Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.
Правила на форума
Добави отговор

Силгард- ваксина срещу рак на шийката на матката

04 Апр 2011, 10:09

Като всяка жена силно ме заинтригува ваксината срещу рак на шийката на матката Силгард. Много материали прочетох по темата, но въпреки това искам да попитам някой поставял ли си е такава васкина, колко пъти трябва да си я поставя, на каква възраст трябва да съм и дава ли ми 100% гаранция, че от поставянето й няма шанс да се разболея от тази коварна болест?

Re: Силгард- ваксина срещу рак на шийката на матката

15 Апр 2011, 10:40

Има много добри отзиви за ваксината и лекарите я препоръчват на много от своите пациентки. Ваксината се прилага трикратно,като втората апликация се прилага не по-рано от един месец след първата, а третата не по-рано от три месеца след втората.И трите дози трябва да се поставят в период от една година.
Поставянето на ваксината може да се извърши при жени от 16 до 26 годишна възраст.
Провеждани са много проучвания за имуногенността на Силгард ,при които са отчетени изключителни резултати за нивата на антитела, при жени с поставена ваксина. Никоя противовирусна ваксина няма 100% гаранция, че няма да се появи съответното заболяване. Но пък имат голям процент ефикасност за превенция на нашето здраве :)

15 Апр 2011, 11:00

Пропрочетох доста по темата, но въпреки това имам още въпроси без отговор. Ясно ми е, че заразяването с папилома вируса става по полов път, но дали няма друг начин да се предпазваме от него?

15 Апр 2011, 13:12

Мен много ме е страх :shock: , знам че трябва да приемаме много витамини ние жените, за да се подсили имунната система, а мъжете тее нищо.... само разнасят :evil:

18 Апр 2011, 09:45

Хмм, аз не съм си поставяла ваксината, вече съм на 26, а в листовката пише, че е от 16-26г. и незнам дали сега мога да си я поставя :(

10 Май 2011, 18:02

Може, аз също съм на 26г. и питах моята докторка миналата седмица, каза че няма проблем ;)

11 Май 2011, 10:40

bubulina написа:Може, аз също съм на 26г. и питах моята докторка миналата седмица, каза че няма проблем ;)

Е тогава ефекта и няма ли да бъде намален?

12 Май 2011, 23:00

Щом производителите са определили до тази възраст, значи са изследвали ефектиността на ваксината и при жени на 26 години

25 Май 2011, 12:52

Скоро четох, че са открили ваксина срещу рак на шийката на матката, но се бие на момчета.

05 Юли 2011, 09:27

Защо се бие на момчета ?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2