26

сиско написа:Може ли да кажете от къде да си закупим такъв уред и как да изберем качествен такъв?

Airfree премахва микроорганизмите посредством подгряваща керамика: заразеният въздух се избутва в апарата чрез процес на разпръскване на топлината, където микроорганизмите умират поради високата температура. Стерилизираният въздух се извежда в околната среда, преминавайки през камера за изстудяване, така че да не промени температурата или относителната влажност на въздуха, безшумно и без да са необходими вентилатор, филтри и поддръжка.
Тази изключителна технология Airfree позволява “ да се възползваш от пречистения въздух по икономичен лесен начин."

Пречиствател за въздух

19 Фев 2014, 15:24

Една приятелка ми разказа, че си е купила пречиствател за въздух и наистина имало ефект от него! Не зная от къде се появява този прах в апартамента, :? но се събира изключително много, дори и всеки ден да го забърсваш! :oops:

Сега чакаме бебче и не мога да си позволя да има прах навсякъде, така че ми трябва уловител за него или пречиствател на въздух!
Чувам, че някои машинки са доста шумни и си мислих, дали можете да ми предложите някоя :!: тиха и ефективна. :!: Обонянието ми не е така чувствително, така че ще понесе да сложа и няколко ароматни капки в пречиствателя, мисля, че би имало добър ефект!

Различните марки имат и различни цени, но съм се насочила към някакъв среден клас от сорта на Делонги или Цептер, можете ли да ми препоръчате друга или пък да споделите опита си за тези марки?

Препоръчаха ми и филтри НЕРА, които са с активен въглен и се сменят на шест месеца, звучи доста добре, но първо да вземем самия пречиствател за въздух! :idea:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4