Кога децата започват да пият алкохол?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Първото напиване :)

Мнениеот Rali_hr » 09 Сеп 2015, 09:52

Elica написа:Според мен е по-важно да не се повтаря напиването до безпаметност на стари години, тав че ни се е случило като младежи как да е;)) Но често виждам пияни момичета по дискотеките, а най-тъпото е, че често са едни и същи...

Понякгоа човек се отпуска и не си знае мярката, нали:(
Аватар
Rali_hr

Re: Ужас! Все повече тийнейджъри пият алкохол

Мнениеот fawla » 28 Окт 2015, 17:17

Ваня Стойчева написа:Така говорите, защото тези тийнове не са ви в къщите. Не може да си представите какъв ужас изпитвам от времето, в което щерката ще се прибере пияна от някъде! Със сина сякаш по го приех, но с нея ми е трудно, може би защото е трудна тийнейджърка.

И това ще стане!
Аватар
fawla

Мнениеот gomez123 » 28 Окт 2015, 17:42

fawla написа:
Ваня Стойчева написа:Така говорите, защото тези тийнове не са ви в къщите. Не може да си представите какъв ужас изпитвам от времето, в което щерката ще се прибере пияна от някъде! Със сина сякаш по го приех, но с нея ми е трудно, може би защото е трудна тийнейджърка.

И това ще стане!

Какво означава трудна, всеки си има периоди, сега при нея така стоят нещата, след 10 години ще има да се смеете на всичко това, хубаво е да се говори, но от забрани няма смисъл, а сега може да ти изглежда, че и от говоренето няма, но бъди сигурна, че не е така :!:
gomez123

Мнениеот Elica » 08 Яну 2016, 15:54

Съгласна съм, че и ние сме били същите калпазани, нашите тийн години не са били много далеч, но за родиетлите на тийнове е трудно да приемат, че децата им се напиват насам натам.
Аватар
Elica

Мнениеот pravilno » 27 Яну 2016, 15:56

Предпочитам да опита вкъщи, отколкото да се крие с приятели и по барчетата. :smile:
pravilno

Мнениеот svetlozara » 27 Яну 2016, 17:01

pravilno написа:Предпочитам да опита вкъщи, отколкото да се крие с приятели и по барчетата. :smile:

И каква е разликата, като му хареса вкъщи ще пие пак по барчетата с приятелите си можеш да си сигурна. :mrgreen:
svetlozara

Мнениеот Yunona » 27 Яну 2016, 22:23

svetlozara написа:
pravilno написа:Предпочитам да опита вкъщи, отколкото да се крие с приятели и по барчетата. :smile:

И каква е разликата, като му хареса вкъщи ще пие пак по барчетата с приятелите си можеш да си сигурна. :mrgreen:

Така е, но поне ще знае КАК да пие :)
Спомням си навремето как майка ми се побъркваше от думата "алкохол" и не даваше да се спомене, а баща ми предприе друга тактика - обясняваше ми кое как се пие, с какво мезе, никога на гладно, колко би следвало да ми е мярката, колко е важна водата, как да усетя, че съм на границата и трябва да спра... И това от мъж, станал родител в преклонна според някогашните стандарти възраст! Беше много предвидлив, светла му памет. Никога не се напих като "пубер", а бях в много здрава, бясна бургаска компания от музиканти и други арт личности. Пиеше се много :)
Yunona

Мнениеот Kaya » 28 Яну 2016, 10:48

Интересна тактика е това с обяснението. Моите родители също бяха доста либерални и си пийвах с тях, но така и не ми се услади алкохола.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот iwoni » 28 Яну 2016, 12:20

Yunona написа:
svetlozara написа:

Така е, но поне ще знае КАК да пие :)
Спомням си навремето как майка ми се побъркваше от думата "алкохол" и не даваше да се спомене, а баща ми предприе друга тактика - обясняваше ми кое как се пие, с какво мезе, никога на гладно, колко би следвало да ми е мярката, колко е важна водата, как да усетя, че съм на границата и трябва да спра... И това от мъж, станал родител в преклонна според някогашните стандарти възраст! Беше много предвидлив, светла му памет. Никога не се напих като "пубер", а бях в много здрава, бясна бургаска компания от музиканти и други арт личности. Пиеше се много :)

Моят баща постъпи по същия начин. И досега е закон за мен да не пия на гладно! Синът ми като поотрасна почна да пита дали може да опита и аз му давах вина или бира, защото това пия. В повечето случаи не му харесваше :grin:
iwoni

Мнениеот Slavena » 28 Яну 2016, 14:03

То ще дойде времето и ще им хареса. Пък и като по-малки всички сме се напивали, голям праз ;)
Slavena

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети