Апарати, аксесоари и уреди с медицинска или козметична употреба - задайте своя въпрос и вижте повече мнения.
01 Апр 2011, 13:58
Съвсем на скоро забелязах в аптеките да се продават тестове за определяне на бащинство, което много ме озадачи. Как само от слюнка взета от вътрешната страна на бузата ще бъде определен бащата на детето ми.Дали ще бъде обективен резултата от този тест?Някой пробвал ли е
това?
02 Апр 2011, 08:37
И аз се замислих, но вероятно трябва някой по-вещ да отговори! Децата имат 1 татко, оня който се грижи за тях. Да, това често не е биологическият такъв, но това не е важно.
03 Апр 2011, 10:27
Това е първоаприлска шега, нали?
Бащинство не се определя само с тестове, трябва съдът да се произнесе по въпроса. А и няма такъв тест, който да дава 100% гаранция. Може само евентуално да отхвърли бащинството, но вероятността се дава обикновено в проценти (под 100%). И после вече - както съдът реши...
04 Апр 2011, 10:20
Radost написа:Това е първоаприлска шега, нали?
Бащинство не се определя само с тестове, трябва съдът да се произнесе по въпроса. А и няма такъв тест, който да дава 100% гаранция. Може само евентуално да отхвърли бащинството, но вероятността се дава обикновено в проценти (под 100%). И после вече - както съдът реши...

Не, не е първоаприлска шега, такива тестове се проивеждат и могат да се закупят от всяка
аптека. Дори във Великобритания са разработили такъв
тест, който се използва в домашни условия.
06 Апр 2011, 17:00
Вероятно няма да имат сила в съда, но ще са предпоставка за завеждане на дело, ако човек е сгазил лука и не е сигурен.
Смятам, че всеки има право да знае истината...
18 Апр 2011, 12:46
Незнам до колко са гарантирани, но щом ги пускат на пазара сигурно е добър.
18 Апр 2011, 13:33
Колко ли ще се чака за резултата? Дали няма да е порастнало достатъчно детето за отговора?
19 Апр 2011, 11:19
Резултати са готови в рамките на 13 работни дни, но може и с експресна поръчка до 7 дни. Всичко това зависи от лабораторията и нейната практика. Но със сигурност няма да порасне много детето
14 Май 2011, 15:20
За токъва кратък период

, дали колко процента е сигурността на резултата.....
11 Юни 2011, 17:46
belle_vie написа:Съвсем на скоро забелязах в аптеките да се продават тестове за определяне на бащинство, което много ме озадачи. Как само от слюнка взета от вътрешната страна на бузата ще бъде определен бащата на детето ми.Дали ще бъде обективен резултата от този тест?Някой пробвал ли е
това?
А знае ли някой колко ще струва да се направи теста за бащинство / предварително благодаря .