Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.
Правила на форума
Добави отговор

аналгин - мога ли да давам на 3 месечно бебе?

01 Апр 2011, 15:33

Може ли да давам на 3 месечно бебе аналгин?
Последна промяна lekarstvo на 01 Апр 2011, 16:01, променена общо 1 път

Re: аналгин

01 Апр 2011, 15:53

Мисля, че не се дава аналгин. На малки деца се дава Хексалгин, но първо трябва да се консултирате с вашия педиатър, тъй като според възраста и теглото, дозата е различна.

01 Апр 2011, 16:03

Хексалгина не е ли течен аналгин?

01 Апр 2011, 23:01

lekarstvo написа:Хексалгина не е ли течен аналгин?

Определено е същото :lol:

01 Апр 2011, 23:03

Ето повече инфо за Хексалгина

08 Апр 2011, 19:55

lekarstvo написа:Може ли да давам на 3 месечно бебе аналгин?

За висока температура ли става въпрос? Средство на пръв избор за такава възраст са парацетамол(Panadol, Efferalgan, Calpol, Tylol hot) и ибупрофен(Nurofen). Моят съвет е задължително да се консултирате с вашият педиатър.

08 Апр 2011, 22:14

komarita написа:
lekarstvo написа:Може ли да давам на 3 месечно бебе аналгин?

За висока температура ли става въпрос? Средство на пръв избор за такава възраст са парацетамол(Panadol, Efferalgan, Calpol, Tylol hot) и ибупрофен(Nurofen). Моят съвет е задължително да се консултирате с вашият педиатър.

И аз съм на същото мнение става ли въпрос за деца задължително съвет от доктор педиатър :!: :!: :!:

15 Апр 2011, 11:52

Със сигурност е доста рисковано да се дава аналгин на малки деца, понеже може да получи алергична реакция и тогава температурата ще му е най- малкият проблем :shock: . Аз на моето дете си давам само Панадол и Нурофен, те също стават за малки бебета, но по удачно може би е Ефералган сироп 3% за бебета от 1 до 4 месеца.
И все пак, не давайте на децата си лекарства без консултация с педиатър, много е опасно :?

18 Апр 2011, 10:04

Да и аз така знам, има хора които го дават на децата си и им се чудя как не ги е страх :o . Аз като не стане с Панадол слагам кърпите с оцета, суровите картофи и каквото знам от баба. Като пораснат вече над 7-8 години съм съгласна, но като бебе в никакъв случай, докато не се консултирам с педиатър.

27 Апр 2011, 14:54

Моят син е на 8 години и съм му давала аналгин когато беше на 5години, нямаше никакъв проблем ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4