от longhorn71 » 22 Яну 2022, 11:01
FRAMAR.BG моля за съдействие!
Няма да ги продавам, за ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ СА! И са ми нужни СПЕШНО!!!!
Синузита ми от 22години. Хроничен. Причинява се от Staphylococcus Aureaus. Връща ли са ме от болница, заради почти резисцентна антибиограма. Последният случай е от преди 2 години. Приложиха ми кръстосана терапия с перорални антибиотици: Панцеф (по призумция, че като се предписва значително рядко, би могъл да окаже въздействие. Тестваните цефалоспорини Цефалексин, Цефазолин и Цефпрозил бяха с R), Аугментин SR (стандартният бе също с R. Но като бавно действащ беким нещо се случи), и Гентамицин (също с R, но за всеки случай. Другите с R, бяха Ципрофлоксацин, Левофлоксацин и Клиндамицин). Мупироцин-маз, антисинузитни и противовъзпалителни. Аерозолни инхалации с Метилпреднизолон (заменян с Пулмикорд и Алергозан, по предценка на лекар) и Гентамицин (тази инхалация я прилагам от2010).
Проблема е че съм развил алергия към въпросният микроорганизъм, което силно усложнява нещата. Затова е лечението с кортикостероиди, вклюително и с Авамис - спрей. Без деконгестант, практически не мога. От 2000 до 2010 ползвах Ксилометазолн. От 2010 до 2013 - Оксиметазолин (развих алергия). И от 2013 до днес - Трамазолин. Заради ползането им, съм със атрофирала и хронично набъбваща лигавица. Това още повече усложнява нещата. Дори най-невинната и банална хрема, при мен се превръща в кошмар.
Докато преди година и половина, не разбрах за упоменатите капки. Приложени, когато симтомите започнат да се влошават, до няколко дни (ако няма усложнение от хрема), насъпва облекчечение и симтомите отшумяват.
Затова FRAMAR.BG, отново ви моля за съвет и помощ.