Добави отговор

Re: Хремата

11 Яну 2012, 16:29

Radost написа:Има ли някой, който да не е страдал от хрема? Май няма такива. Споделете как я лекувате и какво се е оказало най-ефикасно при вас.

От мой близък съм чувала, че "Геломиртол форте" действа много добре, особено когато хремата е придружена със запушен нос, защото това лекарство помага за втечняване на секретите.

Друго много ефективно средство са капките прополис (клеева тинктура). Доста щипят, но бързо облекчават хремата.

06 Фев 2012, 11:30

Искам да попитам, дали ако постоянно използваш едни и същи капки може да отслабне действието им или да увредят лигавицата на носа. Питам тъй като един познат не излиза от тях без Олинт, впръсква си по няколко пъти на ден от тях при това вече няколко години.

10 Фев 2012, 17:04

Имам хрема целогодишно. По принцип не я лекувам, свикнала съм с нея. Когато е прекалено изострена ползвам капки за нос, но не са много ефикасни сякаш. Пила съм и Синупрет форте, а те май най много са ми помагали до сега.
Пия едно хапче преди да си легна и имам спокоен сън.

13 Фев 2012, 18:47

Margo написа:
pnk написа:
bisertaskov написа:Вземи си пакет с носни кърпи :D шега разбира се,в момента съм с хрема и си пръскам виброцил спрей облекчава и то много.

Това е лечението :D Всъщност голямо значение има и каква е хремата, от настинка, от алергия, какви са секретите, бистри, гнойни... А за Виброцила има и на крем, по-неприятно е, но честно казано на мен повече ми помага..
Иначе лично аз предпочитам "добрият, стар" Ксилометазолин.

ООООО хич не съм съгласна с теб! Първо Виброцил е дори за алергична и хронична хрема. Ксилометазолин изсушава лигавицата, от него ме боли гърлото.

Аз също съм доволна от ксилометозолин и също и от олинт, може да изсушават но помагат на мен лично за два дена и краи!

09 Ное 2012, 17:38

В началото на есенно-зимния сезон започват и моите мъки, постоянен теч от носа, без кърпички не тръгвам никъде и без спрей за нос. Но въпросът ми е мога ли да ползвам продължително време спрей или капки за нос ( имам предвид под продължително време няколко месеца)и има ли вероятност да ми навреди това? На какво се дължи тази проклета хрема? Има ли начин да спре?

19 Дек 2012, 19:28

Всяка зима голямата ми дъщеря е с хрема и нищо не помага,вече се виждам в чудо.Сега единствено пръскам с физиологичен разтвор.

04 Яну 2013, 17:36

dosta pomaga srebarnata voda po dve kapki utrin obed i ve4er niama predozirane

04 Яну 2013, 23:42

За детето най ефективни са капките Коралгол, които се приготвят в аптеката, много съм доволна, за два дни и от хремата няма следа.

Ужасна хрема моля помогнете !

23 Май 2013, 10:32

Вече цяла седмица съм с ужасна хрема.Секретите са жълти и от време на време бели.Слагах какви ли не капки но не помагат прилича на синузит или алергичен ринит.Преди две години ми бяха сложили диагноза алергичен ринит, но след последния преглед специалист уши нос и гърло, уточнихме че алергичен ринит но към физични фактори.И да си призная честно вече не знам точно какво е.Ако някой е имал подобен проблем моля пишете.

Re: Ужасна хрема моля помогнете !

23 Май 2013, 10:42

mladen написа:Вече цяла седмица съм с ужасна хрема.Секретите са жълти и от време на време бели.Слагах какви ли не капки но не помагат прилича на синузит или алергичен ринит.Преди две години ми бяха сложили диагноза алергичен ринит, но след последния преглед специалист уши нос и гърло, уточнихме че алергичен ринит но към физични фактори.И да си призная честно вече не знам точно какво е.Ако някой е имал подобен проблем моля пишете.

Първо трябва да се уточни диагнозата, и чак тогава да се прибегне до лечение.Според мен трябва да си направиш снимка за да се изключи евентуален синузит, след това ако не е синузит да се провери за алергия и към какво.Много са въпросителните преди да се прибегне към каквото и да е лечение.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8