Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Да си направим домашни капки за нос!

29 Юли 2014, 10:43

Носът ми и в момента е запушен (края на юли) и рецептата ми се вижда добра и съвсем не зловеща като повечето домашни, които имат в състава си ракия :D :D ама по това време едва ли ще намеря цвекло :(

Re: Домашно приготвени капки за нос

04 Сеп 2014, 13:44

boncho green написа:Моята леля ми беше дала едно вълшебно мехлемче. Не знам дали сега може да се открие по аптеките, но нищо не пречи да го потърсите или да си направите сами в домашни условия. То съдържа само три неща: ментол, евкалипт и прополис. Действа безотказно и дори е приятно за употреба, защото ухае много свежо. :)

От доста време не е писано в темата,но все пак да попитам.Какво е съотношението на съставките?Аз ползвам клеева тинктура и вода 1:1 - 5мл вода и 5 капки тинктура.

05 Сеп 2014, 09:51

По принцип ползвам клеевата тинктура при други оплаквания, но щом действа добре и като капки за нос и щом съотношението, което използваш е ОК и ти помага, не мисля, че има смисъл да го променяш ;)

19 Сеп 2014, 09:24

Що се отнася за домашните капки за нос ще ви споделя какво чух. Познат ми предложи комбинацията от ампула физиологичен разтвор, новокаин ампула и гентамицин ампула. Това ставало за отпушване на нос. Дали е възможна подобна комбинация?

20 Сеп 2014, 11:53

gloriq_ написа:Що се отнася за домашните капки за нос ще ви споделя какво чух. Познат ми предложи комбинацията от ампула физиологичен разтвор, новокаин ампула и гентамицин ампула. Това ставало за отпушване на нос. Дали е възможна подобна комбинация?

ами това не е от най-домашните средства, с които можеш да отпушиш носа си, а и е в пъти по-вредно, според мен, от капките за нос, които се предлагат по аптеките, по-добре не си го причинявайте :|

Какви домашни рецепти правите, когато усетите, че синузита се обажда?

30 Сеп 2014, 14:27

Далеч съм от идеята, че може да мине зима без да се обади синузита ми. Страдам от това дълго, бях ученичка, когато започна всичко и съм използвала какво ли не, разбира се, че неуспешно! :(

Сега в по-студените дни усещам как главата ми бръмчи и знам, че следват проблемите със синузита :|
sinusitis.jpg
sinusitis.jpg (24.46 KiB) Прегледано 1017 пъти
Единственото, което не съм пробвала във времето е домашните рецепти, тъй като майка ми страшно много вярваше на препаратите, но не и на домашните рецепти! :|

До колкото разбирам синузитът е често срещан, затова си мисля, че доста хора са изпробвали различни домашни рецепти и ще можете да ми дадете адекватни съвети какво да правя, когато усетя, че синузита започне да се обажда :?:

Re: Какви домашни рецепти правите, когато усетите, че синузита се обажда?

30 Сеп 2014, 14:32

При мен след много опити помогна солената вода, но не помня точната пропорция на р-ра с морска сол и вода :( за изпълнението на лечението, обаче трябва да се тренира, тъй като р-ра трябва да мине през носа и да се изведе през устата :!: малко е кофти тръпката, но не е по-гадно от това да те мори синузит!

Re: Какви домашни рецепти правите, когато усетите, че синузита се обажда?

02 Окт 2014, 10:09

Чувала съм, че сокът от лук помага, добре че скоро не съм имала по-сериозни проблеми, за да го прилагам, иначе топла кърпа с морска сол ми помага ;)

Re: Кои са най-ефикасните капки за нос?

25 Ное 2014, 10:13

Голям почитател съм на Олинт, макар че не съм имала сериозни проблеми с носа. Иначе за по-малки грижи използвам физ. разтвор :))

01 Дек 2014, 16:00

и аз ползвам клеева тинктура, само че 1:1 е много силно, аз го правя 2:1, 10мл. физиологичен разтвор и 5 капки клеева.
А отгоре прочетох за гентамицина - това е много опасно за ушите ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6