Домашно приготвени капки за нос

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Да си направим домашни капки за нос!

Мнениеот nushi.kisyova » 20 Ное 2013, 15:07

Преди около седмица посетихме бабата на една приятелка. Дружката ми вече дълго боледуваше и се оплакваше, че капките за нос са спрели да й действат. Тогава, тя ни каза семейна рецепта за домашни капки за нос.

Обикновено капките, които се продават, дори и да отпушват, водят до изсушаване на носната лигавици, което пак си е дразнение. Хубавото на домашните капки за нос е, че са изцяло натурални и не съдържат никакви химични вещества.

Ето я и рецептата:
Прясно изцеден сок от червено цвекло се смесва със студена преварена вода, към това се добавя и малко мед. След като се разтвори, може да се накапе с капкомер, ако нямате подходящо флаконче от вече използвани капки.

Все още не съм пробвала рецептата, понеже не ми се е наложило, но чакам отзиви!!!
nushi.kisyova

Re: Да си направим домашни капки за нос!

Мнениеот Mr.Eko » 20 Ное 2013, 15:14

Задължително ще ги пробвам. Имам непрестанно запушен нос, независимо от сезона или това, дали съм болен или не. Мислих, че домашните капки за нос винаги са гадни и са свързани с ракия или лучен сок, но това звучи много по-добре!
Mr.Eko

Кои са най-ефикасните капки за нос?

Мнениеот ivoblinc » 27 Ное 2013, 14:25

Здравейте! От 2 месеца ме мъчи упорита хрема, явно това ми е слабото място! Не зная дали капките за нос могат да повлияят възпалението или само отпушването на носа.

При мен се получава така, че се отпушва носа, но хремата не преминава. Използвах доста видове капки за нос, едни по-ефикасни, други по-малко, но състоянието ми не се променя! Има такива, които са антибиотични, само от тях съм се въздържал, защото не са ми предписани от лекар и се опасявам да ги използвам.

Хремата е просто влудяваща! Дайте ми съвет, до колко е безопасно да се съчетават различни капки за нос?
Кажете ми, кои капки за нос сте изпробвали и смятате за най-ефикасни!
ivoblinc

Re: Кои са най-ефикасните капки за нос?

Мнениеот Loreyn » 27 Ное 2013, 14:35

Последните капки за нос, които ми изписаха ми станаха и любими, най-хубавото е, че не съдържат Ксилометазолин и не привикваш към тяхното действие. На мен ми ги предписа лекар, но виждам, че може и без лекарско предписание, обикновено и моите хреми са тежки, но тези ми помогнаха ето ги, казват се Грип Стоп ;)
Loreyn

Re: Да си направим домашни капки за нос!

Мнениеот lini_leni » 28 Ное 2013, 12:44

Как действат тези капки - само отпушват носа или лекуват по някакъв начин?
lini_leni

Мнениеот MollyDolly » 12 Дек 2013, 13:02

Вече се опасявам да ползвам капки за нос. Последният път - миналата зима, както всеки път ме караше хрема - два месеца! Слагах си едни капки, но като че ли само развалиха повече положението, така останах през цялото лято хремава, като се има предвид, че не страдам от сезонните алергии!
MollyDolly

Мнениеот djudjanka » 18 Дек 2013, 17:05

Аз съм доволна от Олинт, но колкото и да са ефикасни не трябва да се приемат дълго време. Като безопасен вариант за продължително ползване знам за физиологичен разтвор.
Аватар
djudjanka

Мнениеот zheleva212 » 19 Дек 2013, 15:36

Личната ми е казвала, че бебешките капки за нос се използват и за профилактично ползване. Предполагам, че не са нищо по-особено, все пак от физиологичен разтвор.. или?
zheleva212

Мнениеот varlam » 19 Дек 2013, 15:49

Нищо друго, освен Африн. Африн е най-сериозният продукт на пазара ни, американско качество. Знам ги още от престоя ми в Америка, неразбиваеми като ефект и на добра цена. И особено морските им води са много ефикасни.
varlam

Мнениеот m.vulev » 21 Дек 2013, 12:33

varlam написа:Нищо друго, освен Африн. Африн е най-сериозният продукт на пазара ни, американско качество. Знам ги още от престоя ми в Америка, неразбиваеми като ефект и на добра цена. И особено морските им води са много ефикасни.

Ох, ползвал съм Афринче преди доста време, но като се сетя само ми се насълзяват очите! Доста силен беше и наистина ми помагаше, но сега виждам, че е подобрен, преди беше някаква по-обикновена опаковка, не зная дали имаше вътре такива морски истории, като този.
m.vulev

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар