За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.
14 Окт 2011, 15:31
Колкото по-рано, толкова по-добре, и на 20 е добре, но крема нека да е подходящ за възрастта. Крема се нанася на около 2.5 см под окото и на практика не стига за околоочна грижа. Когато поглеждайки в огледалото виждаме леко увисване на меката тъкат точно под окото, вече ще е късно. Това се случва след 25г
24 Окт 2011, 15:17
Всеки път използвам различен продукт. И май съм доволна от всички, с изключение на кремовете на Орифлейм ( не знам защо не ми понасят особено).А последно си купих дори бг крем на Дева и останах приятно изненадана.
09 Ное 2011, 12:37
Имам дребни гънки около свивката на окото,но не ползвам нищо за околоочния контур.Все още съм много млада.
09 Ное 2011, 13:24
qproin написа:Всеки път използвам различен продукт. И май съм доволна от всички, с изключение на кремовете на Орифлейм ( не знам защо не ми понасят особено).А последно си купих дори бг крем на Дева и останах приятно изненадана.
На Дева съм ползвала крема с тиква за дълбока хидратация, да наистина останах очарована от него. Сега ползвам един крем
КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ С ЧЕРВЕНО ВИНО в комбинация с
ХИДРОЛИФТИНГ ГЕЛ ЗА ОКОЛООЧИ супер ефект. Кожата ти става като кадифе и ухае прекрасно през целия ден.
09 Ное 2011, 22:38
Има ли препоръчителни години след които да започне да се използва околочен контур?
10 Ное 2011, 17:12
Сега си взех крем за околоочен контур на Жан дарсел. Кремът е с арган, и в момента е много изгоден на промоция, намален с 50%. Опаковката е 30 мл, което според мен е добра оферта, и е доста приятен.
11 Ное 2011, 14:48
valiart написа:Има ли препоръчителни години след които да започне да се използва околочен контур?
Аз смятам, че трябва да се ползвам превантивно такъв крем, може би около 25 години, а не да чакаш да дойдат бръчките и след това да ги атакуваш. Освен това в тази зона могат да се наблюдават не само бръчки, а и тъмни кръгове, подпухналост.
11 Ное 2011, 18:37
Една козметичка и на мен така ми беше казала преди време. Бях на 21-22 някъде и ме пита дали използвам околоочен контур и аз казвам: "Не", а тя "Ами време ти е". Помислих си, че прсто иска да си продаде козмеиката, стори ми се доста рано все пак. При положение, че нямам никакви подпухвания, тъмни кръгове, а камоли бръчки.
27 Ное 2011, 18:58
Всеки ден подлагаме кожата си на различни вредни въздействия. И тя, естествено, реагира негативно - появяват се бръчки, цветът ѝ не е така свеж, както би ни се искало, изглежда уморена.
Нежната кожа в зоната около очите е много по-различна от останалата кожа на лицето - тя е доста по-тънка, а съединителната тъкан в нея е много слаба. И тъй като ние всекидневно мигаме милиони пъти, правим различни мимики и присвиваме очи срещу слънцето, кожата на околоочния контур е застрашена от бързо стареене. С времето се появяват тъмни кръгове, долните клепачи отичат, налице са и първите мимически бръчки. Ето защо специалната грижа е от особено значение.
Кожата в тази област обикновено е по-суха, затова повечето козметични компании предлагат продукти на базата на лека емулсна или гел основа.
Козметичните продукти за кожата около очите се делят на подхранващи и anti-age - борещи се със следите на времето и възрастта. Първите са с по-лека текстура, овлажняват, пазят кожата от изсушаващото влияние на вятъра и слънчевите лъчи. Вторият вид "работят" срещу подпухването, тъмните кръгове и малките, издайнически бръчици. Тоест - първият тип продукти стават за всички възрасти, вторият имат възрастова насоченост. Макар че няма нищо лошо в това едно 18-годишно момиче да използва овлажняващ гел за контура, особено ако се заседява пред екрана на компютъра или спортува дълго време на открито. Продуктите за околоочния контур обаче стават задължителни след 25 годишна възраст.
Добрите резултати зависят от вида и качеството на използвания продукт. Колкото повече и по-качествени активни съставки съдържа той (растителни екстракти, минерали, витамини), толкова по-голям би трябвало да бъде ефектът. По правило резултатът става забележим след две-три седмици от започване на терапията.
Преди да купите продукта, прочетете внимателно упътването за употреба.
28 Ное 2011, 22:59
Как е правилно да се използва крема за около очите и по колко пъти на ден?